Vid ett ytterst fåtal tillfällen behöver vi inte vänta in en lördag för att få uppleva en UFC-gala, och det här är en sådan kväll. En mindre tillställning här när organisationen tar en av sina många vändor i Brasilien, den här gången i Sao Paulo, för UFC Fight Night 29 med Demian Maia vs Jake Shields som main event. Siktar in mig på lätt-tungvikt där Fabio Maldonado och Joey Beltran ska drabba samman i något som kan bli ett redigt krig – med ett eventuellt avslut.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Fabio Maldonado – Joey Beltran
  • Spel: Att inte gå matchtiden ut
  • Odds: 2,40 @ Unibet
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 01.15 10/10

Dessa herrar tillhör inte direkt viktklassens toppskikt, men för en sådan här gala kan de ändå spela ut sina roller väl i ett huvudkort, i synnerhet Fabio Maldonado (19 vinster, 6 förluster) som nu får slåss i sin hemstad. Joey Beltran (14 vinster, 8 förluster, 1 no contest) är desto mer rutinerad om man jämför antalet matcher i UFC, dock inte mer framgångsrik för det.

Maldonado besegrade en relativt medioker Roger Hollett senast efter att ha vänt ett underläge från den första ronden. 3 raka förluster innan dess, däribland mot titelutmanaren Glover Teixeira där han fick ta emot hänsynslöst mycket stryk. Beltran, som har spenderat större delar av sin tid i organisationen som tungvikt innan ett hopp nedåt, stod som segrare i mötet med Igor Pokrajac i sin senaste batalj innan den skrevs av som en ”no contest” när det väl uppdagades att han hade höga värden av nandrolon i kroppen. Förluster i 5 av hans 6 senaste UFC-matcher innan dess där man kan konstatera att det inte är långt borta innan han får kontraktet klippt.

Maldonado 04_Beltran_Miocic11

Maldonado, som länge var en professionell boxare med ett sk ”perfect record”, och Beltran med en bakgrund som ”striker” även han. De här herrarna har, märkligt nog, haft en tendens att gå matchtiden ut (3 ronder/5 minuter) i en majoritet av deras matcher i UFC. I det här mötet har dock ingen av dessa herrar något att erbjuda på mattan där jag har svårt att se någon försöka grisa till sig ett tråkigt domslut.

Båda två står för en klassisk ”stand and bang”-stil, det kan bli ett något ohälsosamt sätt att slåss på i och med att båda har kräm i nävarna och över 15 minuter finns det potential till att en av kombattanterna klockar ett bra slag som kan räcka för ett avslut. Tror att vi kan få se ett antal rena slagväxlingar med en matchbild som ska tala för att ringdomaren tvingas kliva in och avbryta, där det som skulle kunna tala emot är graden av hjärta och stryktålighet hos slagskämparna.


En insats strax under medel på att den här fighten inte går matchtiden ut. 2,40 på samma spelform finns även hos Nordicbet.

Testar även minimum på den här matchen att fixa den ena bonusen som delas ut efter varje gala:
Fight of the night: Joey Beltran vs Fabio Maldonado 4,50 (Ladbrokes) 1/10 units

/Puyol