Vi har en del väldigt stora favoriter på dagens kupong, och en del av dessa kommer bara vinna tror jag. Men vi gör ett försök att fälla några favoriter och hoppas bra utdelning. Så här går funderingarna:

1. Liverpool – West Bromwich   1x

Liverpool är lite väl stora favoriter här med hela 69% på sig just nu. Givetvis är man det bättre laget och man brukar oftast ha det väldigt lätt på hemmagräs mot West Bromwich. Men matchen har ingen ”liv eller död” stämpel över sig, så jag slänger med krysset som har låga 23% just nu.

2. Wolves – Man City   2

Wolves kommer förmodligen halka ner i år, då man är hela 11 poäng från säker mark i nuläget. Formen är dessutom riktigt usel och jag kan inte se att man ska skrälla här. City måste vinna här för att fortsätta vara med i guldjakten, då man är fem poäng bakom Man United just nu. Formen är riktigt bra och man har 10-1 på sina två senaste matcher. Detta vinner man!

3. Genoa – Siena   1×2

Måstematch för Genoa om man inte vill bli indragna i bottenstriden på allvar, men 52% på ettan är jag inte sugen på att spika. Genoa har dessutom inte vunnit på hemmgräset på fem matcher då man har fyra kryss och en förlust. Siena är inte alls så dåliga som folk tror och man kan mycket väl vinna här. Tvåan är streckad på låga 16% och måste med!


4. Juventus – Roma   1x

Juventus ska vara favoriter här då man har en fin form och fortfarande inte förlorat i ligan. Dessutom har Roma inget höjdarfacit på resande fot på slutet. Men 65% på ettan är för högt och jag slänger med krysset för att försöka rensa lite. 1x borde räcka här tycker jag!

5. Milan – Bologna   1

Milan är givetvis stora favoriter här och har hela 87% på sig i nuläget. Jag kan dock inte se att man tappar poäng här när man är med i den absoluta guldjakten. En sån här match SKA man bara vinna, spika!

6. Atl. Madrid – Espanyol   1×2

Två väldigt jämna lag i mina ögon, men klar fördel för Atlético som har hemmagräs. Men hemmalaget har matchats hårt på slutet och spelade EL i veckan. Espanyol har helt klart material för att fälla Atlético här och 17% på tvåan är väldigt intressant. Jag väljer att helgardera här!


7. Racing – Bilbao   2

Racing är otroligt usla och kommer förmodligen att spela i Segundan nästa säsong. Bilbao har varit ut i EL förra veckan och har en mycket viktig retur att tänka på nu till veckan. Men tränare Bielsa väljer sällan att vila spelare och är bara Llorente med från start här så tycker jag tvåan känns riktigt bra.

8. Valencia – Betis   1×2

Här tror jag att det finns stor risk för favoritfall! Valencia har inte spelat bra på slutet och har 2-8 på sina två senaste matcher. Dessutom har man avstägningar på Costa, Hernandez, Mathieu och Aduriz här, plus EL att tänka på till veckan. Betis har en riktigt fin form och kan mycket väl vinna här, tvåan är streckad på låga 9%!

9. Augsburg – Schalke   x2

Två lag som kämpar kring två olika streck, Augsburg i botten för att överleva och Schalke slåss för en CL plats nästa säsong. Schalke är det klart bättre laget och jag tror man fixar en seger här, men jag slänger med krysset för att försöka rensa lite extra. x2 borde räcka bra!


10. Hannover – Freiburg   1×2

Hannover är lite väl stora favoriter för min smak här och är streckade på hela 66%. Freiburg har kalasform och är obesegrade i sina åtta senaste matcher. Endast 11% på tvåan måste med på kupongen! Väljer att köra ännu en helgardering här.

11. Ajaccio – Nancy   1

Motivation slår klass sägs det och Ajaccio borde ha mest motivation här. Man slåss för sin existens i högstaligan och en vinst skulle vara väldigt välbehövlig här. Nancy har en fin form och detta har gjort att man tagit sig upp på hyfsat säker mark. Ajaccio har en fin form på hemmagräset och har åtta raka matcher utan förlust i den egna borgen. Jag testar att chansspika ettan här till 38%.

12. AIK – Sundsvall   1x

AIK är det enda laget i allsvenskan som är obesegrade med sina två vinster och två kryss. Ettan är streckad till skyhöga 73% och det är jag absolut inte sugen att spika till. Man har faktiskt inte vunnit på hemmagräs än utan har två kryss hittills denna säsong, ett tredje här? 1x borde räcka långt!

13. GAIS – Norrköping   1

GAIS har faktiskt bara förlorat en match i allsvenskan denna säsong, trots detta så ligger man faktiskt näst sist i ligan. Anledningen till detta är att man har tre kryss på fyra matcher, så det borde verkligen vara dags för en trepoängare här. Man har ett mycket bra spelarmaterial och jag tycker man ska ha goda chanser mot Norrköping här. Testar att spika ettan till 49% här, vilket känns bra.


Spelar som vanligt med 4 hela, 4 halvor och 5 spikar. Det är ett reducerat system som kostar 144kr med 12 rätt som garanti vid full träff på ramen.

Spelstopp idag är satt till 14:59 och som vanligt spelar ni Europatipset hos Svenska Spel.

Lycka till!

/e@sy