Everton inledde med att spela 2-2 borta mot Norwich medan motståndarna WBA åkte på stryk med 0-1 på hemmaplan efter en psykiskt tung match. Idag är det klart bäst förutsättningar för ett av lagen som jag tror starkt på här.

Everton - WBA
Spel: Everton först till 2 mål
Odds: 1.80 @ Ladbrokes
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Jag tror starkt att Everton löser den här uppgiften men eftersom ettan finns till låga 1.60 så fokuserar jag mer på att laget ska göra 2 mål i matchen men eftersom det ger runt 1.65 så föll valet till slut på att man blir första laget att göra 2 mål i matchen och det känns som ett bra spel då jag tror man gör just 2 mål och vinner matchen.

Everton tappade coach David Moyes inför den här säsongen och det får ses som blytungt för laget, in kom istället Martinez. Som tur är har Everton fått behålla sina nyckelspelare än så länge men mycket talar för att spelare som Fellaini och Baines följer med Moyes till Man United. Men dem spelare åtminstone den här matchen för sitt Everton och de lär knappast vara sämre för att de på väg bort. I premiären spelade man 2-2 med hårt satsande Norwich på bortaplan vilket får ses som helt okej. Nu vänder man hem till Goodison Park och här vet man att man är riktigt tunga att möta. Förra säsongen var man tredje bästa hemmalaget i Premier League och det säger en hel del då man var bättre på hemmaplan än t.ex. Chelsea, Tottenham och Arsenal. Nu ställs man mot ett WBA som är svaga i sitt bortaspel och som dessutom har en svagare trupp i år än föregående säsong. Jag tror Everton löser segern här tämligen enkelt om man bara får ordning på sin defensiv som var svajig i bortapremiären.

WBA stod för en usel insats i premiären när man förlorade med 0-1 hemma mot Southampton. Båda lagen hade problem i matchen och premiärnerverna var inte i styr hos lagen som såg väldigt förvirrade ut stundtals. Tyvärr för WBAs del så fick matchen en tråkig utgång då Southampton gjorde segermålet på straff på tilläggstid vilket givetvis är extremt tungt för laget som inleder säsongen med att jobba i uppförsbacke. Nu möter man ett oerhört svårt motstånd i en riktigt tung bortamatch och jag tror inte man lyckas ladda om batterierna tillräckligt för att räcka till här mot ett Everton som kommer ligga på i 90 minuter. Jag tycker WBA är betydligt svagare den här säsongen än förra året och kommunikationen i backlinjen har inte sett ut att stämma fullt ut, framförallt inte mellan mittbacksparet Olsson och Ridgewell som var ute på hal is ett par gånger i sitt försvarsspel. Frågan är om de fått ordning på det till den här matchen? För offensiva spelare som Fellaini, JelavicBaines m.fl. lär ligga på ordentligt i den här matchen för Everton som gärna anfaller med mycket folk.

fellaini_1624742a
Fellaini löser det här spelet åt oss med två mål?

Everton får fortsatt klara sig utan försvararen Antolin Alcaraz här och inför den här matchen har man också frågetecken för backkollegan Sylvain Distin som dras med skadebekymmer efter senaste matchen.
WBA kan använda sig av inlånade Scott Sinclair direkt här då han kom till klubben på lån från Man City tidigare i veckan. Man får dock klara sig utan Steven Reid som är skadad här.

Kort summering:
Everton är ett starkt lag och på hemmaplan trivs man extremt bra och man vet att man är oerhört starka och tunga att möta. Man har ett offensivt starkt lag som inte är rädda för att kliva upp i banan. Man lär möta ett WBA som kommer spela defensivt men får Everton bara in bollen så måste WBA kliva upp för ett kvitteringsmål och då hoppas jag Everton sätter spiken i kistan och göra 2 mål så vårt spel sitter här. Everton är betydligt bättre än WBA och har Olsson och Ridgewell en dålig dag i WBAs försvar så sitter det här spelet utan problem!