Jackpot på Europatipset vilket kan ge en ganska bra slant till några få vinnare på 13 rätt. Vid en första anblick på matcherna så känner man dålig utdelning, men några favoriter ska man nog kunna sätta krokben för. Systemet är reducerat och kostar 144kr. Läs mina funderingar här!

1. Sheffield Wednesday – Blackpool  1×2

Returmöte i engelska FA-cupen mellan Sheffield (league one) och Blackpool (championship), där första mötet slutade 1-1. Bägge lagen har bra form i ligan och Sheffield slog ut West Ham på vägen hit, vilket är riktigt starkt. Den här matchen kan gå lite hur som helst, så jag väljer att inleda med en helgardering.

2. Southampton – Millwall  1x

Ännu ett returmöte i FA-cupen, där första mötet slutade 1-1 efter en sen kvittering av Millwall. Southampton ligger tvåa i championship samtidigt som Millwall ligger farligt nära nedflyttningsplats, så frågan är hur mycket dessa lag går in för den här matchen. I grund och botten är hemmalaget bättre men på tok för högt streckade, känner dock att 1x borde räcka här, 22% är bra på krysset!

3. Birmingham – Portsmouth  1x

Birmingham är obesegrade på hemmagräs i ligan i år med nio vinster och fem kryss, så givetvis ska man vara favoriter här. Men 71% vill jag inte gärna spika till, Portsmouth är inte så jäkla usla och kan med lite flyt kryssa här. Låga 18% på krysset lockar!

4. Stevenage – Oldham  1x

Match i league one vilket gör det lite svårtippat. Stevenage har bra form med endast en förlust på de tio senaste. Nu möter man ett Oldham som ligger på 16:e plats och med en dunkel form. Kikar man på formen borde detta vara en solklar etta, men jag tar med krysset för att försöka rensa lite, bara 25% streckade på krysset.

5. Crawley – Cheltenham  x2

Nu tar vi oss längre ner i det engelska ligasystemet, närmare bestämt league two. Toppmöte mellan fyran Crawley och ligaledarna Cheltenham. Känns som två jämna lag eftersom det endast skiljer tre poäng mellan lagen i tabellen. Väljer att chansa här och spelar x2, mest baserat på att Cheltenham haft ett riktigt bra bortafacit på slutet. Crawley har inte imponerat i ligan på slutet och kryssat mestadels.

6. Dunfermline – Kilmarnock  x

Match mellan två mittenlag från Skottland. Dunfermline har inte vunnit på hemmagräs denna säsong och Kilmarnock är ett uselt bortalag. Oerhört svårt att tippa utgången här så jag tar en chansning och spikar krysset, som är minst streckat till 30% just nu.

7. Dijon – PSG  2

Match som lottas tråkigt nog. Tolv bollar på 2:an, två bollar på X och två bollar på 1:an, det innebär 75% chans på en tvåa. När då PSG har 68% på sig just nu så känns det sunt att spika tvåan.

8. Bilbao – Mirandes  1

82% just nu på Bilbao och jag kan inte se annat än hemmavinst här. Man har en Llorente i storform och kommer ställa upp med ett bra lag för att inte åka på någon överraskning, det är trots allt en finalplats på spel. Mirandes satsar på att avancera upp i andraligan och har fokus på ligaspelet. Bilbao har 2-1 att gå på från första mötet, bombsäker etta!

9. Barcelona – Valencia  1

Barcelona vill nog gärna ta hem cupen nu när det ser hopplöst ut i ligan, och man är som vanligt svårslagna på Camp Nou. Enda som verkligen saknas i hemmalaget är Iniesta, annars har man tagit ut en mycket slagkraftig trupp till detta. 78% på ettan är inte särskilt trevligt, men jag tror verkligen Barcelona tar hem detta och väljer att spika.

10. Milan – Juventus  1×2

Italienska cupen och ett möte mellan två topplag. Osäkert hur man ställer sig till cupen här och hur många spelare som vilas, det är trots allt största fokus på ligatiteln skulle jag tro. Zlatan lär säkerligen få speltid nu när han blev avstängd i tre ligamatcher. Väljer att köra en helgardering här eftersom utgången känns oviss.

11. Middlesbrough – Sunderland  1×2

Match i FA-cupen. Sunderland har riktigt bra form och kommer från tre raka segrar i premier league, dock osäker till hur man ställer sig till cupen. Normalt sett ska man ju vara ett nummer för stort för Middlesbrough från championship, men bortagräs plus att det just är cupen gör att jag helgarderar, endast 24% på ettan.

12. Hertha Berlin – M’gladbach  2

Tysk cupmatch. Hela 20 poäng skiljer lagen emellan i ligan och M’gladbach ska ha bra chans här trots att man väljer att rotera i startelvan. Hertha har nog fokus på att hänga kvar i ligan och har dessutom urusel form. Spikar tvåan som har 47% på sig just nu.

13. Stuttgart – Bayern Munchen  1×2

61% på Bayern lockar inte alls när man spelar på bortagräs, och det lockar inte mer när vi snackar om en cupmatch. Stuttgart har ingen kalasform direkt men har en del klasspelare som skulle kunna störa Bayern på hemmagräs. Ynka 14% just nu på ettan, måste testas när det är cupen!

——————————————————————————————-

Reducerat system med 4 hela, 4 halvor och 5 spikar. Det kostar som sagt 144 riksdaler och har en vinstgaranti på 12 rätt vid alla rätt på ramen. Europatipset spelas som alltid hos Svenska Spel, spelstopp 20:44 denna gång.

Lycka till!

/e@sy