Falkenberg slåss om topp-placeringarna och ikväll stöter man på Assyriska som har det tufft för dagen. Jag tror stenhårt på ett av lagen och går in med en tung insats här, häng på!

Falkenberg – Assyriska

Spel: Falkenberg -1.25 (Asian handicap)
Odds: 2.15 @ Pinnacle
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.20

Falkenberg har matchats hårt i de två senaste matcherna då man först mötte Hammarby på bortaplan men den vann man med hela 3-0 och det följdes upp av 1-1 borta mot svåra Örebro så man spelar riktigt bra fotboll för dagen. Man har fått upp ett riktigt bra matchtempo i kroppen och jag tror man kör över ett skadeskjutet Assyriska. Det är framförallt på hemmaplan som Falkenberg trivs då man har 7-1-2 som formrad och nu ställs man alltså mot ett Assyriska som inte har någon vidare form och som dessutom inte trivs på bortaplan. Det känns upplagt för en hemmaseger här! Man har flera spelare som visar fin form för dagen och suveräna Victor Sköld sprutar in mål och har gjort 14 stycken hittills, till den här matchen är dessutom Stefan Rodevåg tillbaka (7 mål framåt) så visst blir Falkenberg giftiga i offensiven.

Assyriska har det jobbigt för dagen då man först spelade 2-2 mot bottengänget Värnamo och det följdes upp av en tung ”derbyförlust” i torsdags när Hammarby var på besök och vann med 2-1. Nu ska man bege sig iväg till Falkenberg för bortamatch vilket inte är så bra för laget som har 2-3-5 som formrad på bortaplan i Allsvenskan… Till den här matchen har man flera spelare avstängda och när resten av laget inte visar någon vidare form så känns det klart spelvärt att lägga sina pengar på Falkenberg här som ofta vinner med fler än 2 mål!

STEFAN~1
Stefan Rodevåg är tillbaka i spel igen och tillsammans
med Victor Sköld lär det bli mål framåt!

Falkenberg saknar  Danny Ervik som är avstängd här men oerhört positivt för laget är att målfarlige Stefan Rodevåg är tillbaka i laget igen.
Assyriska har som sagt stora problem inför den här matchen då man har 3 ordinarie försvarare avstängda här då högerbacken David Durmaz, mittbacken Sotiris Papagiannopoulos och vänsterbacken Gabriel Awrohum alla får se matchen från läktaren. Utöver det är Stefan Batan fortsatt skadad samtidigt som duon Kyle Konwea och Hezha Agai dragits med sjukdomar i veckan och är tveksamma till spel.

Kort summering:
Falkenberg är oerhört starka, inte minst på sin hemmaplan och ikväll ställs man mot ett ruskigt sargat Assyriska. I mina ögon är det bara 3 poäng som gäller, allt annat vore ett misslyckande. Falkenberg trivs som sagt väldigt bra på sin hemmaplan och man har flera viktiga spelare i toppform för dagen. Nu ställs man mot ett Assyriska som har dålig form, saknar stora delar av sin ordinarie backlinje och som dessutom är usla i sitt spel på bortaplan. Avslutar reken med att citera Assyriskas assisterande tränare Albert Krasniqi; – ”Ingenting talar för oss i den här matchen, tyvärr.”