FA-Cup möte mellan två premier league lag här. Båda lagen har en formdipp bakom sig men ser man till motstånden och spelet lagen visat upp så har, i mina ögon, det ena laget en värre formsvacka. Jag tror på ett spel här, häng på!

Everton – West Ham
Spel: West Ham +0.5 (Asian handicap)
Odds: 1.85 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp:  20.45

Everton har sett riktigt usla ut i de senaste matcherna och 4 raka förluster med målskilnaden 2-9 vittnar om det. Man har gått mållösa från 3 av dessa 4 matcher trots att man mött lag som Newcastle, Hull, Southampton och Stoke. På de nio senaste matcherna har Everton 1 oavgjord (Hull), 1 seger (QPR) och hela 7 förluster så formen är minst sagt usel! Matcherna under jul och nyår har verkligen inte gått som laget velat och nu är man säkerligen slitna vilket gör att bör bli rotation i truppen. Jag har svårt att se att Everton satsar på FA-cupen när man har de problem man har i laget. Prio bör ligga på att undvika bottenstriden den här säsongen då man bara har fyra poäng ned till nedflyttningsplatserna. Hemma på Goodison Park har man bara en seger på lagets fyra senaste matcher. Everton har dessutom en riktigt tung frånvarolista till den här matchen då man saknar avstängde Alcaraz, skadade Tim Howard, Pienaar, Osman, Hibbert, Gibson, James McCarthy och Atsu som är iväg på afrikanska mästerskapen…

everton_200x200   westham_200x200

Sam Allardyce som är tränare för West Ham har i media sagt att man kommer ställa bästa laget på planen här. Man har helt enkelt inte tillräckligt bred trupp för att experimentera för mycket även om spelare som Matt Jarvis, Mark Noble, Kevin Nolan och Ricardo Vaz Te säkerligen kommer få chansen här. Man såg riktigt starka ut inför jul men man har haft det jobbigt i det täta matchandet under jul/nyår då bara fick med sig 4 av 12 poäng. Man besegrade Leicester hemma med 2-0 och nu senast fick man 1-1 hemma mot WBA. Förluster blev det mot topplagen Arsenal och Chelsea så det är lite förlåtligt att man inte tagit fler poäng även om man bör slå ett lag som WBA om man skall ha med europaplatserna att göra. Nu har man fått vila i 5 dagar vilket bör innebära ett taggat och spelsuget West Ham som som vill ha revansch mot Everton då dem är ett av de tre lagen (Man United och Chelsea övriga 2 lag) som lyckats besegra West Ham på sina respektive hemmaplaner den här säsongen. West Ham har alltså bara tre förluster på sina nio bortamatcher den här säsongen och det säger en hel del om lagets krigarinstinkt och kämparglöd på bortaplan. West Ham får klara sig utan trion Alex Song, Kouyate och skadade Sahko som alla är iväg på afrikanska mästerskapen här. Man saknar även skadade Tomkins här men positivt för laget är att nye Doneil Henry ser ut att få chansen från start i försvaret.

Kort summering:
Everton är helt under isen för dagen och har mycket svårt för att prestera i matcherna. Deras bästa och målfarligaste spelare är helt utan självförtroende för dagen och då är det inte lätt att vinna några matcher. West Ham känns hetare för dagen och med tanke på Evertons frånvarolista så känns det klart spelvärt att West Ham antingen vinner eller klara kriga till sig ett oavgjort resultat här. Vinnaren här möter Bristol City eller Doncaster i nästa omgång av FA-cupen i slutet av januari vilket gör att lagen måste se en bra möjlighet att avancera även från den omgången.