Everton har inlett Premier League väldigt trögt och inför en här matchen har man tappat viktiga Fellaini och Anichebe men samtidigt har man plockat in Barry, McCarthy och suveräne Lukaku. Frågan är hur laget står sig mot superstarka Chelsea som ser riktigt vassa ut för dagen. Jag väljer att spela på ett av lagen här, häng på!


Everton - Chelsea
Spel: 2
Odds: 2.35 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 18.30

Everton har inlett Premier League mycket svagt i år då man har 3 raka kryss inledningsvis. Först var man illa ute i bortapremiären mot Norwich som slutade 2-2. Det har följts upp av två raka 0-0 matcher mot svaga motstånd som WBA hemma och Cardiff borta. Man är sig inte lika utan Moyes vid rodret och det lär knappast bli enklare nu när man tappat viktige Fellaini till Man United. Det är framförallt offensiven som är svag hos laget som har märkligt svårt att skapa chanser i matcherna.

Everton tappade inför säsongen sin trogne tränare David Moyes och bara det var ett tungt tapp för laget. Nu har man även gått miste om sin kanske bäste spelare, Fellaini, som tillsammans med Anichebe blev de sista spelarna att lämna Everton. För att täcka upp dessa tomrum har man lånat in Gareth Barry från Man City, köpt loss James McCarthy från Wigan och lånat in Lukaku från just Chelsea. Den sistnämnde tror jag kommer bli oerhört viktig för Everton i år då han säkerligen kommer få igång lagets målskytte. Men eftersom han är inlånad från just Chelsea så får han inte spela den här matchen…

Chelsea lär vara rejält revanschsugna efter förlusten i Supercupen mot Bayern München där man tappade segern i matchens sista spark och förlorade sedan straffläggningen. Innan den matchen gjorde man en riktigt bra insats borta mot Man United där matchen slutade 0-0. Man hade definitivt kunnat vinna den matchen om laget varit lite mer effektiva på sina chanser. Innan den matchen hade man två raka hemmasegrar mot Aston Villa (2-1) och Hull (2-0). Man ser väldigt stabila ut bakåt och lossnar det bara framåt för laget snart så kommer man bli oerhört svåra att möta. Inför den här matchen har man förstärkt laget offensivt med Willian och Samuel Etoo men det mesta talar för att båda herrarna inleder matchen på bänken. Jag tror man löser den här uppgiften mot ett Everton som inte riktigt hittat formen ännu…

article-2416744-1BBC5394000005DC-735_634x431-600x338
Får vi se något inhopp av Chelseas vassa nyförvärv ikväll tro?

Everton får som sagt klara sig utan nye Lukaku som inte får deltaga i matchen då han är inlånad från Chelsea och utöver honom saknar man fortsatt Alcaraz och Gibson. Man har även frågetecken för nye McCarthy och Seamus Coleman som båda åkte på tuffa smällar i sina respektive landskamper i veckan.
Chelsea har inga nya skador att oroa sig över då bara Kalas saknas.

Kort summering:
Det är inget snack om att Chelsea är ett betydligt bättre lag än Everton och med tanke på att Everton tappat sin kanske bäste spelare nu också så blir det ännu jobbigare för laget här, även om Barry och McCarthy får starta matchen. Everton behöver en tung målskytt som kan göra lite mål för laget och med tanke på att man tappat Fellaini till United och Lukaku inte får deltaga här så ser det tunt ut framåt för laget. Chelsea har inlett året väldigt bra och ser riktigt starka ut för dagen. Chelsea vann det här mötet med 1-2 ifjol och jag tror på ett liknande resultat igen, 2.35 är i alla fall på tok för högt med tanke på förutsättningarna här!