På dagens kupong hittar vi matcher ifrån främst Sverige och Italien, men även lite spansk, tysk och engelsk fotboll letar sig med. Det ser svårlöst ut på förhand och kan ge ganska bra pengar idag. Så här går tankarna:

1. AIK – Elfsborg   1×2

Elfsborg har inte spelat bra på slutet och har tydliga problem med att spela på naturgräs vad det verkar. Men de 19% som Elfsborg står i just nu är väldigt streckbart. AIK imponerade inte mot Norrköping senast där man tappade en 2-1 ledning i slutet av matchen. Känner att den här kan gå hur som helst och väljer att helgardera.

2. Sundsvall – Gefle   1×2

Viktig match i botten av tabellen och båda dessa lag skulle självfallet må bra utav att vinna matchen. Sundsvall har Kevin Walker avstängd här och fick slita hårt för poängen senast mot Elfsborg, så det sitter kanske i benen här? Gefle är inte alls många klasser sämre och här ska alla tecken med på kupongen. Låga 19% på tvåan!

3. Mjällby – Kalmar   x2

Mjällby är i allra högsta grad indragna i bottenstriden som kan leda till ett kval, samtidigt som Kalmar ligger på säkrare mark med fem poäng fler än Mjällby. Motivation slår klass brukar man säga men här har Mjällby två tunga avbräck i Ekenberg och El Kabir. Detta gör att jag plockar bort ettan och nöjer mig med x2.


4. Örebro – Norrköping   1

Inget av dessa lag har väl direkt något att spela för då Örebro halkat efter rejält och Norrköping ligger på säker mark. Örebro har gjort det bra på slutet och kan spela utan någon som helst press nu för tiden. Norrköping har ett par jobbiga avstängningar här och dessutom en del skadebekymmer i truppen. Detta gör att jag spikar Örebro direkt till 40%.

5. Betis – Atlético   1 2

Uppskjuten match i la liga som nu ska spelas av. Atlético har inte imponerat rent försvarsmässigt på slutet och har faktiskt sett lite tunga ut. Betis trivs som bäst när man får ligga och lura på kontringar och jag anser att dagens motstånd är perfekt för Betis. Kan bli en svängig match detta och jag tror det blir en vinst åt något håll, därför lämnar jag krysset och streckar 1 2. Ettan är streckat på fina 20%.

6. Genoa – Parma   1

Genoa har gjort det bra än så länge och har spelade riktigt bra mot suveräna Juventus nyligen och borde haft poäng med sig där. Efter detta har man även tvålat dit Lazio på bortagräs, vilket är imponerande trots att man kanske inte riktigt förtjänade det. Parma har kammat noll på bortagräs än så länge och jag tror inte det blir någon ändring här. Spikar Genoa som har vind i seglet till 63%.


7. Napoli – Lazio   1x

Det var väldigt längesedan Napoli lämnade hemmagräset med poängtapp och man är nu uppe i 11 raka matcher (träningsmatcher inräknat) med vinst hemma. Men spelet har väl inte sett sylvasst ut och jag väljer därför att plocka med krysset som är streckat på 27% just nu. Tycker 1x räcker då jag har svårt att se Lazio knipa tre poäng här.

8. Roma – Sampdoria   1x

Roma har ännu inte vunnit på hemmagräs i ligan och jag tycker det är konstigt att man är streckade på hela 71% här. Sampdoria har gjort det bländande i ligan hittills och är obesegrade i ligan. Men Sampdoria har mött ganska beskedligt motstånd och jag har svårt att se tre poäng till bortalaget här. Men krysset måste med och är streckat på låga 18% just nu!

9. Torino – Udinese   1

Nykomligen Torino har gjort det över förväntan och var väldigt nära att få med sig tre poäng mot Sampdoria på bortagräs senast. Udinese slog förvisso Milan senast men det är inte något att skryta om i dessa dagar, man har även haft EL match på slutet. Jag tror Torino kan knäppa Udinese på näsan här och väljer att chansspika till 28%.


10. Freiburg – Werder Bremen   1

Bremen har haft det tungt på slutet då man först förlorade mot Hannover efter ett 3-2 mål på övertid, för att sedan tappa en 2-0 ledning hemma mot Stuttgart senast. Man har dessutom mittback Lukimya avstängd här efter ett rött kort senast. Freiburg har gått bra på slutet och jag testar att spika ettan till 36%.

11. Hannover – Nurnberg   1×2

Hannover har fått hela 71% på sig vilket känns väldigt märkligt. Man fick stryk med 3-1 mot svaga Hoffenheim senast och har dessutom varit ut i EL på slutet. Nurnberg har gjort det bra i upptakten av ligan och har faktiskt två vinster på lika många bortamatcher. Väljer att helgardera här och hoppas på Nurnberg till extremt låga 12%.

12. QPR – Reading   1×2

Engelsk ligacup och det är riktigt svårt att veta hur inställningen är här. Två lag som öppnat ligan riktigt svagt fast där QPR har mött stenhårt motstånd på slutet och den skrala poängskörden är kanske mer förståelig där. Hur som haver så är 69% på hemmavinst riktigt överstreckat och jag väljer att helgardera här.

13. W.B.A – Liverpool   1

Liverpool hade en riktigt tuff match i helgen där man till slut fick ge sig mot United med 2-1, dessutom var man ut i EL förra veckan och roterar säkert en hel del här. West Bromwich slog Liverpool i ligan med klara 3-0 och kan säkerligen upprepa den bedriften här mot ett tröttkört bortalag. Testar att spika ett till fina 33% här.


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är 18:59 ikväll.

Lycka till!

/e@sy