En skön blandning på denna helgs Europatips, där vi hämtar matcherna från England, Spanien, Italien, Frankrike och Sverige. Det ser lite lurigt ut och kommer säkerligen bli bra utdelning. Så här går tankarna:

1. Tottenham – Blackburn   1x

Självklart ska Tottenham vara favoriter här då Blackburn varit riktigt dåliga i år. Men formen hos hemmalaget är urusel och jag är inte alls sugen på att spika ettan till 80% som den är streckad på i nuläget. Slänger med krysset för att försöka rensa lite, halvgardering räcker!

2. Lecce – Parma   1×2

Parma har knallform med tre raka vinster i ryggen, men ligger i ingemansland nu och har inte så mycket att spela för. Lecce ligger på nedflyttningsplats just nu och skulle verkligen behöva en trepoängarna. För svårt att sia om utgången så jag väljer att helgardera.

3. Siena – Milan   1×2

Siena har inget att spela för samtidigt som Milan jagar Juventus i toppen. Men 75% som tvåan är streckad på är på tok för högt, för jag tycker inte Milan imponerat särskilt mycket på slutet. Jag väljer ännu en helgardering här då det rensar otroligt bra om Milan skulle sumpa den här chansen.


4. Udinese – Lazio   1×2

Två lag som slåss om en europaplats, så poängen här är väldigt viktiga. Tycker det är hugget som stucket här då dessa lag är väldigt jämna, och då blir 18% på Lazio väldigt lockande. Väljer ännu en helgardering!

5. Real Betis – Atl. Madrid   2

Betis ligger i mitten av tabellen och har inte direkt något att spela för, lägg därtill att man har två avstängningar här. Atlético har matchats hårt på slutet men spelar en fantastisk fotboll för tillfället. Jag tror man blir svårstoppade här och spikar tvåan till 49%.

6. Malaga – Valencia   1

Malaga grymma hemma på La Rosaleda med siffrorna 11-3-3. Valencia har matchats riktigt hårt på slutet och jag tyckte mig se lite trötthetsteckan i Europa League i veckan. Jag tror på hemmaseger här och spikar ettan till 47%.


7. Vallecano – Barcelona   x2

Ett Barcelona som givit upp ligan och saknar sin playmaker Xavi är streckade till 83% just nu. Visst ska man vara favoriter och tvåan ligger närmast till hands här, men med tanke på förutsättningarna så slänger jag med krysset för att rensa. x2 borde räcka långt!

8. Zaragoza – Bilbao   1 2

Det enda Zaragoza behöver just nu är trepoängare i jakten på nytt kontrakt. Vid vinst så är man endast fyra poäng ifrån Villarreal på säker mark. Bilbao har matchats riktigt hårt på slutet och kan nog tänkas rotera lite här. Eftersom det inte räcker med ett kryss för hemmalaget så väljer jag bort det och streckar ettan samt tvåan.

9. Lille – PSG   1×2

Toppmatch i den franska ligan och det är verkligen en svårtippad match. Möjligen lite övertag för Lille som har hemmagräs, men 27% på ett starkt PSG måste ju bara med. Helgardera!


10. Rennes – Ajaccio   1

Rennes jagar en europaplats samtidigt som Ajaccio slåss för att hålla sig kvar i Ligue 1. 83% på ettan är inte särskilt trevligt men jag väljer att spika den i alla fall. Det är klasskillnad mellan dessa lag och jag tror hemmalaget vinner komfortabelt.

11. Djurgården – Kalmar   1

Det jag sett av Djurgården i år har varit ganska positivt, ja allt förutom försvarsspelet då alltså. 4-3 stryk mot Mjällby senast och 2-3 mot Malmö innan det. Här har man dock en passande uppgift att ta sin andra seger i allsvenskan, mot ett Kalmar som inte alls imponerat hittills. Chansspikar ettan till 53%.

12. Sundsvall – Örebro   1

Sundsvall har som nykomlingar imponerat på mig och man knep senast en pinne på Råsunda, en poäng som lika gärna kunnat vara tre poäng. Örebro är utan seger i årets allsvenska och placerar sig på jumboplats. Jag tror att hemmalaget fixar detta och spikar till 50%.

13. Norrköping – Malmö   x2   

Efter stjärnsmällen mot Häcken (0-5) så har Malmö radat upp tre stycken segrar. Jag är övertygad om att man kommer vara med och slåss uppe i toppen när det väl drar ihop sig, och då bör man vinna den här typen av matcher. Tvåan är mitt förstaval men jag slänger med krysset för att försöka rensa lite. x2 borde räcka långt här!


Systemet jag spelar heter R-4-4-144 och innehåller alltså 4 hela, 4 halvor och 5 spikar. En vinstgaranti på 12 rätt vid full träff på ramen.

Europatipset hittar ni hos Svenska Spel och spelstopp är idag satt till 14:59.

Lycka till!

/e@sy