Ohyggligt många bra matcher på veckans kupong då både Champions League och Europa League är i farten, dessutom hittar vi en match från engelska Championship. Så här går funderingarna:

1. Dinamo Zagreb – PSG   x2

Måstematch för hemmalaget som inlett bedrövligt med två raka förluster och en målskillnad på 0-4. PSG fick senast stryk mot Porto i en match där man också var det klart sämre laget. Nu är det självfallet lättare emot för Zlatan och hans lagkamrater men jag tycker man är lite överstreckade på 75%, man saknar dessutom duktiga brassen Nene här. Det är en match som PSG ska vinna med jag tycker krysset är lockande till 19%.

2. Porto – Dynamo Kiev   1

Porto spelade riktigt bra mot PSG senast och radade upp chanserna, man har ett otroligt starkt lag på papperet och jag tror man gör processen kort med Dynamo här. Dynamo vann förvisso senast mot Zagreb i CL men innan det förlorade man med hela 4-1 på bortagräs mot PSG. Här ska man verkligen inte ha något att hämta och dessutom går man väldigt knackigt i ligan för tillfället. Bombsäker etta i mina ögon!

3. Arsenal – Schalke   1

Två lag som ryckt lite i grupp B är Arsenal som står på sex poäng och Schalke som står på fyra poäng. Arsenal har full pott efter 2-1 på fransk mark mot Montpellier och en hemmavinst mot Olympiakos med 3-1. Man har ett otroligt namnkunnigt lag och får man bara lite ordning på spelet så tror jag man vinner komfortabelt här. Schalke är inte alls ett dåligt lag men man har ett tufft derby i benen in till den här matchen, där istället Arsenal såg ut att vila sig rejält i förlustmatchen mot Norwich (1-0). Jag väljer att spika ettan till 59%.


4. Montpellier – Olympiakos   1

Inget av dessa lag kommer hamna före varken Arsenal eller Schalke i gruppen, för jag tycker det är två ganska mediokra lag. Montpellier har dock en fin poäng från senaste CL-matchen där man kvitterade i slutminuten borta mot Schalke, så man har faktiskt lite vind i seglet här. Efter att ha gått otroligt dåligt i ligan så kan kanske en framgång i CL kan glädjas lite. Grekerna normalt sett väldigt svaga borta och jag tror inte man räcker till här. Väljer att spika ettan till 57%.

5. Malaga – Milan   1

Otroligt spännande match där vi har ett Malaga som inte gör mycket fel nu för tiden. Man avgjorde i slutminuten mot Valladolid i ligan senast och är otroligt starka hemma på La Rosaleda där man har fem vinster och ett kryss denna säsong. Milan stod för en imponerande insats mot Zenit på bortagräs där man till slut vann med 3-2, men Malagas försvar gör man inga tre mål på för dagen. Dessutom dålig form i ligan på Milan och jag väljer att singla ettan till 50%.

6. Ajax – Manchester City   x2

Kniven mot strupen för City som måste vinna här om man vill haka på Dortmund och Real Madrid i toppen. Man såg otroligt bleka ut mot Dortmund på hemmagräs senast och blev även totalt utspelade mot Real Madrid gången före det. Nu är det givetvis lättare motstånd men jag är inte intresserad av att spika City till några 70%. Ajax kan ställa till för City och knipa poäng här, men mer än så blir det inte, x2 räcker långt!


7. Dortmund – Real Madrid   1

Kupongens absolut hetaste match där Real Madrid åker på en otroligt svår bortamatch i Tyskland. Eter att ha sett Dortmund mot både Ajax och City så är jag övertygad om att man kan skaka Real Madrid ordentligt här. Real Madrid har en offensiv av yppersta världsklass men här har man defensiva bekymmer då Arbeloa, Marcelo och Coentrao saknas i backlinje. Jag tar en rövare och spikar hemmalaget till otroligt fina 18% här, med de otroliga fansen i ryggen kan man absolut vinna!

8. Blackburn – Sheffield W   1x

Blackburn är stora favoriter till 70% när man tar emot Sheffield W i Championship. Men hemmalaget har en minst sagt tråkig form och har inte vunnit en match i ligan på över en månad. Nu är heller inte bortalaget särskilt bättre men att Blackburn ska vara så där stora favoriter är direkt löjligt. Krysset är streckat på endast 20% och åker med på min kupong. Känner att 1x räcker långt då Sheffield har varit riktigt usla på bortagräs i år.

9. Maribor – Tottenham   1×2

Europa League hittar vi kupongen också där Maribor från Slovenien gästas av Tottenham. Maribor är otroligt starka på hemmagräset och slog Panathinaikos här med hela 3-0 näst senaste EL-matchen, även i ligan så ångar man på hemma och vinner med imponerande siffor. Ett litet minus för hemmalaget är att mittback Vidovic är avstängd här. Tottenham är svårbedömda och har en tuff match mot Chelsea i benen med sig in till den här matchen. Jag väljer att helgardera!


10. Panathinaikos – Lazio   1×2

Grekerna har inte alls rosat marknaden i Europa League och ligger sist just nu med en inspelad poäng på två matcher. Man inledde att få storstryk på bortagräs innan man helt plötsligt plockade poäng på hemmaplan mot Tottenham, men grekiska lag är oftast väldigt starka just hemma. Lazio ångar på och har nu en fin form med fyra raka segrar i ryggen. Men Lazio är inget jag litar på och väljer därför att helgardera.

11. Rosenborg – Metalist   1×2

Vi tar oss till Norge där Rosenborg tar emot Metalist Kharkov i en väldigt oviss match. Den här gruppen är väldigt jämn det ser ut att stå mellan tre lag nu när Rapid Wien halkat efter och har noll poäng. Tycker att bortalaget känns som det bättre laget men känner även att Rosenborg lika gärna kan vinna matchen. Slutar helt enkelt fundera och väljer att helgardera!

12. Helsingborg – Hannover   1×2

Helsingborg tappade snöpligt en 2-0 ledning mot Twente senast och nu vill det till att man vinner för att inte halka för långt efter. Hannover leder gruppen och stod för en imponerade insats då man med en man mindre i 80 min besegrade Levante senast i EL. Känner dock att Helsingborg kan överraska här om man håller upp samma fina spel som man hade i första halvlek mot Twente. Helgarderar!

13. Levante – Twente   1x

Sista matchen hämtar vi från Spanien där Levante tar emot Twente. Levante går in stenhårt för den här uppgiften och är oftast väldigt starka på hemmagräset. Twente vaknade sent mot Helsingborg och jag var inte allt för imponerad av insatsen där. Jag tror på en hemmaseger här men väljer att gardera upp med krysset till fian 26% just nu. Känner att 1x borde räcka långt här!


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är 20:44 ikväll.

Lycka till!

/e@sy