För oss som inte fick nog under helgen så är Premier League-fotbollen inte över för den här omgången där en match kvarstår denna måndagkväll. Spel i den blåa sidan av Merseyside och Goodison Park där Everton tar emot QPR. Hemmalaget har sett till poängskörden, om man jämför med hur starkt man var under fjolåret, varit en besvikelse hittills men står nog inför en överkomlig uppgift nu mot ett lag som har kammat noll på resande fot.

  • Match: Everton – QPR
  • Spel: Everton -1 (asian handicap)
  • Odds: 1,73 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.00 15/12

Everton var, med 3 omgångar kvar av fjolårssäsongen, endast en ynka poäng från att bryta sig in bland topp-4 vilket hade inneburit Champions League-kval. Roberto Martinez, som stod för succé under sin debutsäsong på Merseyside, och hans manskap tappade dock på slutet och inledningen av den här säsongen har inte heller varit någon höjdare. Man har 10 poäng upp till den positionen som såg möjlig ut i fjol där man ännu inte har prickat in potentialen som visades upp förra säsongen. Man har nu endast fått med sig en poäng från sina 3 senaste ligamatcher, och även om bortamatcher mot Manchester City och Tottenham har ingått, så borde man nog kunna kräva bättre resultat. Man är alltjämt väldigt skickligt på att förflytta bollen men får inte ut samma utdelning där man, återigen likt fjolåret, inte är fullt så lika effektivt i sitt sätt att vinna bollen högt upp på motståndarnas planhalva. Positivt dock att man nu börjar återfå några av de tidigare skadade spelarna där John Stones, James McCarthy och Steven Naismith kan vara tillbaka i truppen till kvällens match. Nyckelspelarna har även fått vila under föregående vecka där man istället släppte fram många av de yngre förmågorna i den betydelselösa Europa League-matchen som spelades i torsdags. Trots att man ännu inte har visat upp det traditionsenligt starka hemmaspelet här på Goodison Park så är man ändå någorlunda produktivt med 13 mål på 7 ligamatcher och håller man det snittet uppe mot kvällens motstånd så borde det räcka gott och väl.

Hemmalaget kommer till spel utan Gareth Barry som är avstängd medan Christian Atsu är skadad.

everton_200x200qpr_200x200

QPR har återigen, tack vare Burnleys insats under helgen, halkat tillbaka under nedflyttningsstrecket men kan via en poäng återigen ta klivet uppåt. Nykomlingen, som i princip var avsågat efter samma antal omgångar senast man var här i finrummet, har återigen kunnat hämta in intressanta nyförvärv med karaktär som kan passa in i Harry Redknapps bygge även om veteranen på managerposten, i första hand, måste få igång ett bortaspel. Rangers har plockat 14 poäng hittills, endast en av dessa har dock hämtats mot den övre halvan av tabellen, men än mer anmärkningsvärt att samtliga av dessa poäng har kommit till via hemmabanan Loftus Road. Man står därmed på noll inspelade poäng från sina 7 inledande bortamatcher där man endast har mäktat med två mål framåt, båda har gjorts av Charlie Austin som olyckligt nog är avstängd efter att ha samlat på sig två gula kort senast i segermatchen mot Burnley. På hemmagräset börjar man bli mer bekvämt i sitt sätt att förflytta bollen, utanför ser man dock ut att sakna en tydlig spelidé där man främst tvingas till att skicka långt på Austin/Zamora på topp. Något som kan upprepa sig här mot ett motstånd som kan vara skickligt på att sätta den höga pressen när allting stämmer.

Bortalaget har, utöver avstängning på Austin, inga större skadebekymmer där Sandro, Alejandro Faurlin och Adel Taarabt är strukna sedan tidigare.


7 raka förluster, 6 där man har släppt in minst två mål och ingen av de tillgängliga spelarna i truppen har ens lyckats göra något mål framåt – spelet utanför Loftus Road har, som bekant, varit väldigt svagt där det är svårt att inte frestas till att testa hemmasegern med två bollar där en livlina ingår. Hemmalaget kan bättre än det man har visat upp och mot en trög centrallinje kan det vara läge för det som under fjolåret var ett väldigt kreativt och rörligt anfallsspel. Everton att vinna med minst två mål men med hela insatsen åter om segern stannar på uddamålet.

/Puyol