Två svårbedömda lag som drabbar samman och jag har hittat ett spel jag tror starkt på. Everton hade en lång rad med matcher där man båda lagen gjorde mål i matchen och efter två raka mållösa matcher tror jag det är dags för denna raden att uppenbara sig igen och jag kliver in här!


Everton – WBA
Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 1.80 @ Ladbrokes
Insats: 7/10
Spelstopp: 20.45

För er som följer mig så rekade jag Everton för ett par matcher sedan att båda lagen skulle göra mål i matchen. Everton var uppe i 18 raka matcher där båda lagen gjorde mål i matchen. Senast vann man med 2-1 mot Bolton men före det så hade laget spelat 0-0 i två raka ligamatcher. Den ena matchen mot Southampton på bortaplan borde verkligen inte ha slutat 0-0 då det fanns mängder av sylvassa målchanser åt båda hållen men två storspelande målvakter såg till att det slutade 0-0. Före den matchen ställdes man mot Swansea på hemmaplan och trots ett riktigt massivt tryck och många målchanser så lyckades man inte spräcka nollan då man var väldigt ineffektiva. Även Swansea hade lägen att göra mål men lyckades inte utan två skickliga målvakter som hade tur med målramarna såg till att denna matchen slutade 0-0. Nu är det dags för hemmamatch igen för Everton och efter att ha satt 2 mål borta mot Bolton senast i cupen så tror jag det lossnar för Everton här som gör minst 1 mål i matchen.


Evertons Fellaini har gjort 8 mål i årets upplaga
av Premier League vilket är bäst i Everton!

WBA har ingen lysande form direkt men man spelar ofta jämnt med motståndarna även om man inte lyckas vinna eller ta poäng. Något som talar för mitt spel här är att man båda lagen har gjort mål i matchen i 6 av WBA:s 8 senaste matcher. Man gör ofta mål i sina matcher och på lagets 6 senaste matcher så har man bara blivit nollade en enda gång och det var borta mot Man United. Nu väntar ett överkomligt Everton som inte visar någon vidare vass form för dagen. Det här känns som en öppen match som kan sluta hur som helst!

Man har en vass offensiv när den verkligen funkar för laget. Bäst i offensiven är anfallaren Romelu Lukaku som är inlånad från Chelsea. Han har gjort 9 mål framåt för WBA den här säsongen. Man har även Peter Odemwingie som är en riktigt vass anfallare men det är mycket surr kring honom för dagen då WBA sagt nej till flera bud från bland annat QPR och han vill lämna klubben. Men mål gör han fortfarande då han satte 2-2 målet senast när man kryssade mot Aston Villa!


Romelu Lukaku i WBA!

Everton har ett stort frågetecken kring Mirallas medverkan i den här matchen. Man saknar fortsatt Tony Hibbert, Darron Gibson och Seamus Coleman som alla är skadade.
WBA har frågetecken kring flera spelare som är nära comeback efter skador. Man har sin näst bäste målskytt Shane Long på väg tillbaka tillsammans med försvararen Steven Reid och mittfältarna Marc-Antoine Fortune och Claudio Yacob. Den som definitivt saknas är mittfältaren Youssouf Mulumbu som är iväg på Afrikanska Mästerskapen.