Falkenberg har haft det riktigt jobbig i inledningen av Allsvenskan och nu ställs man mot ett Elfsborg som växer för varje match som går. Svårspelat? Nej, jag har saken klar för mig!

Falkenberg – Elfsborg
Spel: Elfsborg först till 2 mål
Odds: 2.00 @ William Hill
Insats: 8/10
Spelstopp: 15.00

Falkenberg har inte fått den riktiga ”nykomlingsstarten” som många lag får när de gått upp i seriesystemet. Man inledde med en 3-0 förlust borta mot Malmö, den följdes upp av en seger med 1-0 hemma mot svaga BP. Därefter åkte man på stryk igen borta mot Åtvidaberg med 2-0 och det följdes upp av 1-3 hemma mot Kalmar senast. Mot Åtvidaberg gjorde man en riktig dålig match men mot Kalmar spelade man upp sig och matchen var väldigt jämn men tyvärr så är man ineffektiva och lagets defensiv släpper till för många lägen. Det är just där Falkenberg har stora bekymmer mot lag som är effektiva i offensiven. Elfsborg är ett lag som spelar med stor fantasi och som gillar att sätta press på sina motståndare vilket gör att Falkenberg kommer få stora problem här…

Elfsborg stod för en riktigt bra match senast i hemmasegern mot Helsingborg när man vann med 1-0. Man är ett utpräglat hemmalag som spelar som bäst hemma på sitt konstgräs och nu är det naturgräs och bortamatch som gäller igen. Det är klart att det finns vissa frågetecken kring det men jag känner mig föga orolig då man skapat flera lägen även på bortaplan och det är bara en tidsfråga innan det lossnar för laget. Man har aviserat en offensiv startelva idag vilket man inte hade i bortamatcherna mot varken Åtvidaberg (1-2) eller Kalmar (0-0). Nu är det som sagt en offensiv startelva med med ytterbackarna Johan Larsson och Niklas Hult som ständiga hot på varsin kant. Framför sig har dem Viktor Claesson på ena kanten och Lasse Nilsson på andra kanten som även dem är offensiva hot. Viktor Prodell som är längst fram blir giftigare och giftigare för varje match, kanske lossnar det i den här matchen? Centralt har man Hauger som krigar i defensiven och Anders Svensson och Marcus Rohden sköter spelet offensivt. Det här är i mina ögon den bästa startelvan Elfsborg kan ställa på benen så det här ska bli riktigt spännande!

Falkenberg_FF_01           IF-Elfsborg-Logo

Falkenberg kommer till spel med samma lag som senast.
Elfsborg får klara sig utan Mikkel Beckmann, Anton Lans och Liridon Gashi som alla dras med skador men det är inga tyngre avbräck i mina ögon så det oroar mig inte.

Värt att nämna är att Elfsborgs supportrar, Guliganerna, storsatsar på den här matchen och skickar ned 14 bussar till matchen. Västkusten är Boråsarnas ”andra hem” på sommaren och det väntas bli över 3000 Elfsborgssupportrar på plats i den här matchen. Känslan av hemmaplan för Falkenberg lär försvinna på Falkenbergs IP som tar knappt 6000 åskådare…

Kort summering:
Falkenberg har haft en tuff inledningen av säsongen och nu väntar återigen tufft motstånd. Elfsborg har dessutom med sig ett bortafölje vilket gör att det kommer vara fler Elfsborgssupportrar än hemmasupportrar på matchen. Det väntas sol och fint väder hela dagen så räkna med perfekta förutsättningar för en perfekt fotbollsmatch. Elfsborg startar äntligen med en offensiv startelva på bortaplan och jag tror det får effekt direkt mot ett svagt Falkenberg. Jag tror Elfsborg rullar ut Falkenberg och vinner den här matchen tämligen enkelt. Det här spelet bör sitta enkelt, förmodligen redan i första halvlek!