Söndag och som vanligt har vi ett europatips på menyn med blandad fotboll från europa. På förhand känns det faktiskt väldigt lättlöst ut och vi får hoppas att den känslan stämmer även senare ikväll. Så här går mina tankar.

Europatipset

1. Tottenham – West Ham   1

Tottenham ser inte ut att lida särskilt mycket av att man blivit av med Bale och har öppnat ligaspelet på ett väldigt bra sätt. En fjärdeplats i nuläget och man har endast fått stryk av Arsenal så här långt. West Ham har inte öppnat på samma sätt och vi hittar laget långt ner i tabellen på en 18:e plats. Tottenham har bra statistik mot West Ham på hemmagräs och jag ser inte hur man ska ändra på den idag. Spikar ettan!

2. West Bromwich – Arsenal   2

Även fast det är tidigt på säsongen så ser Arsenal ruggigt starka ut och nyförvärvet Mesut Özil har dominerat stort sedan han kom till klubben. Bortalaget har en del skadebekymmer i laget men det finns en bra bredd så jag är inte direkt oroad. West Bromwich har bra form och senast lyckades man ta tre poäng mot Manchester United på bortagräs, vilket får ses som en stor överraskning. Men här stöter man på ett lag som har en otroligt bra form och jag testar att spika tvåan till 68%. Har man råd kan man slänga med krysset och det borde i sånna fall räcka bra.

3. Juventus – Milan   1

Juventus fick bara 2-2 mot Galatasaray i veckan och det var helt klart en besvikelse då man hade stort övertag i matchen. Därför bör man vara rejält sugna på en vinst här och det tror jag även man fixar. Milan saknar Balotelli i dagens match och det räcker bra för att jag ska spika ettan och känna mig säker.


4. Lazio – Fiorentina   1x

Två lag som gjort det hyfsat i säsongsinledningen och jag är extra förtjust i Fiorentina som har ett intressant lag på gång. Men i dagens match saknar bortalaget både Gomez och Rossi vilket är två avbräck som heter duga. Lazio stod för fin upphämtning i EL tidigare i veckan och med lite vind i seglet tror jag man grejar minst ett kryss här. Nöjer mig alltså med 1x!

5. Sampdoria – Torino   1×2

Sampdoria har haft en bedrövlig säsongsinledning och trots att man stött på hårt motstånd i form av Milan och Roma på slutet så har man inte gått särskilt bra innan heller. Nu kommer Torino på besök och det är ett bortalag som gjort det fullt godkänt hittills och placerar sig i mitten av tabellen. Jämnt på strecken och det känns som den här matchen kan sluta hur som helst faktiskt. Väljer en helgardering utan att blinka här och hoppas på Torino.

6. Athletic Bilbao – Valencia   1

Athletic stod inte för någon större prestation senast och förlorade helt rättvist mot Granada. Men nu är man hemma på San Mamés och här har man spelat riktigt bra hittills denna säsong. Valencia har inte imponerat den här säsongen och man var dessutom ut i europaspel tidigare i veckan. Athletic är rejält revanschsugna här och inför den fanatiska hemmapubliken tror jag man grejar en seger här. Ettan är streckad på 45% och det blir en bra spik.


7. Getafe – Real Betis   x2

Getafe kommer in här med två raka segrar och även fast det är starkt tycker jag att Celta Vigo och Espanyol bjudit på väldigt dåligt motstånd. Spelet hos hemmalaget har inte imponerat och idag kan man få det riktigt svårt. Real Betis har många bra spelare i laget och jag tror att dagens match kan passa väldigt bra för bortalaget, man är otroligt kontringsskickliga och fixar minst ett kryss här. Tvåan är bara streckad på 20% och måste med på kupongen!

8. Sevilla – Almeria   1×2

Här tycker jag Sevilla är överstreckade så det sjunger om det, med det spel man visat upp hittills denna säsong ska man inte vara streckade till 84%. Nu har inte heller Almeria imponerat särskilt mycket men man har en hel del kvalité i offensiven och kan absolut störa hemmalaget här med lite stolpe in. 11% på krysset och 5% på tvåan kan vara omgångens rensare!

9. Djurgården – Göteborg   1×2

Djurgården har verkligen vaknat till liv och kommer in här med fyra vinster och ett oavgjort resultat på sina fem senaste matcher. Nu har man väl inte särskilt mycket att spela för men med den formkurvan går det inte att ta bort ettan. Göteborg åkte på en mina senast mot Kalmar men man är fortfarande med i guldstriden och borde vara riktigt motiverade här. Svår match och jag utnyttjar ännu en helgardering här.


10. Helsingborg – Halmstad   1

Helsingborg har ingen jätteform men jag tycker man spelade upp sig i andra halvan mot Elfsborg och borde kanske vunnit den matchen med en man mer på planen. Halmstad kommer in här med två raka förluster i ryggen och har dessutom släppt in riktigt många mål på dessa matcher. Tycker hemmalaget borde fixa detta och spikar ettan till 77%.

11. Häcken – Malmö   x2

Malmö sitter i förarsätet i guldstriden och plockade en otroligt viktig seger senast mot Mjällby i slutskedet av matchen. Häcken har en helt ok form och på hemmagräset har man tagit tre raka segrar nu där man besegrade Syrianska med klara 4-0 senast. Nu stöter man på betydligt tuffare motstånd men jag tror fortfarande man kan ge Malmö en match här. Spelet kan krampa när man är jagad i guldstriden och Häcken kan spela helt utan press här. Nöjer mig dock med x2 och hoppas det räcker bra.

12. Öster – Gefle   1x

Viktig match kring bottenstrecket där Öster har en riktigt dunkel form med tre raka förluster på kontot. Men man har inte åkt på några storförluster och idag ställs man mot lite enklare motstånd när Gefle kommer på besök. Gefle har inte vunnit en bortamatch i allsvenskan den här säsongen och jag tror inte man gör det idag heller. Nöjer mig med 1x här!

13. Marseille – PSG   1×2

Avslutande matchen på kupongen är från franska ligan där Zlatan och hans PSG stöter på svårt motstånd i form av Marseille. Jag har sett en del av PSG inledningsvis på säsongen och trots att man plockat tre segrar av fyra möjliga på bortagräs så har man inte imponerat allt för mycket. Här gäller det verkligen att man kommer upp i nivå om man vill vinna matchen och det känns på förhand väldigt svårtippat. Kör en helgardering och hoppas på ettan som bara är streckad på 14% just nu.


Systemet jag spelar heter R 4-4-144 och är ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt vid full träff på ramen. Vill man istället spela det här systemet på ett vanligt matematiskt vis så kostar det 1296kr.

Europatipset spelar ni som vanligt hos Svenska Spel och spelstopp är satt till 14:59 denna gång.

Lycka till!

/e@sy