Landslagsuppehåll just nu och det innebär även att europatipsets kupong är full av landskamper. På förhand ser det väldigt favoritbetonad ut och chansen till någon större utdelning kan vi nog räkna bort.

Europatipset

1. Irland – Sverige   1×2

Otroligt viktig kvalmatch där både vi, Irland och även Österrike står på 11 inspelade poäng bakom Tyskland. Men ska det bli vinst här gäller det att man kommer upp några snäpp sen förra matchen mot Irland (0-0) och givetvis hänger mycket på att Zlatan presterar framåt i banan. Han presterade verkligen i träningsmatchen mot Norge senast och får man bara lite bättre ordning på försvarsspelet så tycker jag man minst ska knipa en poäng med sig hem. Men jag tar med alla tecken här då jag finner värde i ettan som bara är streckad på 23% just nu.

2. Tyskland – Österrike   1

Tyskland har inte gjort många fel hittills och det enda poängtappet man har kom i den berömde 4-4 matchen på hemmagräs mot Sverige. Men man lär knappast göra om samma misstag och detta ”derby” mot Österrike ska man bara vinna. Hemmalaget saknar Bastian Schweinsteiger, Mario Gotze och Ilkay Gundogan, men det finns fullgoda ersättare. Ettan är streckad på hela 89% och det känns dumt att inte spika denna.

3. Makedonien – Wales   1x

Dessa lag spelar i en grupp som redan känns avgjord då Belgien och Kroatien dragit iväg ordentligt och slåss om gruppsegern. Därför sätter jag ett utgångstips på Makedonien här då man säkerligen vill lite extra inför hemmafansen. Man har gjort det riktigt bra i träningsmatcherna på hemmagräset på slutet och det är även här som man tagit sin enda kvalvinst så här långt. Wales var nära att rubba Kroatien på hemmaplan senast men nu tror jag att luften gått ur, dessutom uppges det att Gareth Bale inte kommer spela 90 minuter, vilket är ett stort minus! Nöjer mig med 1x här och hoppas det räcker bra.


4. Serbien – Kroatien  1×2

Efter förlusterna mot Kroatien och Belgien så kan nog Serbien glömma VM-spel då man är för långt bakom dessa lag. Men detta är ett hett balkanderby och det finns inte på kartan att hemmaspelarna går på halvfart trots det negativa tabelläget. Kroatien får ses som knappa favoriter här men jag slänger garanterat med alla tecken.

5. Skottland – Belgien   2

Belgien har ett otroligt talangfullt lag och har ännu inte förlorat någon match i det här VM-kvalet. Skottland stod för en praktskräll då man bortaslog Kroatien med 1-0 i förra kvalmatchen, men trots detta så är man rejält avhängda och har inte chans på något avancemang. Belgien är förvarnade och nu har man chansen att göra ett litet ryck upp i toppen av tabellen. Eden Hazard är tveksam till spel men trots detta känner jag att tvåan är stark och spikar till 60%.

6. Rumänien – Ungern   1x

Väldigt viktig match i Grupp D där tvåan Ungern (11 poäng) och trean Rumänien (10 poäng) drabbar samman. Detta är verkligen en nyckelmatch för hemmalaget som har ett gynnsamt spelprogram kvar där man redan mött seriesuveränen Holland två gånger, detta samtidigt som Ungern har en bortamatch mot Holland kvar. Rumänien är det bättre laget i mitt tycke och jag tror man minst fixar en pinne här, 1x borde räcka!


7. Norge – Cypern   1x

Det är ett pressat Norge som tar emot Cypern på hemmagräs, en match som norrmännen måste vinna för att inte tappa mer mark på lagen ovanför. Men man har inte imponerat på slutet och i träningsmatchen mot Sverige såg man riktigt bleka ut. Cypern är avhängda i gruppen men man har två riktigt bra matcher i ryggen mot Schweiz som leder gruppen. Någonstans måste man leta skrällar och här hoppas jag att Cypern kanske kan gneta till sig ett kryss som är streckad på 13%.

8. Schweiz – Island   1

Schweiz leder sin grupp fyra poäng framför Albanien och har här en gyllene chans att sticka ifrån i toppen då albanerna har en svår bortamatch i Slovenien att spela. Man har ett riktigt starkt lag på papperet och hemma mot Island ska man inte ha några som helst problem. Spikar ettan som är streckad på 78% i nuläget.

9. Slovenien – Albanien   1×2

Otroligt svår match att sia om där albanerna som är streckade på 25% känns mest intressanta. Man har gjort det otroligt bra hittills och ligger för tillfället på en andraplats med 10 inspelade poäng. Men samtidigt har man tagit merparten av poängen på hemmaplan och Slovenien på bortagräs blir ingen enkel match. Alla tecken ska med här!


10. Italien – Bulgarien   1

Italien toppar Grupp B med 14 poäng och ställs här mot grupptvåan Bulgarien som har 10 poäng. Italien kanske inte har övertygad så väldigt mycket i kvalet så här långt, men man ska också komma ihåg att man spelat 4 av sina 6 matcher på bortagräs där man bland annat kryssat mot Tjeckien och just Bulgarien. Nu har man hemmaplan och man kommer nog inte bränna den här chansen att dra ifrån bulgarerna. Ballotelli och Montolivo missar matchen men det finns en hel del kvalité i det här laget! Ettan är streckad på hela 83% och är väl inte särskilt kul att spika, men här behöver man inga andra tecken!

11. Nordirland – Portugal   x2

Portugal toppar Grupp F men har inte alls övertygad särskilt mycket om vi ser till det lag man kan ställa på benen. Senast dessa lag möttes så slutade det 1-1 i en match som var ganska lustig att se, Irland fick in ett ganska tidigt ledningsmål och sedan fick man ägna resten av matchen till att freda sitt mål. Jag tycker Portugal borde vinna den här matchen men samtidigt så har Nordirland garanterat mer vilja i sina kroppar och vi sätter även ett frågetecken för en viss Ronaldo hos gästerna. Krysset kan vara en tänkbar skräll till runt 20% i den här matchen, men jag tror absolut inte på en hemmaseger. x2 räcker långt!

12. Bosnien – Slovakien   1

Bosnien har ett riktigt bra lag på papperet och man har även visat det på planen då man toppar sin grupp för tillfället, tre poäng före Grekland som jagar bakom. Särskilt på hemmaplan har man visat sig vara riktigt starka då man har tre vinster på lika många försök och en målskillnad på 10-2. Slovakien har inte imponerat på slutet där man kryssat mot både Litauen och Lichtenstein. Väldigt säker etta i mina ögon!

13. Polen – Montenegro   1×2

Den avslutande matchen på denna kupong hämtar vi från otroligt jämna Grupp H där Montenegro faktiskt toppar just nu på 14 poäng. Men man kommer från en rejäl käftsmäll mot Ukraina (0-4) och dessutom har man två avstängningar med sig från den matchen. Polackerna är pressade och det innebär att man måste chansa lite här för att kamma hem alla tre poäng. Jag tycker det lutar över mot en hemmaseger men samtidigt har Montenegro en del vassa spelare i truppen som inte får nonchaleras. Det får bli en helgardering här och hoppas på tvåan till fina 18%.


Systemet jag spelar heter R 4-4-144 och är ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt vid full träff på ramen. Jag tror inte det blir någon större utdelning på den här kupongen och därför är det heller inte lönt att spela för någon större peng enligt mig.

Europatipset spelar ni som vanligt hos Svenska Spel och spelstopp är satt till 18:59.

Lycka till!

/e@sy