Den sena lördagsmatchen spelas på Goodison Park i Liverpool där stadens lag i blått tar emot ett formsvagt Stoke i något som antagligen inte kommer bli särskilt vackert. Ser man till de senaste resultaten samtidigt som man blandar in vad respektive lag klarar av hemma kontra på resande fot så är väl utgångstipset någorlunda klart, men kvällen till ära så är förutsättningarna inte på topp för det ena lagets del. Klart intressant spel på förhand.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Everton – Stoke
  • Spel: Stoke +1 (asian handicap)
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 18.30

Everton har stått för en lysande säsong så här långt där man har skuggat topplagen från start. Den mångårige managern David Moyes, som sitter på ett utgående kontrakt, har tagit ytterligare ett steg med laget som fortsätter att prestera bra, även om poängen inte rasar in lika frekvent. Hemmalaget har fortfarande inte en helt orimlig chans till en Champions League-plats, vilket hade varit mer än en fantastisk bedrift.

Stoke parkerar fortfarande kring mittenskiktet, en prestation i sig att man fortfarande håller sig kvar där om man ser till den usla formen. Sedan nyårsskiftet är man faktiskt ligans svagaste lag där man har resultatraden 1-2-7 i de 10 senaste ligamatcherna. Man producerar väldigt lite mål samtidigt som försvarsspelet, som brukade vara lagets signum, har gått ner sig någon nivå.

Stoke återfår den viktige mittbacken Robert Huth efter en tids avstängning, utöver det har man inga skador att bekymra sig över. Everton däremot kommer till spel med några tunga avbräck då både Marouane Fellaini och Steven Pienaar är avstängda. Två spelare som betyder väldigt mycket för lagets anfallsspel. Till det så är det även stora frågetecken för den givne förstemålvakten Tim Howard samt mittbacken och lagkaptenen Phil Jagielka som kan saknas på nytt – något som försämrar hemmalagets möjligheter i det här mötet då det är lagets absoluta nyckelspelare tillsammans med Leon Osman på det centrala mittfältet.

Även om formen har sviktat kraftigt för Stokes del, utöver att man brukar ha väldigt svårt utanför Britannia, så menar jag på att den här svåra bortamatchen kan passa laget i nuläget, speciellt om man ser till den fysiska närvaro Everton kan gå miste om i sin laguppställning. Kan bortalaget hitta tillbaka till sitt täta och något tråkiga grundspel så kan de fasta situationerna bli ett avgörande moment i den här matchen.

Everton har inte lyckats besegra Stoke på 5 försök. Man har inte heller lyckats göra mer än ett mål i matcherna i de 7 senaste mötena lagen emellan. En annan intressant, statistisk notis är att hemmalaget inte har lyckats vinna 3 Premier League-matcher i följd på strax över 3 år.


Spelar Stoke +1 asian handicap. Dubbelchans på bortalaget med insatsen tillbaka ifall man skulle förlora med uddamålet, dvs.

/Puyol