Idag har vi en kupong nästan full av europamatcher när båda Champions League och Europa League är i farten. Det luktar väldigt dålig utdelning på förhand, men som vanligt är det någon storfavorit som bränner och piffar upp vinstpengarna på 13 rätt. Vi gör ett försök!

Europatipset

1. Dortmund – Arsenal   1

Grupp F är en mycket jämn grupp där dessa två lag plus Napoli står på sex poäng efter tre spelade matcher. Jag tror därför Dortmund är väldigt angelägna om att vinna den här matchen samtidigt som Arsenal förmodligen är nöjda med ett kryss. Men tyskarna är otroligt starka på hemmaplan och i ligaspelet har sex vinster på lika många försök med en målskillnad på 21-4 (!). Nu är givetvis Arsenal ett par klasser bättre än de lagen Dortmund mött men jag tror ändå att man får det riktigt svårt här. Hemmaplan avgör detta och jag singlar ettan till 52%.

2. Napoli – Marseille   1

En match som Napoli ska vinna och det mesta talar för att man gör det också. Formen är utmärkt och man ånger på i ligan där man bara är tre poäng bakom Roma. Fransmännen har det svårt i Champions League och ligger som jumbo med noll inspelade poäng, men även i ligaspelet har man haft det riktigt tungt på slutet med en poäng på de fyra senaste matcherna. Ettan är väldigt hårt streckad (84%) men det känns dumt att slänga med något annat tecken här.

3. Basel – Steaua Bukarest   1x

Basel ligger trea i gruppen på fyra poäng samtidigt som Steaua är jumbo på en pinne, framför sig har man Schalke och Chelsea på sex poäng. Väldigt viktig match för Basel med andra ord som förmodligen måste vinna här för att ha chans på avancemang då man har Schalke (b) och Chelsea (h) kvar. Steaua har fortfarande chans på avancemang men det är väldigt långt borta och för att det ska bli verklighet måste man vinna här. Ettan ligger helt klart närmast till hands men jag slänger även med krysset då jag tycker Basel är en smula överstreckade. Senast dessa lag möttes slutade det 1-1 i en väldigt jämn match.


4. Chelsea – Schalke 04   1

Två lag som alltså toppar gruppen tillsammans på sex poäng. Chelsea har efter chockförlusten mot Basel (1-2) spelat upp sig ordentligt och har nu två raka bortasegrar i CL mot Steaua (4-0) och kvällens motståndare Schalke (3-0). Nu när man dessutom har hemmaplan så känns det väldigt troligt att man städar av Schalke och tar greppet om den här gruppen. Tyskarna har dessutom en del skadebekymmer i truppen där Huntelaar, Obasi, Farfan och Höger missar matchen. Ettan spikas här!

5. Atlético Madrid – Austria Wien   1

Atlético är kupongens mest streckade med 95% på sig just nu. Men det är med all rätt då man imponerat både i CL och i den spanska ligafotbollen. Diego Costa är i storform och även David Villa har börjat hitta nätet på slutet. Man har chansen att säkra avancemang ikväll och det blåser man knappast hemma på Vicente Calderon. Bergsäker etta!

6. Ajax – Celtic   1x

Ajax är pressat just nu och måste vinna här om man ska ha chans på avancemang, man har nämligen Milan (b) och Barcelona (h) kvar att möta. Man fick stryk mot Celtic (1-2) senast, men man ska komma ihåg att Celtic är ett helt annat lag på resande fot än vad man är hemma. Celtic har dessutom två avstängningar på Biton samt Brown här och även en del spelare som tveksamma till spel. Det känns som 1x räcker väldigt bra här då jag inte tror Celtic segrar.


7. Barcelona – Milan   1x

Barcelona har inte imponerat på slutet trots att man fortsätter vinna i ligan och även är obesegrade i CL. Messi är helt ur slag och har gått många matcher utan att ha nätat nu. Givetvis ska man vara favoriter i det här mötet men det är ändå inte helt omöjligt att Milan kniper med sig en poäng här. Gästerna kommer parkera bussen precis som i första mötet och man har visat att man är giftiga i kontringsspelet. Krysset åker med på min kupong för att försöka få lite utdelning!

8. Sunderland – Southampton   1×2

Engelsk ligacup och det är alltid väldigt svårlöst då man inte riktigt vet klubbarnas inställning till cupen. Sunderland går väldigt dåligt i ligan i alla fall och det kanske inte är omöjligt att man väljer att lägga sin energi  på att hamna rätt där först och främst. Southampton har varit en stor överraskning så här långt och ligger med uppe i toppen av ligan på 19 poäng. Men det är som sagt väldigt svårt att veta inställningen till cupen och jag bränner därför en helgardering här.

9. Kuban – Swansea   1×2

Europa League och det är dags för Swansea att resa till Ryssland för att ännu en gång möta Kuban. Förra mötet slutade 1-1 efter att Kuban fått en straff i slutsekunderna, en straff som den gamla räven Djibril Cisse placerade in. Swansea känns helt klart som det starkaste laget men det är aldrig lätt att åka till Ryssland och hämta hem poäng. Dessutom har man en tuff ligamatch mot Cardiff i benen där man fick stryk med 0-1. Vill gärna ha med samtliga tecken här och väljer att helgardera.


10. St. Gallen – Valencia   x2

Valencia har en del skador i truppen men reser ändå till Schweiz med ett bra lag på papperet. Man krossade verkligen St. Gallen på hemmagräs och siffrorna 5-1 var faktiskt i underkant. Nu tror jag tränare Djukic hellre vill lägga sitt krut på ligaspelet och Valencia måste nog vinna i helgen mot Valladolid om han ska behålla jobbet. Av den anledningen slänger jag med krysset här då jag kan tycka att 61% är lite väl mycket på tvåan. x2 ska räcka långt här!

11. Esbjerg – Elfsborg   1

Elfsborg har ingen vidare säsong bakom sig och reser nu till Danmark för att finna ett litet hopp om fortsatt spel i Europa League. Uppförsbacken är dock väldigt brant och man ligger sist i gruppen med blott en inspelad poäng. Esbjerg går inte särskilt bra i ligaspelet men kan säkra avancemang i EL om man vinner dagens match samtidigt som Salzburg plockar poäng av Standard Liege. Även fast Elfsborg skapade en del chanser senast lagen möttes så spikar jag ettan till 66%.

12. St. Liege – Salzburg   1×2

Standard Liege är pressade att vinna den här matchen om drömmen om fortsatt spel i Europa League ska leva. Men spelet har inte alls imponerat och man ligger på en inspelad poäng precis som Elfsborg. Salzburg imponerar i den inhemska ligan och även i europaspelet har man gjort allt rätt med tre vinster på lika många försök. Man säkrar fortsatt spel i EL vid ett kryss här och jag kan därför känna att det kan vara streckvärt till 29%, även fast hemmalaget måste gå för att vinna matchen. Jag bränner av ännu en helgardering här.

13. Maccabi Tel Aviv – Frankfurt   1×2

Frankfurt har gjort det riktigt bra i Europa League och toppar Grupp F efter tre raka vinster, man har dessutom en imponerande målskillnad på 8-0 efter dessa matcher. Man spelade ut Tel Aviv fullständigt på hemmagräset senast och kunde vinna väldigt komfortabelt med 2-0. Men i ligan går Frankfurt dåligt och det känns som man kan komma att rotera en del här för att hamna på rätt spår i ligaspelet. Avancemanget i EL kan man istället säkra i nästa hemmamatch mot ett väldigt svagt APOEL.


Systemet jag spelar heter R 4-4-144 och är ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt vid full träff på ramen. Vill man istället spela det här systemet på ett vanligt matematiskt vis så kostar det 1296kr.

Europatipset spelar ni som vanligt hos Svenska Spel och spelstopp är satt till 20:44 denna gång.

Lycka till!

/e@sy