Hämtar ytterligare ett spelobjekt från dagens Premier League-omgång, den här gången med spel på Goodison Park. Ett hemmastarkt och antagligen hyfsat revanschsuget Everton tar emot ett Aston Villa med luft under vingarna efter veckans insats. Det ena laget står inför ett par frågetecken efter den senaste prestationen och nu saknas ett par noterbara namn. En lägre insats testas med en gardering.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League
  • Match: Everton – Aston Villa
  • Spel: Aston Villa +1 (asian handicap)
  • Odds: 2,025 @ Bet365
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00 1/2

Everton har stått för en väldigt fin säsong så här långt där man alltjämt tillhör toppskiktet med 4 poäng upp till en Champions League-plats. Man har varit väldigt fyndigt i sitt spel och vinnande från start, framförallt här hemma på Goodison Park där man har varit ruskigt starkt, även om man har börjat gå något sämre på slutet. Man imponerade inte nämnvärt i bortamötet mot West Brom (1-1) och det följdes upp med en smärtsam prestation i veckans derby mot Liverpool som förlorades med hela 4-0. Roberto Martinez, ny på managerposten för den här säsongen och hyllad halvvägs in, kan eventuellt gå mot sin tyngsta period hittills under sin tid på Merseyside.

Hemmalaget går runt på ett flertal skador där Romelu Lukaku, Gerard Deulofeu, Seamus Coleman, Sylvain Distin och Bryan Oviedo är otillgängliga för spel. Bland de mindre noterbara spelarna saknas Darron Gibson samt långtidsskadade Arouna Kone. Nyförvärvet Lacina Traore kan inte ersätta på topp pga skada.

benteke

Christian Benteke har åter börjat hitta målet efter en längre tids svacka

Aston Villa har, tillskillnad från motståndet, agerat än mer ojämnt under säsongens gång. Trots det har man skapat en relativt god distans till nedflyttningsstrecket där man nu placerar sig i mittenskiktet. Efter en något sämre period har man börjat pricka in ett par resultat, senast i West Midlands-derbyt mot West Brom där man vände ett tidigt 0-2 underläge till seger. Innan dess plockade man poäng mot ett Liverpool som har varit väldigt svårspelat på Anfield, en fjäder i hatten för Paul Lamberts manskap som dock står inför ytterligare en tuff uppgift här, om än positivt för ”The Villans” del att bära med sig att man faktiskt har presterat bättre utanför Birmingham så här långt.

Bortalagets trupp är i stort sett intakt där man endast har ett par långtidsskador sedan tidigare där Libor Kozak, Jores Okore och Charles N’Zogbia missar resten av säsongen.


Endast ligamatcher inräknade, Everton har vunnit 7 av 11 hemma medan Aston Villa har förlorat 3, varav endast en har varit med mer än ett mål, av 11 (att jämföra med 7 av 12 hemma) borta. Bakom siffrorna är dock grundkapaciteten hos hemmalaget en nivå högre med ett grundspel som känns än mer tryggare även under en sämre dag. Det ska däremot bli intressant att se hur Everton påverkas och om man lyckas studsa tillbaka efter veckans insats som egentligen var den första riktiga motgången för säsongen. Till det, ett par frågetecken i elvan där bland annat Lukaku och Coleman har bidragit med poäng, och man har nu ingen ”ren 9:a” tillgänglig i truppen. Aston Villa har hittills under säsongen presterat bra i de på förhand svåra bortamatcherna där man har trivts bra i sin roll mot de mer uttalade, spelförande lagen, och kan man minimera misstagen på egen planhalva så kan man eventuellt hålla någorlunda jämna steg med motståndet. Noterbart, i Premier League-sammanhang, att Villa har gått 7 matcher i följd utan förlust på Goodison Park.

 

Spelar en lägre insats på bortalaget med ett asian handicap (+1). Dubbelchans/halvgardering på Aston Villa med insatsen åter ifall man skulle förlora med uddamålet.

/Puyol