Här har vi en måstematch för båda lagen där Falkenberg vid vinst kan ta sa sig närmare Kalmar över kvalstrecket inför de sista 2 omgångarna. Och Åtvidaberg som bara måste vinna och hoppas på att lagen ovanför förlorar de 3 sista omgångarna. När man tar sig an ett falkenerbg på naturgräs så gör man det med stora defensiva problem som jag tror fäller avgörande här idag. Falkenberg har ändå en helt klart fungerande offensiv som borde kunna straffa ett rejält desperat Åtvidberg här.

  • Falkenberg – Åtvidaberg
  • Spel: Falkenberg över 1.5 mål
  • Odds: 1.78 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Falkenberg ligger på kvalplats med 5 poäng upp till Kalmar med 1 match mindre spelad, eftersom Kalmar förlorade mot Malmö under lördagen. Så man har ett jätteläge att ta sig närmre och kanske slippa ett ovisst kval framåt slutet på hösten. Det förutsatt att man vinner mot Åtvidaberg denna dag. Och möjligheterna tycker jag är hyfsat stora ändå för trots att raden kanske inte ser så helskön ut så har man faktiskt spelar rätt okej, speciellt har man haft ett bra anfallsspel där man bommat lite väl många bra lägen för att på allvar hota i matcherna. Men till slut sitter dom och hemma på Falkenbergs IP har man gjort väldigt bra insatser offensivt framförallt, som mot AIK, som mot Elfsborg, som mot Hammarby och så vidare.

Enda som saknas är anfallaren Hakeem Araba, men så iskall som han är just nu och varit sen i början av sommaren så är det inget avbräck direkt. Sen har man farliga anfallare såsom nyblivne U21-landslagsmannen Gustaf Nilsson samt Godsway Donyoh så jag är inte orolig där direkt. Sen möter man ett väldigt desperat Åtvidaberg så har det tufft defensivt just nu.

Falkenberg_FF_01     åtvidaberg

Åtvidaberg har det riktigt jobbigt nu, innan uppehållet förlorade man mot Hammarby hemma med 0-3 där man gjorde en okej första halvlek men rasade samman totalt i andra halvlek och 0-3 kändes mer som i underkant dessutom. Nä försvarsspelet imponerar absolut inte just nu, där man släppt in 3 mål i 3 raka matcher nu och det blir bara mer och mer desperat läge för Åtvidaberg. Nu måste man vinna samtliga och hoppas på att både Halmstad och Falkenberg förlorar alla återstående matcher i princip. Känns långsökt men så länge chansen finns så måste man ju gå för det och jag tror vi kommer få se ett offensivt Åtvidaberg här, men som säkert kommer bli tillbakatryckta av ett Falkenberg som också vill ha 3 poäng.

Det är dock defensiva bekymmer i Åtvidaberg där mittbacken Månz Karlsson och vänsterbacken Andreas Dahlén är avstängda. Sen deltog inte mittbackarna Daniel Hallingström och Alberis da Silva på fredagsträningarna och är osäkra till att starta den här matchen om man ens kan delta överhuvudtaget, man är dock uttagna i matchtruppen. Reservbacken Petter Gustafsson är definitivt borta. Ingen bra uppladdning i backlinjen för tränaren Roar Hansen. Defensiva bekymmer deluxe alltså.

————————————————————————————————————————————————————-

Falkenberg har allt att spela för i och med att Kalmar förlorade igår och hemma på Falkenbergs IP är man starka, det är sen gammalt. Offensiven är lagets starkaste sida och man har flera intressanta spelare i offensiven. Åtvidaberg kommer till denna match med desperation, dessutom kommer man med defensiva bekymmer då 2 backar är avstängda och 1 skadad. Samt är ytterligare 2 backar tveksamma till spel. Och försvarsspelet har sett rätt bedrövligt ut på sistone. Jag spelar därför Falkenberg över 1.5 mål till oddset 1.72. Insatsen får bli medel här. Jobba!

/ L’orso