En ny Premier League-omgång knackar på dörren där vi inleder med sex matcher under lördagen. För egen del intresserar jag mig allra mest för det som kommer utspela sig på Goodison Park i Liverpool där Everton ska drabba samman med Norwich. Har fastnat för ett objekt som kan vara värt att syna i nuläget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Everton – Norwich
  • Spel: Norwich +1 (asian handicap)
  • Odds: 2,05 @ Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00

Everton har, efter en fantastisk inledning, saktat ner något i de senaste matcherna där segrarna inte har rasat in på kontot i samma takt. I de 6 senaste ligamatcherna har man endast lyckats besegra Sunderland hemma och det efter en sen vändning. Senast föll man offer för Readings allra första vinst och spelet har inte varit lika vägvinnande som under det tidiga skedet av säsongen. En bidragande orsak till detta är att skadelistan har fyllts på något och det kan vi nog få se prov på även idag.

Hemmalaget kommer till spel med en rad frågetecken. Tony Hibbert och Victor Anichebe är skadade, likaså kaptenen Phil Neville som blir borta året ut. Kevin Mirallas och Darron Gibson är tveksamma pga samma bekymmer. Den tyngsta smällen är dock att Marouane Fellaini, som har varit ruskigt bra under inledningen, är avstängd och därmed borta här.

John Ruddy – en matchvinnare i målet

Managern Paul Lambert var en stor succé hos ”The Canaries” (nykomlingar ifjol) när man spelade sig kvar i PL med betryggande marginal innan han sökte sig mot en ny utmaning i Aston Villa. Ersättaren Chris Hughton blev ifrågasatt tidigt in på säsongen efter en rad tveksamma resultat där man t.ex. förlorade premiären med hela 5-0 mot Fulham för att sedan inkassera ytterligare storförluster mot Liverpool och Chelsea. Dessa kritiska röster har dock tystnat i takt med den rejäla uppryckningen, där man är nu obesegrat i 5 raka matcher. Då har man även lyckats med den fantastiska bedriften att endast släppa in ett mål i dessa matcher och då ska man komma ihåg att man har mött både Manchester United och Arsenal. I samma veva ska det nämnas att de själva visserligen inte har öst in mål heller, vilket de uppenbarligen inte har behövt för att öka på poängskörden.

Hos gästerna är Tottenham-lånet Harry Kane den enda spelaren som med all säkerhet missar matchen. Inget avbräck då han inte får särskilt många minuter. Målvakten John Ruddy och Russell Martin i försvaret är tillbaka i träning och ska vara tillgängliga här. Frågetecken på Michael Turner.

____________________________________________________________________________

Ser man till hur de båda lagen spelar så påminner de en del om varandra i vissa aspekter med skillnaden att Everton såklart är något vassare i överlag. Tidigare in på säsongen så hade hemmalaget varit en väldigt bra favorit, något jag tycker känns mer tveksamt nu. Norwich har sett så pass stabilt ut på sistone att man bör ta dem på allvar. Det här blir även, för Evertons del, den första ligamatchen utan succémannen Fellaini, vars tyngd och huvudspel hade behövts mot detta motstånd, och det ska bli intressant att se hur man klarar sig utan honom.

_

Jag tycker nog att bortalaget har dugliga chanser till att ta poäng här. Med Norwich +1 (2-vägs, dvs asian handicap) innebär det vinst via ett oavgjort resultat eller bortaseger. Skulle man sedan förlora med uddamålet så återbetalas hela insatsen.

Vill man spela mer vågat så finns Norwich +0,5 (samma som dubbelchans, dvs oavgjort eller bortaseger) till 2,50, även det hos Bet365. Detta spel hittar ni under ”fler asian handicap”. Jag kommer även testa den raka bortasegern till 7,00 (Ladbrokes) med 1/10 units.

/Puyol