Lite småtrevlig kupong trots att den innehåller lite för många matcher från Championship för min smak. Men vi har även matcher från Champions League med på kupongen där stjärnmötet mellan Milan-Barcelona är mest intressant såklart. Så här går mina tankar:

1. Apoel – Real Madrid   2

CL-match. Apoel lyckades med konsten att slå ut Lyon i förra omgången, men här tar det garanterat stopp med dunder och brak. Jag tycker Lyon var det klart bättre laget mot Apoel och då ska man tänka på att Real Madrid är några snäpp vassare än Lyon. Inte en kul spik till drygt 80% men jag vill inte slösa streck här, detta vinner Real!

2. Benfica – Chelsea   1x

CL-match. Benfica är otroligt starka hemma och har vunnit 9 av 10 matcher här på slutet, endast mot Porto har man åkt på pumpen. Jag tror inte Chelsea kommer gå stenhårt för vinst här, utan man vill nog främst ha ett bra resultat med sig till returen. Därför tycker jag att det räcker att gardera upp ettan med krysset.

3. Sunderland – Everton   1

FA-cupen. Sunderland slog ut självaste Arsenal i omgången innan detta och man har även en kanonform på hemmagräs med två raka segrar här i ligan, bla mot Liverpool. Jag tror man satsar lite mer på cupen än vad Everton gör och jag chansspikar ettan här till 45%.


4. Tottenham – Bolton   1x

FA-cupen. Tottenham ska vara favoriter här men 81% är inget som jag är sugen att spika till på ett lag som saknar form totalt. Bolton kommer från två raka vinster till denna och krysset ska helt klart med, streckat på bara 12% just nu!

5. Crystal Palace – Doncaster   1

Championship. Crystal Palace är inte i lika stort poängbehov som Doncaster, men det betyder bara att man kan spela lite mer avslappnat. Doncaster har en fruktansvärt usel form med tre raka förluster på kontot, och här kommer den fjärde tror jag. Spikar ettan till 68%.

6. Ipswich – Middlesbrough   1×2

Championship. Kruxig match där Ipswich känns som det hetare laget, man är dessutom ruskigt svårspelade på hemmagräset. Men Middlesbrough har en kvalplats att försvara och känns inte alls borta här. Jag väljer att helgardera!


7. Leicester – Nottingham   1×2

Championship. Hemmalaget är streckade på hela 65% just nu och det är lite missvisande tycker jag. Nottingham har stått för bra prestationer på slutet då man senast tog poäng mot topplacerade Brighton, och innan det krossade Leeds med 7-3 (!) på bortagräs. 15% på tvåan och 20% på krysset måste med så jag helgarderar.

8. Peterborough – West Ham   x2

Championship. 25 poäng skiljer dessa lag åt i tabellen och det är ingen tvekan om att West Ham är det bättre laget här. Man är dessutom obesegrade i tio raka matcher, förvisso med hela sju kryss på dessa matcher. Tvåan ligger verkligen närmast till hands men jag sliter med krysset med tanke på West Hams senaste facit. x2 räcker långt!

9. Portsmouth – Hull   1×2

Championship. Två lag som krigar för två olika saker just nu. ”Pompey” för att hänga kvar i Championship och Hull för att ta en kvalplats som man har inom räckhåll. Tycker att den här matchen känns väldigt svårtippad och väljer att helgardera!


10. MK Dons – Carlisle   1

League one. MK Dons har 10-6-2 på sina hemmamatcher och har dessutom fin form här med två raka tremålssegrar på hemmagräs. Carlisle är inte alls bra på resande fot och det var väldigt längesen man tog en seger på bortagräs. Går helt på dessa siffror och spikar ettan till 67% just nu.

11. Preston – Brentford   1×2

League one. Tre poäng skiljer dessa lag åt i ligan, därför tycker jag att Preston är lite hårt streckade till 54% just nu. Brentford har väl ingen kanonform även fast man slog Rochdale senast, men jag tror absolut man har chans här och helgarderar!

12. Marseille – Bayern Munchen   x2

CL-match.Inget snack om att jag tror Bayern tar sig vidare från det här dubbelmötet, man är klart mycket bättre än Marseille. Jag tror även man vinner det här mötet men tar med krysset då Bayern förmodligen är hyfsat nöjda med ett oavgjort resultat inför returen på hemmagräs. Låga 26% på krysset just nu.

13. Milan – Barcelona   2

CL-match. Slutligen detta fantastiska möte mellan dessa två topplag! Hade Milan haft samtliga spelare till sitt förfogande hade man kunnat skrälla här. Men nu saknar man extremt viktige Thiago Silva och det förstör verkligen alla chanser till ett bra resultat. Barcelona var redan innan Silvas skada ett par nummer för stora, och nu kommer man leka hem det här tror jag. Spika!


Som vanligt så spelar jag ett reducerat system för 144kr, detta system innehåller 4 hela, 4 halvor och 5 spikar. Får man 13 rätt på ramen så är det 12 rättsgaranti som gäller för detta spel.

Klicka in på Svenska Spel och lämna in din redan nu! Spelstopp 20:29.

Lycka till!

/e@sy