Säsongens allra första Merseyside-derby där Goodison Park står som spelplats när Everton välkomnar grannarna Liverpool. Förväntar mig en tuff batalj i 90 minuter och spelen blir därefter.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Everton – Liverpool
  • Spel: Rött kort
  • Odds: 3,25 @ Expekt
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 14.30

Den blåa delen av staden ser ut att ha gjort ett undantag till den här säsongen där man har bestämt sig för att inte vara ”slow starters” vilket har varit något av en tradition. Så här långt har man endast förlorat en match och efter några imponerande insatser så råder det en positiv känsla kring klubben, så även inför säsongens största match. Däremot så har man tyvärr haft väldigt svårt att knyta ihop säcken mot just den här motståndaren över de senaste åren.

Hos de röda så är det fortfarande många bitar som inte har fallit på plats. Managern Wayne Rodgers hämtades in från Swansea där hans filosofi skiljer sig något från föregångaren. Spelet har inte varit övertygande, men kanske kan man vara på rätt spår ändå. Sett till de fem senaste matcherna så har den enda förlusten kommit mot Man Utd där man fick spela med en man mindre en lång stund av matchen. Intressant dock att en nytillträdd manager, som gör sitt första Merseyside-derby, inte har vunnit den här kampen på 18 år.

Everton kommer till spel utan Steven Pienaar i och med att han blev utvisad i den senaste ligamatchen. Fellaini, Hibbert och Gibson väntar in klartecken. Hos Liverpool är trion Lucas, Kelly och Borini borta från spel. Målvakten Pepe Reina är ett osäkert kort.

Den här matchen spelas i ett intressant läge där Everton kliver in i matchen som storebror sett till tabellplaceringarna samtidigt som Liverpool har en svag ligastart bakom sig. Hemmalaget, som har ett antal spelare med tyngd och som kan gå in och stångas, och där samtidigt i princip hela elvan har varit med om detta derby förut. Hos bortalaget däremot hittar vi ett antal spelare som står inför sina allra första Merseyside-derbyn och det ska bli intressant att se hur dom tar sig an den här uppgiften och om de lyckas hålla känslorna under kontroll.

Jag förväntar mig att den här matchen kommer präglas av kamp snarare än skönspel, iallafall under vissa perioder. I säsongens första rivalmöte är det ett lag som vill befästa och spika sin plats på tronen för ett tag framöver mot ett lag som är ute efter att hävda sig på nytt. Förväntar mig att båda kommer vara ute efter att sätta tonen tidigt, och någon tuff satsning är att räkna med.

Matchen döms av Andre Marriner som har haft en lugn säsongsinledning, han har dock varit med om att vifta mycket i matcher av liknande karaktär.

____________________________________________________________________

Röda kort brukar intressera mig i dessa sammanhang. Istället för ett överspel på antalet kort så testar jag den här för en mindre insats, det tillsammans med några sidospel på ett par individuella kortspel:

Sylvain Distin
(gult kort) 3,25 (Betsson) 2/10 units
Marouane Fellaini (kortspel) 2,85 (Expekt) 1/10 units
Luis Suarez (kortspel) 2,85 (Expekt) 1/10 units
Martin Skrtel (kortspel) 3,05 (Nordicbet) 1/10 units
Daniel Agger (kortspel) 4,35 (Expekt) 0,5/10 units
Steven Gerrard (kortspel) 4,00 (Nordicbet) 0,5/10  units

/Puyol