Mycket intressant kupong med en del tunga favoriter som jag tycker är i fara, och det luktar faktiskt skaplig utdelning om man lyckas fälla ett par av dessa. Matcherna hämtar vi denna gång ifrån främst Champions League och Europa League, samt en engelsk match. Så här går tankarna:

1. Porto – PSG   1×2

Två lag som går bra i ligan samt vann sin öppningsomgång av Champions League. Strecken är väldigt jämnt fördelade och jag tycker verkligen det kan gå åt vilket håll som helst. Porto normalt sett väldigt starka hemma men med en Zlatan i PSG så vågar jag inte lämna tvåan. Helgardera!

2. Dynamo Kiev – Dinamo Zagreb   1x

Dynamo Kiev såg inte alls särskilt vassa ut mot PSG i öppningsomgången där man åkte på pumpen med hela 4-1, därför är jag lite förvånad i att man är streckade på hela 75% just nu. Zagreb i sin tur såg inte heller bra ut på hemmagräset mot Porto där man fick stryk med 2-0. Hemmalaget har en vassare trupp än kroaterna men jag väljer att plocka med krysset här till låga 17%. 1x borde räcka tycker jag.

3. Arsenal – Olympiakos   1

Arsenal skapade inte särskilt mycket i sin öppningsmatch mot Montpeiller men var ruskigt effektiva och kunde ta hem matchen med 2-1. Nu har man hemmaplan och grekerna som kommer på besök övertygade inte alls i förlustmatchen mot Schalke (1-2) i öppningsomgången. 85% är en hård streckning men jag kan inte se hur Arsenal ska bomma det här. Spik!


4. Schalke – Montpeiller   1×2

Schalke har seglat upp till ohyggligt stora favoriter med hela 73% på nacken, vilket är väldigt förvånande i mina ögon. Fransmännen skapade en hel del chanser mot Arsenal och var värda poäng i den matchen. På min kupong åker både krysset (18%) och tvåan (9%) med då jag tycker det är en ganska öppen match.

5. Anderlecht – Malaga   2

Malaga har kalasform i spanska ligan och tog inte ut sig alls i förra helgens ligamatch mot Betis som man vann med klara 4-0. Anfallsspelet ser väldigt bra ut ut med en glödhet Saviola, men framförallt fortsätter man hålla tätt bakåt och vägrar släppa in mål. Man ska vara numret för stora för Anderlecht här och jag tycker tvåan är en bra spik till fina 42% just nu.

6. Ajax – Real Madrid   2

Real Madrid har efter en tveksam inledning trampat igång på allvar och man krossade Deportivo i helgens ligaspel med 5-1. Dessutom vann man öppningsmatchen i CL på ett imponerande sätt när man vände mot Man City och vann med 3-2. Ajax är inget storlag ute i Europa längre och jag tror man kommer få det otroligt svårt här, dessutom såg man inte alls bra ut senast mot Dortmund. Spik!


7. Man City – Dortmund   1×2

City är lite överstreckade här tycker jag och man har hela 66% på sig. Dortmund är verkligen inget dåligt lag och det vimlar av bra spelare i laget med stor utveckling i sig. Dortmund borde vunnit med större siffror senast mot Ajax och jag tror man kan störa City på allvar här, ett City som inte alls har någon större form att skryta med. 12% på tvåan tycker jag är väldigt intressant. Helgarderar på min kupong.

8. Nottingham – Blackburn   1×2

Mitt i alla kanonmatcher hittar vi en match ifrån engelska championship. Nottingham har trots sin blygsamma tabellplacering bara förlorat två matcher av åtta spelade och verkar ha en förkärlek till att kryssa. Blackburn i sin tur är obesegrade på bortagräs med en vinst och hela tre kryss. Detta luktar ju kryss långa vägar men jag väljer det fega alternativet och helgarderar då mina kunskaper i ligan är för dåliga.

9. Sparta Prag – Bilbao   2   

Bilbao har skaffat sig lite mer bekymmer än tidigare nu när Llorente lämnat träningen efter tjafs med tränare Bielsa i veckan. Men trots detta så är Llorente med i truppen och tillbaka är även Ander Herrera efter skada. Bilbao resan med en väldigt stark trupp och borde vara numret för stora för tjeckerna här. Testar att spika tvåan till fina 40%.


10. Panathinaikos – Tottenham   x2

Tottenham har riktigt fin form för dagen och lyckades slå självaste Man United på nosen senast i ligan. Grekerna lyckades få storstryk (3-0) mot Maribor i öppningsomgången av EL och har inte heller gått särskilt bra i ligan på slutet. Men greker och hemmaplan brukar vara en farlig kombination så jag slänger även med krysset. x2 borde räcka långt här!

11. Rosenborg – Leverkusen   x2

Våra norska grannar stod för en fin skalp i öppningen av EL då man bortaslog Rapid Wien med 2-1. Här ställs man på nytt mot ganska bra motstånd i Leverkusen, ett Leverkusen som fick 0-0 mot Metalist Kharkiv. Det faktum att Rosenborg spelar på hemmagräs här gör att jag tror man kan knipa en poäng, men jag lämnar ettan och nöjer mig med x2.

12. Hannover – Levante   1x

71% på ettan är ett rent skämt i mina ögon. Levante såg inte alls bra ut i förlustmatchen (4-0) mot Osasuna i helgen och har förvisso en del skador här. Men det är inte alls omöjligt att man spelar till sig ett kryss i den här matchen, Hannover är inget superlag direkt och jag tycker man är alldeles för hårt streckade. Tror dock inte Levante fixar mer än ett kryss och lämnar tvåan.

13. Helsingborg – Twente   2

Helsingborg såg faktiskt ganska bra ut mot Levante och borde haft med sig poäng hem ifrån Spanien. Men nu spelar man på hemmagräs och man tror säkert att man kan rulla ut vilket motstånd som helst här. Jag tror att detta straffar sig och att man kommer gå bort sig mot ett rutinerat Twente. 52% på tvåan tycker jag är riktigt bra och väljer att singla den.


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är 20:44 ikväll.

Lycka till!

/e@sy