Spelledigt sedan UFC 192 där Alexander Gustafsson som bekant utmanade om bältet i samma viktklass som den här matchen ska gå. Kampsporten är tillbaka, nu i Sao Paulo i Brasilien där en hemmafavorit borde få stora svårigheter. Fabio Maldonado drabbar samman med Corey Anderson i en match där favoritskapet ska vara givet, så även den vinnande metoden. Jag vill se det här som ett väldigt bra värdespel.

  • Match: Fabio Maldonado – Corey Anderson
  • Spel: Anderson by unanimous decision
  • Odds: 2,50 @ Ladbrokes
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 04.00 8/11

Fabio Maldonado (22-8) slåss i sin hemstad och är riktigt tuff med tanke på hur mycket stryk han kan absorbera – och det är väl det som i sådana fall ska hålla honom vid liv i 15 minuter. Jag tycker att det är svagt av Corey Anderson (6-1) om han inte lyckas vinna det här. Den här matchningen ska vara hemsk för brassen.

”Beastin 25/8″ är en lysande brottare och ska kunna kontrollera det här från topp mot en vansinnigt begränsad Maldonado. Brassen är en riktigt fin ”volume striker”, men hans möjligheter till att kunna hålla det här stående ska vara relativt små om han inte lyckas etablera sin stand up tidigt in under varje rond.


Ett visst riskmoment i att Maldonado är en sköldpadda från rygg och att det kan öppna upp för ett eventuellt avslut för favoriten, tror dock främst att det kan komma att handla om kontroll för brottaren som inte är någon större ”finisher”. Väljer dock att ta det här ett steg längre där jag är helt oförstående till det relativt stora hoppet från en domslutsvinst (står i 1,66 ggr) till en enhällig (samtliga 3 domare ska vara överens om segraren) sådan. Så som de båda kombattanterna matchas, där jag misstänker att favoriten ska sätta sina nedtagningsförsök relativt lätt men utan att lyckas avsluta matchen därifrån, så har jag svårt att se någon av domarna ge brassen två ronder eller mer – trots fördel av hemmaplan. Corey Anderson att vinna på poäng via ett enhälligt domslut spelas med medel.

/Puyol