Everton fortsätter jaga Europaplatserna och Man City försöker jaga ikapp United samtidigt som man ska hålla övriga lag bakom sig i tabellen. Det känns som en spännande match på förhand mellan två offensivt starka lag och jag tror starkt på att båda lagen gör mål i matchen!


Everton – Man City
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.75 @  Ladbrokes
Insats: 8/10
Spelstopp: 13.45

Ni som följer mig vet att jag ofta spelar båda lagen gör mål när Everton spelar sina matcher och vi var väldigt framgångsrika ett tag då Everton var uppe i 18 raka matcher där båda lagen gjorde mål, sedan tog det stopp då man spelade 0-0 i två raka matcher. Efter dessa har 7 av lagets 9 senaste matcher slutat med att båda lagen gör mål och jag tror utan tvekan det är dags idag igen! Senast åkte man på storstryk hemma mot Wigan med 0-3 i FA-Cupen då man släppte in 3 mål på 4 minuter vilket ledde till ett enormt missnöje hos publiken och stora delar reste sig och gick redan före halvtid. Idag är man ute efter revansch och spelarna i laget lär vilja återupprätta sin heder här igen!

Everton är starka på sin hemmaplan där man bara blivit besegrade en gång den här säsongen så det kommer bli en tuff uppgift för serietvåan Man City här. Everton lär knappast vika ned sig igen som man gjorde senaste mot Wigan!

Man City har hållit nollan i 4 raka matcher vilket gör att flera av er läsare höjer ögonbrynen något. Man har dock mött Barnsley och Leeds i FA-cupen vilket inte är de starkaste motstånden. De övriga två matcherna har varit mot Aston Villa och Chelsea där man haft väldigt mycket tur i matcherna då motståndarna har varit ineffektiva i matcherna. Nu möter man ett ruskigt revanschsuget Everton som kommer sätta full fart framåt för att återupprätta hedern inför sin hemmapublik. Man City har gjort mål i 11 av sina 12 senaste matcher så det mesta talar för att man återigen gör mål.


Fellaini gör förmodligen sin sista säsong i Evertondräkten
och jag tror han gör ett mål för sitt Everton här!

Everton saknar Tim Howard, Phil Jagielka och Tony Hibbert som alla är skadade.
Man City får definitivt klara sig utan Sergio Aguero, Vincent Kompany, Maicon och Jack Rodwell här. Sedan har man frågetecken för  Carlos Tevez och Micah Richards.

Man City har haft lite bekymmer i bortaspelet den senaste tiden där man slarvat en hel del. Nu möter man ett starkt hemmalag som dessutom är riktigt revanschsugna vilket bör generera minst ett mål i baken för City. Att man gör mål i matchen är jag inte speciellt orolig för då Evertons defensiv har var urdålig den senaste tiden!