Intressant omgång av Europatipset  med en blandad kompott av matcher från Champions League, England och Italien. Vi har ett par ganska stora favoriter som jag absolut inte kan se förlora, så vi får leta en del andra småskrällar. Så här går tankarna:

1. Arsenal – Milan   1

Milan vann ju som bekant det första mötet med hela 4-0, något som Arsenal absolut inte kommer hämta in. Men jag tror trots detta att Arsenal vill visa hemmafansen att man kan spela en bättre fotboll än den man visade upp i första mötet, och man måste ju försöka ge det en chans att vända på steken. Samtidigt så tror jag inte Milan kommer gå för fulla muggar med fyra baljor att gå på. Tycker ettan känns riktigt bra och spikar.

2. Benfica – Zenit   1

Även detta är ett returmöte i CL där första matchen slutade 3-2 till Zenits favör i en svängig match. Men Benfica var det klart bättre laget där och jag tror man vinner ganska komfortabelt på hemmagräs nu när man slipper det kyliga Ryssland. Ettan är streckad på 69% just nu och den spikas.

3. Birmingham – Chelsea   1×2

Normalt sett så vinner ju Chelsea ett sånt här möte, men ingenting är som normalt just nu. För det första är det FA-cupen, för det andra har Chelsea usel form, och för det tredje så har man nyligen sparkat sin tränare. Birmingham är starka hemma och man kan säkerligen skrälla här. Låga 17% på ettan och jag helgarderar!

4. Bristol City – Leicester   x2

Bristol slåss för sin överlevnad i Championship samtidigt som Leicester ligger i mitten av tabellen på säker mark. Men man kan inte blunda för Bristols senaste resultat då man verkligen fått dyngtorsk i sina tre senaste matcher. Man kanske kan knipa en poäng här, men mer tror jag inte på.

5. Coventry – Crystal Palace   1x

Coventry är precis som Bristol City indragen i bottenstriden och måste verkligen vinna här. Man har även en bra trend på hemmagräs på slutet och har vunnit fyra av sina fem senaste hemmamatcher i ligan. Palace ligger i mitten av tabellen på säker mark och har inte lika hög motivation här. 1x borde räcka!

6. Derby – Blackpool  x2

Bortalaget Blackpool är med i racet om en plats i Premier League nästa säsong, vilket borde vara en morot god nog att vinna här, man har även visat en bra bortaform på slutet. Derby har ingen bra form på hemmagräs och har förlorat sina två senaste matcher här med 0-1. Men eftersom det är bortaplan för Blackpool så väljer jag att gardera, x2!

7. Hull – Leeds   1×2

Två jämna lag som även nosar på varandra i tabellen på 9:e och 10:e plats. Hull har haft svårt att vinna på slutet men har även hållt ihop defensiven riktigt bra. Leeds är inte alls så mycket sämre än Blackpool och kan mycket väl skrälla här. Låga 19% på tvåan måste streckas, helgardera!

8. Peterborough – Millwall   1×2

Två lag som går riktigt dåligt och huserar långt ner i tabellen. Spontant känns det att den här matchen kan gå precis hur som helst och då gillar jag 27%-28% på krysset och tvåan. Här ryker ännu en helgardering!

9. Apoel Nic – Lyon   1×2

Apoel måste gå framåt efter att första mötet slutat 1-0 till Lyons favör, och jag känner inte alls att man är särskilt borta här. Lyon är inte lika bra som för några år sedan och har gått lite knackigt i ligan på slutet. Väljer att använda min sista helgardering här då det känns ovisst.

10. Barcelona – Leverkusen   1

Barcelona är så gott som vidare efter att ha vunnit med 3-1 på tysk mark i första mötet. Men det finns ju inte på kartan att man släpper till mer hemma på Camp Nou för den sakens skull. Leverkusen lär nog knappast tro på avancemang här och man kommer få det riktigt svårt! Bomsäker etta till 89%!

11. Tottenham – Stevenage   1

Omspel i FA-cupen efter 0-0 senast. En match där Tottenham hade det mesta i chansväg och borde vunnit med lite skärpa. På hemmagräs finns det inget att snacka om och detta vinner man busenkelt!

12. Bologna – Juventus   x2

Juventus har otroligt nog fortfarande inte förlorat i Serie A, 13 vinster och 12 kryss har det blivit hittills. Ingenting lutar väl åt att den trenden bryts här och man har haft det riktigt lätt mot Bologna genom åren. Tycker x2 känns riktigt säkert!

13. Parma – Fiorentina   1

Parma har gjort det bra på hemmagräs på slutet mot riktigt tufft motstånd, helt klart lättare emot nu! Fiorentina är totalt usla på resande fot där facit är en vinst på tolv försök. Jag tror att hemmaplan avgör detta möte och väljer att chansspika Parma till 53%.

———————————————————————————

  • System: R 4-4-144 (4 hel, 4 halv och 5 spik)
  • Kostnad: 144kr
  • Vinstgaranti: 12 rätt vid fullt på ramen
  • Spelstopp: 6/3 – 20:44
Som vanligt spelar ni Europatipset hos Svenska Spel.

Lycka till!

e@sy