FA-Cup match mellan två premier league lag här. Jag tror starkt på ett av lagen som har ett bättre lag och som har goda förutsättningar att avancera här. Jag avstår dock från 1×2 spel och väljer istället ett annat spel till ett högre odds!

Everton – Swansea
Spel: Everton först till 2 mål i matchen
Odds: 1.85 @ Ladbrokes
Insats: 6/10
Spelstopp: 14.30

Everton har gjort en helt okej säsong hittills och placerar sig på en sjätteplats i Premier league och man jagar fortsatt Europaplatserna. Man spelar i mina ögon väldigt underhållande fotboll under tränaren Martinez och hemma på Goodison Park är man riktigt starka. I Premier League har laget 8-3-1 som resultatrad där enda förlusten kom mot Sunderland då man fick sin målvakt utvisad och straff emot sig tidigt i matchen. Man är som sagt ruskigt starka på sin hemmaplan och något som talar för mitt spel här är att man gjort 2 mål eller fler i matchen i 7 av lagets 8 senaste hemmamatcher! Man blandar och ger lite i sina insatser för dagen men man spelar med en helt annan trygghet på sin hemmaplan där man har 4 raka segrar bakom sig och just hemmaplansfavören gör att det här spelet känns mycket spelvärt i mina ögon!

Det har börjat ljusna för Everton på skadelistan då man utöver Lukaku ”bara” saknar långtidsskadade trion  Darron GibsonArouna Koné och Bryan Oviedo. Man har med andra ord Ross BarkleyLacina Traoré och Antolin Alcaraz redo för spel igen men det återstår att se om de är tillräckligt matchtränade. Man kommer ställa upp med ett starkt lag här och tränaren Martinez har aviserat att man satsar hårt på FA-Cupen.

roberto-martinez_2581824b
Tränaren Martinez coachar fram Everton till seger här!

Swansea har även dom gjort en bra säsong med tanke på lagets förutsättningar med skadade nyckelspelare, tränare som fått sparken och annat turbulens kring klubben. Man ligger 10:a i premier league och är vidare till slutspel i Europa League där man på torsdag möter Napoli. Man är lite som Everton när det gäller spel på hemma/bortaplan då man är betydligt vassare hemma på Liberty Stadium. När det gäller spel på bortaplan så har man haft stora bekymmer i år och resultatraden i premier league är 3-3-7 och det imponerar inte direkt. När det gäller formen på laget så gör man starka insatser på hemmaplan medan man har stora bekymmer på bortaplan. Lagets defensiv är inte stark på något sätt och man har släppt in massor med mål på resande fot vilket talar för mitt spel här. Man håller väldigt sällan nollan och det lär bli en tuff match för Swansea här som säkerligen har större fokus på Europa League kommande vecka.

Jag tror vi kommer få se ett Swansea som roterar lite bland spelarna i framförallt defensiven medan offensiv kommer vara stark där man har färre alternativ att välja bland. Man har en viktig match i Europa League på torsdag mot Napoli vilket gör att man med största sannolikhet kommer rotera lite i truppen. Man får tillbaka urviktige anfallaren Michu till den här matchen men det är givetvis ett frågetecken för matchformen hos honom. Swansea får dock klara sig utan N’gog och Emnes som båda är cup-tied här då de representerat andra klubbar i turneringen.

Kort summering: 
I mina ögon är Everton ett betydligt bättre lag än Swansea och hemma på Goodison Park är man ruskigt starka. Det är inte många lag som plockar några poäng här och Evertons offensiv gör i stort sett alltid starka insatser och skapar mängder med lägen. Man gör ofta 2 mål eller fler i matchen på sin hemmaplan så jag ser inte varför det inte skulle ske även i den här matchen. Everton avancerar i FA-Cupen!