Everton tar emot QPR i FA-cupen och lagens tränare har helt olika syn på den här matchen så jag tvekar inte utan kliver in hårt på ett handicapspel!

Everton – QPR
Spel: Everton -1.5 (Asian handicap)
Odds: 2.10 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00 

Everton är i riktigt bra form även om man stod för en sämre insats senast borta mot Stoke där man spelade 1-1. Man gjorde dock målet på tilläggstid och det målet bör höja laget något då det alltid ger positiv energi med sena mål för ett lag. Innan det vann man mot Southampton hemma med 2-1 och före det fick man en mardrömsstart när målvakten Tim Howard fick rött kort och Sunderland satte den efterföljande straffen. Man öste dock på framåt och var riktigt nära en kvittering men tyvärr förlorade laget med 0-1 i den matchen. Innan det hade man två raka segrar mot Swansea borta med 2-1 och Fulham hemma med 4-1. Formen är som sagt bra och man gör många mål och skapar massor av målchanser så det mesta talar för att man kör över ett blekt QPR här!

Everton kommer till spel utan Phil Jagielka och Sylvain Distin här. Coach Martinez har i media sagt att man satsar fullt ut på FA-cupen och det är kanske inte så konstigt då han så sent som förra säsongen vann cupen med Wigan och nu vill han givetvis återupprepa den bedriften med Everton.

Romelu Lukaku
Lukaku i Everton löser det här spelet åt oss!

QPR kommer stärkta av segern senast mot Doncaster med 2-1 där man satte avgörandet på tilläggstid. Man stod för säsongens i särklass sämsta halvlek i första halvlek men kunde som tur var rycka upp sig i andra halvlek och vända på matchen. Före det hade laget 2 förluster mot Leicester och Nottingham samt att kryss mot Watford och värt att nämna är att man gick mållösa från samtliga dessa tre matcher. Man ligger för dagen trea i Championship vilket gör att man kämpar och sliter för att nå direktuppflyttningsplatserna till premier league. När QPR i fjol krigade för att hålla sig kvar i premier league så vilade tränare Harry Redknapp ett stort gäng spelare i FA-cupen och man åkte då ur mot Milton Keynes på hemmaplan. Nu är man i samma sits och Harry Redknapp har i media sagt att full fokus ligger på ligaspelet och efter det tuffa matchandet kommer man vila flera nyckelspelare här. Jag har extremt svårt att se hur ett reservbetonat QPR ska kunna rå på ett formstarkt Everton på bortaplan!

QPRs tränare Harry Redknapp har aviserat att han kommer rotera rejält i truppen och vila många nyckelspelare här. Han kommer bland annat ändra om rejält i försvaret där backarna Richard Dunne och Danny Simpson kommer vilas. Frågan är hur en nykomponerad backlinje skall stå emot Everton över 90 minuter som har bra form, vassa reserver som vill bevisa sin plats i startelvan och flera nyckelspelare i fin form för dagen? Jag tror Everton kommer vinna den här matchen tämligen komfortabelt!

Kort summering: 
Coach Martinez i Everton har aviserat att han satsar på cupen och kommer till spel med ett riktigt starkt lag då han även har stor respekt för QPR. Coach Harry Redknapp i QPR prioriterar ligan och en eventuell uppflyttning till Premier League och har aviserat att han kommer vila flera spel här, däribland nyckelspelare i försvaret. Jag tror Everton vinner den här matchen utan några konstigheter och en storseger vore väldigt bra för laget som gjorde en svag insats senast.