Fortsätter att leta spelobjekt i lördagens Premier League-omgång när vi förflyttar oss till Goodison Park där Everton i toppskiktet tar emot Fulham i de nedre regionerna av tabellen. Anser att vi har en riktigt stark favorit framför oss i den blåa delen av Merseyside. Väljer att testa ytterligare ett överspel.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Everton – Fulham
  • Spel: Everton över 2,5 mål
  • Odds: 2,45 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 14/12

Everton går återigen för att krympa avståndet till det absolut toppskiktet, och inledningen på den här säsongen har varit väldigt lovande. Efter 15 ligamatcher står man alltjämt på en ynka förlust (Manchester City borta i omgång 7) där man fick med sig 4 poäng av 6 möjliga i bortamatcherna mot Manchester United och Arsenal från föregående vecka, vilket är mer än godkänt. Visar man upp samma, stora spel på så bör chanserna till en ny framgång finnas med i bilden mot ett mer överkomligt motstånd.

Dessvärre så saknas Leighton Baines alltjämt på vänsterbacksplats medan James McCarthy är avstängd efter att ha samlat på sig ett antal gula kort. Arouna Koné, Darron Gibson och Tony Hibbert är inte heller tillgängliga för spel.

Fulham har haft en betydligt svårare säsong att jämföra med motståndet där Martin Jol till slut fick lämna managerposten. Ersättaren Rene Meulensteen har fått en godkänd start som huvudansvarig med en, trots förlust, godkänd prestation mot Tottenham som följdes upp med en välbehövlig hemmaseger mot Aston Villa. Säsongens bästa insats så här långt där man eventuellt kan ha något att bygga på, läget är dock alltjämt prekärt i och med att man fortfarande placerar sig under nedflyttningsstrecket.

Bortalaget får alltjämt klara sig utan kaptenen i mittlåset, Brede Hangeland, som blir borta ett tag framöver. Även Hugo Rodallega är borta sedan tidigare pga skada. Frågetecken på Darren Bent, Fernando Amorebieta och Matthew Briggs som testas under matchdagen.

GRJ301113EVERTONFC-24-6360075

Everton stod inför vissa förändringar när säsongen väl började ta fart där den mångårige managern David Moyes och något av en kultspelare i Marouane Fellaini lämnade för Manchester United i somras. Roberto Martinez var ett väldigt spännande nyförvärv på managerposten, jag trodde dock att han skulle behöva mer tid innan hans spelfilosofi skulle sätta sig. Men spanjoren har på väldigt kort tid utvecklat en spelidé och skapat ett mer passningsskickligt Merseyside-lag som känns alltmer slagkraftigt i anfallsväg att jämföra med föregående upplagor, där lånen av Romelu Lukaku (Chelsea) och Gerard Deulofeu (Barcelona) har varit två riktigt fina tillskott i positionerna längst fram i banan. ”The Toffees”, som har tryckt in 4 (Stoke) respektive 3 (Liverpool) mål i sina två senaste hemmamatcher, har chansen att gå upp på en Champions League-plats inför söndagens matcher via en seger idag.

Det som troligtvis stack ut allra mest för Fulhams del senast, när man bröt en riktigt svag trend på 6 raka förluster, var den höga energinivån där Dimitar Berbatov såg väldigt inspirerad ut. Framförallt anser jag dock att det i första hand var motståndet (Aston Villa) som agerade väldigt svagt, och det testet som man gick miste om där känns mer trolig att man får prova på här istället. Fulham har haft stora problem mot lag som kan förflytta bollen och föra spelet framåt, där det låga försvarsspelet inte har fungerat, därav att några av säsongens allra svagaste prestationer har varit mot bl.a. Liverpool, Manchester United och Southampton med ett antal insläppta mål som resultat. Tror även att Hangelands frånvaro kan bli ett kännbart avbräck där hans huvudspel och styrka hade kunnat matcha Lukaku i boxen.

Traditionellt sett är Fulham det laget Everton har allra lättast för här på Goodison Park. Lagen har, sedan 2002, mött varandra vid 12 tillfällen i Premier League på den här arenan – Everton har vunnit samtliga av dessa 12 matcher.


Lyckas Everton sätta tempot, likt de senaste hemmamatcherna där man snittar ett högt antal avslut mot mål, så tror nog att möjligheterna till att anfallsspelet får skina på nytt finns där. Man har farten och kreativiteten att tillgå för att såra motståndets något tröga backlinje med en riktig kvalitetsavslutare i straffområdet. Everton att stå för minst 3 mål framåt testas med en medelinsats.

/Puyol