På dagens kupong på europatipset hittar vi matcher från Champions League och Europa League. Det finns ett par stora favoriter som förmodligen kommer krossa sitt motstånd och det luktar lite taskig utdelning. Så här går tankarna:

1. Chelsea – Shakhtar   1x

Shakhtar såg riktigt bra ut i hemmamötet mot Chelsea och man ska verkligen ta det här laget på allvar, men nu är man på resande fot och Chelsea är i större behov av poängen här. Chelsea har Juventus flåsandes i nacken och bör vinna den här matchen för att sätta sig i en bra position inför fortsättningen. Jag tror på Chelsea här men garderar ändå upp med krysset.

2. Juventus – Nordsjälland   1

Juventus måste som sagt vinna nu och har absolut inte råd med något poängtapp hemma mot Nordsjälland. Det ska vara flera klasser mellan dessa lag och jag kan aldrig tänka mig annat än en etta här. Bombsäker till 89%!

3. Bayern Munchen – Lille   1

Samma visa här där Bayern Munchen just nu står på samma poäng som både Valencia och BATE. Man måste vinna och Lille är avhängda i botten av tabellen och lär inte göra några större kraftansträngningar här. Bombsäker etta!


4. Valencia – BATE   1x

Valencia var väldigt effektiva mot BATE på bortagräs och jag tycker man seglat upp till lite väl stora favoriter här. Man har en tuff match mot Atlético i kroppen och BATE är sylvassa i sina kontringar. Att det ska bli bortavinst har jag svårt att se, men BATE kan mycket väl stjäla en poäng. 1x räcker bra!

5. Benfica – Spartak Moskva   1

Benfica ligger förvånande nog sist i den här gruppen och måste verkligen vinna för att inte halka efter för långt nu. Man förlorade mötet mot Spartak på bortagräs med 2-1 men nu är det inte ett kylslaget Ryssland med spelar i. Man är i grunden ett riktigt bra lag och jag tror man kniper den sista chansen att gå vidare. 54% spikar jag ettan till!

6. Celtic – Barcelona   2

Celtic överraskade rejält på Camp Nou och fick ”bara” stryk med 2-1 där. Nu är man på hemmagräset och här kommer man verkligen sälja sig dyrt inför hemmafansen. Men trots publikens stöd så tror jag inte det kommer räcka mot ett lag som Barcelona. Bortalaget reser med en väldigt bra trupp och jag tror man tar en komfortabel vinst här. Spikar tvåan till 74%.


7. Braga – Manchester United   1×2

Braga hade en 2-0 ledning på bortagräs mot United som man sedan tappade till en 3-2 förlust. Men man visade att man kan spela jämnt med ett storlag och nu har man dessutom hemmagräs. Manchester bättre laget i grunden men den här kan verkligen sluta hur som helst. Helgarderar!

8. Cluj – Galatasaray   1×2

1-1 slutade första mötet efter att Cluj fått en tidig utvisning i den matchen och mestadels låg på försvar. Men nu har man hemmaplan och kan förhoppningsvis hålla 11 man på banan i 90 min här. Turkarna ligger pyrt till i gruppen och lär sälja sig dyrt här om man vill ha chans på avancemang. Tycker den här matchen är svår och helgarderar!

9. Anzhi – Liverpool   1

Nu går vi in i Europa League där Liverpool ska åka till Ryssland för att möta Anzhi. Detta är en mycket jämn grupp där alla lagen fortfarande är med i racet om avancemang. Ställer mig lite frågande hur intresserade Liverpool är av den här matchen när man inte direkt går som tåget i ligan för tillfället. Ryska lag är alltid starka hemma och jag testar att spika ettan här, streckad på 44% just nu.


10. Marseille – M’gladbach   1x

Två lag som båda står på fyra poäng i gruppen bakom ledande Fenerbache. En vinst här är väldigt värdefull inför fortsättningen och jag tycker fransmännen har lite fördel här. Man såg inte som bäst ut i bortamatchen mot M’gladbach men nu har man hemmaplan vilket betyder en hel del. Jag tror man ordnar minst ett kryss här och lämnar tvåan på kupongen.

11. Club Brugge – Newcastle   1×2

Brugge fick stryk på bortagräs mot Newcastle med 1-0 och har väldigt dålig form i ligan för tillfället. Newcastle leder gruppen och har ännu inte släppt in något mål i EL. Väldigt svår match att tippa utgången av så jag väljer att bränna en helgardering här.

12. Molde – Steau Bukarest   x2

2-0 till Steau Bukarest på hemmagräset i det här mötet och det kunde varit större siffror med tanke på chanserna som skapades. Molde verkar inte direkt gå in för EL och man såg otroligt bleka ut senast. Tvåan är utgångstipset men jag väljer att gardera upp med krysset.

13. AIK – PSV Eindhoven   1×2

AIK stod för en riktigt bra prestation på bortagräs mot Eindhoven och är med i racet om avancemang vid en vinst här, annars kan man glömma vidare spel i EL. PSV det klart bättre laget men jag blir inte förvånad om AIK överraskar ännu en gång. 22% på ettan måste med på kupongen tycker jag!


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är 20:44 ikväll.

Lycka till!

/e@sy