Dagens kupong på europatipset innehåller endast matcher från Champions och Europa League. Vi har två riktigt tunga favoriter i Chelsea och Bayern Munchen som förmodligen kommer vinna ganska enkelt, så skrällar får vi hitta på annat håll! Så här går tankarna:

1. Chelsea – Nordsjälland   1

Inte mycket att snacka om här då det endast är en vinst som gäller för Chelsea om man ska ha chans på avancemang. Man kommer göra sitt jobb mot slagpåsen Nordsjälland men frågan är om det räcker till vidare spel i CL? Hur som haver en bombsäker etta!

2. Shakhtar – Juventus   x

Ett kryss här räcker för att båda lagen ska spela vidare i turneringen och med tanke på motståndet som väntar för ettan respektiva tvåan så kvittar nästan slutplaceringen. Det är för stora pengar i ett avancemang för att man ska våga riskera något så jag tror lagen delar broderligt på poängen här. Krysset till 41% känns väldigt vettigt att spika. 0-0, 1-1?

3. Bayern Munchen – BATE   1 

Bayern vill vinna gruppen och har dessutom revansch att utkräva på BATE från första mötet lagen emellan. Hemmalaget väntas ställa upp med en slagkraftig elva och det finns inte på min karta att man ska tappa poäng till vitryssarna på hemmagräs. 91% är hårt streckat men det är bara att spika ettan och se glad ut.


4. Lille – Valencia   1x

Valencia åker till Frankrike utan stjärnan Soldado och med en färsk 2-5 förlust mot Sociedad i ligan, dessutom har man en ny tränare då Pellegrino fick sparken efter senaste ligamatchen. Lille har absolut ingenting att spela för men tvålade ändå dit BATE på bortagräs senast. Jag tror fransmännen vill avsluta snyggt här och kniper minst en pinne mot ett vingklippt Valencia.

5. Barcelona – Benfica   1x

Barcelona kommer till spel utan flera viktiga spelare då bland annat Xavi och Iniesta vilas, men Messi spelar och är på jakt efter målrekord. Benfica måste ta poäng för att ha chans på vidare avancemang och lär sälja sig dyrt här. Med tanke på spelarna som Barcelona vilar är ettan överstreckad på 72%. Men samtidigt har man Messi på planen så jag nöjer mig med 1x i matchen, krysset streckat på fina 17%.

6. Celtic – Spartak Moskva   1x

Celtic möter alltså ett avsågat Spartak Moskva på hemmagräs och vid vinst så säkrar man vidare spel i CL. Mycket talar för en hemmaseger här men jag väljer ändå att gardera upp med krysset. Skulle Barcelona dra ifrån ordentligt på Camp Nou så räcker det gott och väl med ett kryss för Celtic. Tycker 1x borde räcka långt här!


7. Braga – Galatasaray   x2

Turkarna har en jättechans på vidare avancemang då man möter ett helt avsågat Braga samtidigt som Cluj ska till England för att knipa poäng mot självaste Manchester United. Jag tror inte Galatasaray blåser den här chansen och man kniper minst en pinne här!

8. Manchester U – Cluj   1×2

Manchester United redan klar som gruppetta och man lär rotera en hel del i startelvan idag, därför tycker jag att 69% på ettan är lite väl mycket just nu. Cluj har allt att spela för och borde vara mer motiverade än motståndet i kväll. Väljer en helgardering då jag tycker krysset (19%) och tvåan (12%) ska med på kupongen.

9. Udinese – Liverpool   1×2

Liverpool lämnar Lucas och Agger hemma samtidigt som Gerrard är sjuk och inte heller blir med. Men bortalaget reser med en stark trupp och till skillnad från Udinese har man något att spela för här. Men Liverpool är för ojämna för att man ska tro på en tvåa här och därför blir det en helgardering.


10. Young Boys – Anzhi   1×2

Ännu en otroligt svårtippad match i samma grupp som föregående. Young Boys har chans på vidare avancemang och lär trycka på framåt här, samtidigt har Anzhi ett par otroligt kontringsskickliga spelare. Den här matchen kan gå hur som helst och jag väljer ännu en helgardering!

11. Plzen – Atlético   1

Gruppfinal i grupp B där Plzen måste ha en vinst för att ta sig förbi Atlético. Bortalaget reser till Tjeckien utan Godín, Mario, Falcao, Arda Turan, Gabi, Rodríguez och Filipe Luis. Utan dessa herrar är Atlético ett mediokert lag och jag tycker därför 28% på ettan är ett fynd. Väljer att spika Plzen!

12. Bordeaux – Newcastle   1

Två lag som redan är klara för vidare spel och det lär därför bli en del roterande i elvorna. Bordeaux har agerat riktigt bra på hemmaplan i EL och man har här två segrar med en målskillnad på 5-0. Jag tror hemmaplan blir avgörande här då Bordeaux säkerligen vill avsluta snyggt inför hemmafansen. Väljer att spika ettan till 61%.

13. Köpenhamn – Bukarest   1×2

Köpenhamn måste gå för vinst här för att ha chans på fortsatt spel i EL och lär trycka på framåt. Men målproduktionen har varit sådär i EL och jag tycker dessutom 54% är lite väl mycket på hemmalaget. Bukarest vill säkerligen vinna gruppen och man lär vara revanschsugna efter senaste matchen mot Stuttgart (1-5). 20% på tvåan är fint och åker med på min kupong. Helgardera!


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är ikväll 20:44.

Lycka till!

/e@sy