UFC reser från en större pay per view-gala i Dallas till en mindre fight night-tillställning i Natal i den brasilianska östkusten. Vi går på en av huvudkortets två lätt-tungviktsmatcher där ett av hemmahoppen, Fabio Maldonado, ska ta sig an Gian Villante. Här gillar jag den ena kombattantens möjligheter till segern vilket testas med en mindre insats. Notera tiden för spelstoppet i och med att den här galan går natten mot måndag.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Fabio Maldonado – Gian Villante
  • Spel: Villante
  • Odds: 1,82 @ Nordicbet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 00.00 24/3

Fabio Maldonado (20-6) har på relativt kort tid blivit ett uppskattat namn efter en rad sluggfester med 3-3 som facit i UFC inför ytterligare en batalj här hemma i Brasilien. Den fd professionella boxaren har hunnit bjuda på ett par krig och lär troligtvis söka sig till den planen på nytt då han har varit mer än villig att gå med på slagväxlingar.

Gian Villante (11-4) är inte ett fullt så lika beprövat kort på den här nivån, han har dock testats någorlunda och kommer från en riktigt fin knockout-seger strax innan årsskiftet och kan eventuellt vara ett ämne att slipa ytterligare på. Med brottarbakgrund från New York där han likt många andra från den regionen har de meriterade tränarna Ray Longo och Matt Serra bakom sig, vilket får ses som ett intressant samarbete.

C36A44529B8339A6F1F4884B94382 ufc_weidman_gianvillante_anahissa

Fabio Maldonado har visat att han är tuff. I mötet med Glover Teixeira tog han emot ruskigt många slag (totalt träffade 85 sk significant strikes) utan att vika ner sig tills läkaren avbröt manglingen efter två ronder. Utöver boxningen, där jag egentligen inte tycker att han är alltför märkvärdig, är han väldigt begränsad och endimensionell. Poängsegern över en ruskigt svag Roger Hollett följdes upp med ytterligare en tveksam sådan mot en riktigt medioker Joey Beltran (båda är numera kickade från UFC) vilket inte imponerar nämnvärt.

Gian Villante, som alltså tillhör och tränar i samma team som mellanviktsmästaren Chris Weidman, är mer taktiskt skolad och kan ta den vägen mot en seger. Något jag anser att han ska ha goda möjligheter till, förutsatt att han inte blir träffad med något rejält, där jag anser att han ska ha kunnandet till att söka sig bort från de vilda slagväxlingarna och vara mer strategisk i sitt sätt att variera sina attacker.


Spelbolagen har börjat skruva upp favoritskapet på den gästande amerikanen, Nordicbet sticker dock ut något smått där man alltjämt placerar sig över 1,8 ggr. Vinnarspelet testas på Gian Villante med en insats under medel.

/Puyol