Europatipset idag och det är full fokus på träningslandskamper. Det finns många stora favoriter på kupongen och skulle dessa vinna kan vi förvänta oss rekordlåg utdelning. Men jag tycker många av dessa favoriter är bräckliga så vi gör ett försök mot 13 rätt!

Europatipset

1. Turkiet – Sverige   1

Vårat svenska landslag har rest till Turkiet och här tror jag man kommer få det väldigt svårt. Turkarna har ett riktigt bra landslag trots att man misslyckades totalt i VM-kvalet och på hemmagräs känns man svårtuggade. Våra aktier stärks inte av att Zlatan dras med ryggproblem och även fast han startar matchen lär han knappast spela mer än 45 min. Jag agerar landsförrädare här och spikar turkarna till 42%.

2. England – Danmark   1x

Engelsmännen är som vanligt rejält överskattade och jag köper inte att man är streckade på 76% i nuläget. Det var ungefär samma siffror när man ställdes mot Chile i november förra året, en match som Chile vann med 2-0 på engelsk mark. Nu är inte Danmark av samma kaliber som Chile och det faktum att man saknar Christian Eriksen förbättrar inte direkt danskarnas chanser. Men krysset åker garanterat med på min kupong till låga 17%!

3. Frankrike – Holland   1 2

Frankrike har ett väldigt spännande lag på gång och idag verkar det dags för Antoine Griezmann (Sociedad) att göra sin debut i a-landslaget. Man har även en Benzema på topp som övertygat i Real Madrid på slutet. Men Holland är ett av de bästa landslagen ute i världen och precis som hos fransmännen så har man toppspelare på varje position. Det kan bli en väldigt bra match detta och det känns verkligen som det kan svänga åt vilket håll som helst. Jag lämnas krysset och hoppas på en seger åt något håll.


4. Irland – Serbien   1x

Irland bytte förbundskapten i november då Martin O’Neill tog över efter Trapattoni. Efter detta har man spelat två träningsmatcher där man hållit nollan mot både Lettland (3-0) och Polen (0-0). Nu är det lite tuffare motstånd i form av Serbien, men jag håller ändå Irland väldigt högt på hemmagräs där man sällan viker ner sig. Tror Irland fixar minst ett oavgjort resultat och nöjer mig med 1x här!

5. Polen – Skottland   1x

Polen har en del fina spelare men hade det väldigt svårt att räcka till i VM-kvalet där man slutade på en fjärdeplats. Till skillnad från Skottland har man redan spelat två träningsmatcher det här året där Norge (3-0) och Moldavien (1-0) slagits tillbaka. Ettan är helt klart utgångstipset och jag funderade länge på att spika Polen här. Men skottarna kan mycket väl kriga till sig ett kryss, så det får åka med på min kupong. 1x räcker bra tycker jag!

6. Portugal – Kamerun   1x

Portugal känns lite som England och är inget lag som jag litar på för fem öre. Jag tycker inte man imponerade mot Sverige och det är också senaste landskamperna man spelat. Mycket handlar om Ronaldo och det känns ytterst tveksamt att han spelar några 90 min här efter derbyt mot Atlético förra helgen. Kamerun är helt klart ett kapabelt landslag och trots att man saknar Webo och M’bia så är man inte alls helt borta här. 79% är för mycket på ettan och på min kupong åker även krysset med till fina 14%.


7. Schweiz – Kroatien   1

Schweiz hade inte större problem med att kvalificera sig till VM och även fast man hamnade i en väldigt gynnsam grupp så ska man ta det här laget på allvar. Man är ett lag på framåtmarsch och kikar vi till materialet man har så är det en hel del intressanta spelare. Kroatien reser till Schweiz med en bra trupp, men har deklarerat att man kommer rotera en del och inte slita ut sina stjärnspelare. Modric och Rakitic har tunga ansvar i klubblagen och jag tror inte man spelar mer än 45 min idag. Schweiz känns som ett väldigt hungrigt landslag för tillfället och jag chansspikar ettan till 47%.

8. Spanien – Italien   1

Tungviktsmöte på Vicente Calderon mot Italien, vad passar då bättre än att ge Diego Costa sin landslagsdebut? Han kommer vara otroligt hungrig idag och med de passningsspelare han kommer ha bakom sig så är det bara att löpa sönder Italien. Spanien har en väldigt bra trupp till det här mötet och på hemmaplan ska man ses med toppchans. Italien har ingen Danielle De Rossi eller Mario Balotelli med sig och överlag känns man svagare än spanjorerna. 62% på ettan är helt ok och jag spikar.

9. Belgien – Elfenbenskusten   1x

Belgien är ett intressant landslag som verkligen gjorde ett avtryck i VM-kvalet där man gick obesegrade med åtta vinster och två kryss. Man har en otrolig kvalité i truppen där man bör nämna Hazard som haft en fin säsong så här långt. Men 71% på ettan köper jag inte då Elfenbenskusten har nog med offensiv kraft för att störa belgarna. Yaya Toure, Drogba, Gervinho och Kalou är inga skitspelare och även fast gästerna känns mindre starka i defensiven så ska man inte nonchaleras. Hade jag haft en helgardering så hade jag plockat den här, men nu får jag nöja mig med 1x. Krysset måste med till 17%!


10. Rumänien – Argentina   2

Argentina har världsspelare på varje position och speciellt i anfallet är man otroligt starka. Messi, Sergio Aguero och Gonzalo Higuain är spelare som kommer göra stor skada hos Rumänien och jag tvekar inte på att spika tvåan trots höga procent. Rumänien gjorde det bra i VM-kvalet men ska inte ha något att sätta emot här trots träningsmatch.

11. Tyskland – Chile   1x

Tyskland är alltid starka och kommer givetvis gå långt i kommande världsmästerskap. Men nu är det träningsmatch och jag tycker man är klart överstreckade här på 80%. Det verkar som få har koll på Chile och man verkar inte bry sig i att man slagit tillbaka England (2-0) och spelat jämnt mot Brasilien (1-2) i träningsmatcher på slutet. Med stjärnor som Alexis Sanchez och Arturo Vidal i laget så kan man mycket väl plocka med sig ett kryss här. Låga 13% på krysset ska med!

12. Wales – Island   1x

Otroligt svårlöst match där jag till slut bestämde mig för 1x. Wales känns starka på hemmaplan och trots att det är träningsmatch så tror jag inte man gärna viker ner sig här. Island överraskade många i VM-kvalet men fick till slut ge sig mot Kroatien i ett playoff. Hemmalaget kommer till spel utan Ramsey, men Gareth Bale finns med i truppen och lär spela. Luktar kryss men ska något lag vinna så tror jag det blir Wales.

13. Österrike – Uruguay   2

Uruguay får klara sig utan Cavani i den här matchen och det är självfallet ett litet avbräck. Men Uruguay har väldigt fina spelare och nu får andra spelare chansen att visa upp sig inför VM, så det behöver inte vara en nackdel. Österrike imponerade inte överdrivet mycket när vi ställdes mot dem i VM-kvalet och i en träningsmatch där bredden är viktig så ska man inte rå på Uruguay. Testar att spika tvåan till fina 52%!


Jag spelar ett matematiskt system med 8 halvgarderingar och 5 spikar, vilket kostar 256kr. Det finns som sagt en hel del skrällmöjligheter på kupongen och hittar man rätt idag så är det bra chans till stora pengar.

Som vanligt spelar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är satt till 19:29.

Lycka till!

/e@sy