Europatipset denna gång innehåller en massa cupmatcher som alltid är luriga. Vi har blandad kompott från Italien, Spanien och England. Även en match från Belgien finns med på kupongen, som för övrigt blir en solklar spik. Spelar ett system för 144kr, läs mina funderingar här!

1. Juventus – Roma  x2

Två formstarka lag som drabbar samman i kvartsfinal av den italienska cupen. Juventus tog sig vidare efter en övertidsvinst mot Bologna, och det känns inte som man går in så hårt för cupen. Roma har fem raka segrar på kontot och avfärdade Fiorentina med klara 3-0 i förra cupomgången. Jag chansar här och nöjer mig med en halvgardering på x2.

2. Cardiff – Crystal Palace  1×2

Returmöte i den engelska ligacupen där Palace har 1-0 att gå på från första mötet. Otroligt svår match att tippa utgången av och jag är inte alls lockad av 69% på en hemmaseger. Palace slog trots allt ut Man United i kvartsfinal och har goda chanser här, pressen ligger på Cardiff som måste framåt. Helgarderar!

3. Mirandes – Espanyol  x2

Returmöte i spanska cupen där första mötet slutade 3-2 till Espanyol. Mirandes hade 2-0 en bra bit in på andra, men sen föll man ihop. Mirandes gjorde mål på i princip bägge sina chanser i den matchen och spelade väldigt defensivt, något man absolut inte kan göra idag. Espanyol har spelare som är skickliga nog att straffa Mirandes i kontringar och jag tror man gör detta. x2 räcker här tycker jag.

4. Anderlecht – Gent  1

Seriefinal när ettan Anderlecht och tvåan Gent drabbar samman, sex poäng skiljer lagen åt i ligan. Anderlecht har varit riktigt starka denna säsong och har endast tre förluster på 21 matcher. På hemmagräs har man inte förlorat än denna säsong, och jag tror inte man gör det här heller. Gent är ett hyfsat lag men ska normalt inte räcka till här. Spikar ettan till 76%.

5. Notts – Preston  1×2

Möte mellan två mittenlag i League One, och här väljer jag att helgardera utan att blinka. Ingen av dessa lag har någon höjdarform och Notts är väl endast favoriter pga ett hyfsat spel på hemmagräs. Men Preston har gjort det bra på bortagräs på slutet och är streckade på låga 24% i en sån här öppen match.

6. Scunthorpe – Sheffield  x2

Scunthorpe har faktiskt inte förlorat på sina fyra senaste matcher i ligan, men å andra sidan så har man kryssat i tre av dessa. Sheffield är ett bättre lag och jag tycker det borde räcka med x2 här.

7. Stevenage – MK Dons  x

Två jämna lag som det endast skiljer en poäng mellan i ligatabellen. Bägge lagen tycker om att kryssa och man kryssade även sina senaste matcher. Jag tar en rövare här och spikar krysset till endast 28%.

8. Wimbledon – Macclesfield  1×2

Wow, nu är vi nere i engelska fjärdeligan och ett möte mellan två mittenlag. Hemmalaget är hårt streckat (61%) trots att man faktiskt är bättre på bortagräs. Både krysset och tvåan är för lågt streckat om man går efter statistiken, så jag tar med alla tecken här.

9. Torquay – Dagenham  1

Toppen mot botten och hemmalaget Torquay har visat fin form på slutet med tre raka bortasegrar. Dagenham har varit ute i FA-cupen och matchats hårt på slutet, man har dessutom tre raka förluster i bagaget till denna match, 10 insläppta mål på dessa tre matcher. 76% är högt på hemmalaget, men det verkar vara en stenklar favorit om man går efter statistiken. Spik!

10. Chievo – Siena  1×2

Otroligt svår match att tippa och bägge lagen har slagit ut bra lag på vägen hit. Chievo slog ut Udinese samtidigt som Siena bortaslog Palermo efter straffar. Omöjligt att veta hur hårt man gå in för cupen och jag väljer att ta med alla tecken här. Både krysset (24%) och tvåan (14%) är värdestreck.

11. Liverpool – Man City  x

Returmöte i ligacupen och Liverpool slog överraskande City med 1-0 i första mötet. Jag tror inte City går in allt för tungt i cupen då man i största grad är med och slåss om ligaguldet. Liverpool tar sig vidare vid ett kryss och jag chansspikar det till 29% i nuläget.

12. Barcelona – Real Madrid  1

Returmöte i spanska cupen mellan dessa två giganter, första mötet vann Barcelona efter 2-1 på Santiago Bernabeu. Jag tycker att Barcelona hade full koll i den matchen, och jag tror även man kommer ha full koll på denna. Real måste satsa framåt och jag tror man blir straffade rejält. Barcelona vill nog dessutom slå Real här då man ligger efter dom i ligan. Spikar ettan till 63%.

13. Mallorca – Bilbao  1x

Mallis har ett 0-2 underläge att hämta in från första mötet här, och jag ser inte det som någon omöjlighet. Bilbao var ute i en tuff match mot Real i helgen och är nog lite ”bakfulla” här. Mallorca är inne i en positiv trend och slog senast Vallecano i ligan på bortagräs. Tar med krysset då det inte är omöjligt att Bilbao gnetar till sig det och går vidare.

———————————————————————————————-

Systemet innehåller 4 hela, 4 halvor och 5 spikar. Det kostar som sagt 144kr och har en vinstgaranti på 12 rätt.

Lycka till!

/e@sy