En ny Premier League-omgång är på väg där vi inleder lördagen med hela 8 matcher. Blir inte alltför många objekt från min sida den här gången där jag i första hand vill lyfta fram en målskytt som borde ha ett bra läge framför sig nu på Goodison Park.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Everton – Reading
  • Spel: Adam Le Fondre, målskytt
  • Odds: 4,75 @ Nordicbet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00

Everton misstänks eventuellt ha gått ner sig lite nu efter den fina inledningen och dess resultat som har hållit i sig framtills nu. Om man ser till ligaspelet har man nu tre raka matcher utan seger där man åkte på en tung smäll senast mot Norwich. Det krävdes även ett omspel för att laget skulle kunna skicka ut League One-laget Oldham ur FA-cupen. Reading däremot började bygga en del resultat för att ta klivet ovanför nedflyttningsstrecket men kommer nu från två raka förluster, den senaste mot bottenkollegan Wigan i en av säsongens absolut svagaste insatser. Lär nog hänga hela vägen till de sista omgångarna om det ska bli något nytt kontrakt eller inte.

Everton har frågetecken på den ohotade förstemålvakten Tim Howard och anfallaren Victor Anichebe pga skador där den förstnämnde kommer testas sent. Reading kommer till spel utan avstängde Pavel Pogrebnyak.

De här lagen möttes den 17:e november när Reading tog sin första seger för den här Premier League-säsongen i den 11:e omgången. Man lyckades vinna med 2-1 hemma på Madejski Stadium där båda målen gjordes av Adam Le Fondre.

Engelsmannen har gjort 10 mål på 24 ligamatcher den här säsongen. Inte särskilt märkvärdigt om man jämför de siffrorna med några av de tyngre pjäserna hos topplagen, men det som är häpnadsväckande är att han har fått inleda på bänken i en klar majoritet av matcherna. Noterbart att han, inför förra helgens omgång, hade gjort mål i var 100:e minut han hade fått spela, och med det var han vassare än t.ex. Robin van Persie som leder skytteligan. Idag kommer han få chansen från start i och med att den oduglige Pavel Pogrebnyak gjorde laget en tjänst genom att dra på sig en 3 matchers lång avstängning via en väldigt vårdslös tackling i den förra ligamatchen.

Det här är inte direkt den mest tekniska spelaren på planen, han är långt ifrån lika storväxt som den som har fått chansen före honom och han har inte det hårdaste skottet. Det här är dock en riktig måltjuv och en klinisk avslutare som inte behöver särskilt många chanser när han väl har bollen framför sig i boxen. Han har avgjort ett par matcher till lagets fördel så här långt genom att bara stå på rätt plats och jag ser honom som ett hot även idag. Han är även den som slår eventuella straffar.


Jag tror faktiskt att Reading kan rubba dagens hemmalag och så även få med sig ett mål härifrån, och det här är lagets mest troliga målgörare isåfall. Oddset hos Nordicbet startade på 5,25, men den här går fortfarande att hugga. 4,75 känns högt om man ser till spelarens facit. Adam Le Fondre spelas som målskytt i den här matchen.

Ett spel till, så även en chansning:
Adam Le Fondre över 1,5 mål 23,00 (Betsson) 0,5/10 units

/Puyol