VM-kvalmatcher på dagens kupong och vi har en del riktigt stora favoriter som jag hoppas kan falla tungt. Med lite flax kan det med andra ord bli en riktigt fin utdelning idag. Så här går funderingarna:

1. Kroatien – Makedonien   1x

Vi inleder med en storfavorit i Kroatien till hela 88% just nu. Visst ska man vara favoriter och det är väl även mycket möjligt att man tar hem den här matchen, men till 88% vill jag inte spika. Makedonien är inte helt uddlösa och med lite tur så kan man grisa till sig ett kryss i den här matchen. Har man ont om streck ska man givetvis spika här men 10% på krysset är för bra för att jag ska hålla fingrarna borta. 1x räcker gott och väl!

2. Wales – Belgien   2

Belgien har ett högintressant lag på papperet med Eden Hazard som sticker ut lite extra. Man har även en riktigt bra defensiv med bland annat Kompany (City) och Vermaelen (Arsenal). Wales har inte i närheten av ett lika starkt fotbollslag som Belgien och förlorade en träningsmatch hemma mot Bosnien för en månad sedan med 0-2. Presterar Belgien på en hög nivå så ska man glida ifrån sina motståndare här. Testar att spika tvåan till 55%!

3. Bulgarien – Italien   2

Italien har ett väldigt intressant lag på gång där man bytt ut ganska många från succén i EM. Som anfallspar idag hittar vi Giovinco och Osvaldo, två herrar som är mer än kapabla till att spräcka Bulgariens nolla . I Bulgarien är det ganska fattigt på stjärnor och man är inte längre det landslag som man en gång var. Tycker att Italien borde vinna det här och spikar tvåan till 64%.


4. Holland – Turkiet   1x

Efter praktfiaskot i EM ska nu Holland kvala sig till VM. I öppningsmatchen ställs man alltså mot Turkiet och hela svenska folket verkar tro att detta blir en enkel match då Holland är streckade på hela 75%. Jag är dock inte alls lika säker då Turkiet har en helt ok trupp med glödhete Arda Turan (Atlético) i spetsen. Holland saknar en hel del spelare och testar lite nytt blod till den här matchen. 18% på krysset ska med här!

5. Slovenien – Schweiz   1×2

Riktigt svår match att sia om vilket även syns på strecken som nästan är helt jämna. Bägge lagen genrepade dessutom med en varsin vinst inför det här kvalet. Schweiz känns på förhand som det bättre laget här om man kikar till truppen, men det är bortagräs och Slovenien kan nog bita ifrån sig bra. Gör det enda rätta och helgarderar den här matchen!

6. Island – Norge   1×2

Island verkar komma mer och mer för varje år som går, vilket man även visade i träningsmatcherna i år då man vållade problem för både Frankrike och Sverige, man gjorde två mål på bägge dessa motstånd. Norge ska vara knappa favoriter här men jag är inte alls främmande för att Island kniper minst en poäng. Testar att helgardera då 18% på Island känns väldigt intressant.


7. Litauen – Slovakien   1×2

Litauen brukar alltid vara ett väldigt tungt och fysiskt lag att möta på bortagräs, det är även där man främst plockat sina poäng i tidigare kval. Slovakien slog Danmark i genrepet inför detta kval med 3-1 på bortagräs och är med all rätt favoriter här. Men 19% på ettan måste verkligen med i mina ögon, helgardera!

8. Lettland – Grekland   x2

Grekland imponerade i EM och trots att det inte vimlar av stjärnor så gör man det alltid bra kollektivt. Lettland har ingen vass trupp och borde få det väldigt svårt här trots favör av hemmaplan. Plockar dock med krysset till tvåan då jag inte litar på grekerna till 54%. x2 borde räcka långt!

9. Moldavien – England   2

88% på England är inte kul men den spikar jag utan att blinka. Moldavien har haft lite trubbel med två inhemska klubbar som vägrat släppa spelare till träningsmatcherna, vilket resulterat i att tränaren struntat i spelare ifrån dessa klubbar till VM-kvalet. England utan Rooney och Carroll på topp men med ersättare som borde fixa detta utan bekymmer. Spik!


10. Montenegro – Polen   1

Montenegro är alltid ruskigt starka på hemmagräset och är ett landslag som är på uppgång. Av de 10 senaste matcherna man spelat hemma så har man 7-2-1 i facit. Polen hade ett bedrövligt genrep mot Estland där man fick stryk med 1-0 och enligt rapporter så var spelet allt annat än bra från polackernas sida, dessutom brukar man alltid vara svaga på resande fot. Testar att chansspika ettan till 40%!

11. Finland – Frankrike   x2

Frankrike har ett riktigt bra lag med ett anfall som består av Ribery, Benzema och Menez. Så visst borde man plocka ner våra finska vänner ganska enkelt här. Men Frankrike har inte gjort mål på ett tag och i genrepet fick man 0-0 mot Uruguay. Det finns en möjlighet att Finland kan ”grisa” till sig en poäng här, och den möjligheten hugger jag gärna till 18%. x2 räcker långt!

12. Colombia – Uruguay   1×2

Uruguay har haft det ganska enkelt mot Colombia genom åren och är knappa favoriter här på strecken. Men nu saknar man viktiga spelare och det gör att den här matchen kan gå precis hur som helst. Colombia måste dessutom plocka poäng nu så man inte hamnar för långt efter i gruppen. Helgardera!

13. Ecuador – Bolivia   1

Ecuador har  varit ruskigt stabila på hemmagräs i det här kvalet och har tre segrar av lika många möjliga, dessutom med en målskillnad på 5-0. Bolivia har bara tagit en pinne på bortagräs på sina tre matcher och brukar dessutom ha det väldigt svårt borta mot just Ecuador. Väldigt fint genrep av hemmalaget dessutom där man plockade ner Chile med 3-0, Chile som just nu leder den här gruppen. Säker etta!


Systemet jag spelar efter är ett reducerat system som heter R 4-4-144 och det har en vinstgaranti på 12 rätt vid full träff på ramen. Vill man istället spela det här systemet på ”vanligt” matematiskt vis så kostar det 1296kr. Det får plånboken avgöra helt enkelt.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är satt till kl. 20:14 ikväll.

Lycka till!

/e@sy