Ännu en Premier League-omgång avverkad där jag redan nu börjar blicka fram mot den kommande i det som kommer bli helgens enda spel från den engelska högstadivisionen. Vi vänder oss mot Merseyside och Liverpool för spel på Goodison Park där Everton tar emot serieledande (magiskt) Leicester. Tror mycket väl att vi kan ha en väldigt fin tillställning framför oss där inget av lagen lever på ett effektivt försvarsspel. Överspelet testas.

  • Match: Everton – Leicester
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Betsafe
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16.00 19/12

Everton, som även har en semifinal i ligacupen att se framemot, placerar sig i tabellens mittenskikt, man får dock ses som en av de starkare utmanarna till Europa-platserna nu när även de utpräglade topplagen sviktar en aning och det är trots allt inte mer än 6 poäng upp till en Champions League-plats. Även om man är svårslaget så hade man dock kunnat vrida upp poängskörden där man har kryssat sig fram på slutet med oavgjorda resultat i 3 ligamatcher i följd. ”Toffees” har, under en period från november och framåt där man är obesegrat i 7 raka tävlingsmatcher, visat upp en väldigt fin målproduktion (ca 2,5 mål/match) och då har man ändå varit någorlunda ineffektivt i vissa matcher. Man har dock haft svårt att knyta ihop säcken i ett par tillställningar där försvarsspelet inte har varit i nivå med det man kan förvänta sig. Lagkaptenen i mittlåset, Phil Jagielka, saknas pga skada och även om jag tycker att han har inlett aningen tveksamt så är han alltjämt en viktig kugge i defensiven där ersättaren Ramiro Funes Mori är aningen oslipad. Även Tim Howard på målvaktsposten har agerat något tveksamt och inte varit fullt så lika stabil som vi har vant oss med.

Hemmalaget kommer alltså till spel utan Phil Jagielka och med frågetecken på James McCarthy. Inga avbräck i övrigt där Steven Pienaar, Bryan Oviedo, Tylas Browning och Tony Hibbert stryks sedan tidigare.

everton_200x200leicester_200x200

Leicester har, med snart halva säsongen färdigspelad, varit en saga så här långt. ”Foxes” är i ensam serieledning, vilket är otroligt nog, och om man även räknar in fjolårets slutspurt så stoltserar man med ett fantastiskt facit där formen är brutal. Endast två förluster över de 25 senaste Premier League-matcherna som har spelats, endast en under den här säsongen, där man har tagit 23 poäng av 27 möjliga från de 9 senaste ligamatcherna. Chelsea besegrades senast och det är alltjämt, i mitt tycke, väldigt anmärkningsvärt att man egentligen inte lever på ett ramstarkt försvarsspel vilket borde stå som grund för ett lag i Leicesters storlek när man går så bra som man gör. Det är relativt sällan man lyckas hålla nollan intakt, vilket säger en del om hur pass vägvinnande anfallsspelet har varit. Riyad Mahrez och Jamie Vardy har varit briljanta så här långt och det borde trilla in bud på båda herrarna i nästa månads transferfönster. Claudio Ranieris manskap har varit oerhört skickligt på att vända upp spelet och sätta bollarna på djupet, något man borde lyckas med här också mot ett spelförande motstånd som kommer kliva uppåt i banan.

Bortalaget kommer till spel utan Danny Drinkwater, som utgick senast, samt Jeffrey Schlupp. Ritchie de Laet stryks sedan tidigare.


Tillsammans med Bournemouth är det här de två lagen i ligan vars matcher tillbringar flest mål, och de båda lagens spelsätt kan passa varandra väl i det här mötet. Leicester är det enda laget i Premier League som har lyckats göra mål i samtliga matcher så här långt in i säsongen, och jag vill ge laget väldigt goda möjligheter till att utöka den sviten här. Ett Everton som är skickligt på att förflytta bollen, med poängspelare i gott slag, kommer trivas med att attackera på motståndets planhalva men man kommer även stöta på svårigheter när bortalaget får sina möjligheter i spelvändningarna. Everton släppte till 14 avslut i hemmamötet med Crystal Palace trots ett bollinnehav på 62 procent, och jag tror mycket väl att man kan komma att släppa upp även det här motståndet när man inte har bollen i ägo. Överspelet på minst 3 gjorda mål i matchen spelas med en insats över medel.

/Puyol