Endast landskamper på kupongen när VM-kvalet kör igång igen efter ett längre uppehåll. Vi har ett gäng ganska stora favoriter på kupongen men jag tror inte att alla dessa infriar förväntningarna.

1. Sverige – Irland   1x

Sverige och Irland kommer förmodligen få göra upp och andraplatsen i gruppen efter Tyskland som bara kommer blåsa hem gruppsegern. Givetvis hoppas jag Sverige tar en storseger här, men man får se lite ”nyktert” på det hela och 81% som Sverige är streckade på är för mycket. Vi har alla sett hur försvarsspelet kan se ut och då slänger jag gärna med krysset på 14%. 1x räcker här!

2. Makedonien – Belgien   x2

Belgien har öppnat kvalet riktigt bra och leder sin grupp efter tre vinster och ett kryss på sina fyra kvalmatcher. Man har ett kanonlag på papperet och framförallt defensivt så har man imponerat med bara ett insläppt mål i kvalet. Makedonien är inte alls ofarliga men jag tror inte man kommer räcka till fullt ut här. x2 borde räcka långt!

3. Skottland – Wales   1×2

Två lag som förmodligen inte kommer kvala in till något VM då man ligger i botten av tabellen och redan halkat efter rejält. Men detta är ett derby och det kommer bli kamp om varje grässtrå ute på planen. Wales vann senast dessa lagen drabbade samman efter två mål från stjärnan Gareth Bale. Bale avstod från träningen tidigare i veckan men det ska inte vara någon fara för start här. Väldigt jämn match och jag tycker verkligen strecken på Wales lockar med 27% på krysset och bara 19% på tvåan. Väljer att helgardera!

———————————————————————————————————–

4. Tjeckien – Danmark   1×2

Våra danska grannar har inte haft någon lyckosam inledning på VM-kvalet med två inspelade poäng efter tre omgångar. Men man har mött bra motstånd så man ska nog inte dra för stora växlar på detta. Tjeckien är obesegrade men har faktiskt bara gjort mål mot Malta (3-1), sedan har man två mållösa matcher mot Bulgarien och just Danmark. I den tidigare matchen mellan dessa två var Danmark helt klart det hetare laget utan att få in bollen, och man kan mycket väl ta hem tre poäng här till fina 23% på strecken. Helgardering!

5. Ungern – Rumänien   1×2

Två lag som slåss bakom Holland i grupp D, där båda dessa lag står på 9 inspelade poäng. Ungern har gjort det bra i kvalet hittills och man är lite favoriter på strecken här. Men jag tycker Rumänien har det bättre laget på papperet och man har även två bortavinster i kvalet där man hållit nollan båda gångerna. Öppen match som kan gå hur som helst, 28% på rumänerna ska med!

6. Norge – Albanien   1

En av de jämnaste gruppern är grupp E där det endast skiljer fyra poäng mellan tvåan Norge och jumboplacerade Cypern. Norge har efter plumpen mot Island gjort det väldigt bra och det här är en match som man bara ska vinna tycker jag. Albanien har spelat 3 av 4 matcher på hemmagräs och det är nog främst där man kan skrälla mot de större nationerna, här ska man inte ha något att hämta!

———————————————————————————————————–

7. Bosnien – Grekland   1

Bosnien har verkligen öst in mål framåt i VM-kvalet hittills och har en målskillnad på hela 15-2 efter fyra spelade matcher, där man dessutom är obesegrade. Nu har man väl inte mött något jätteblodigt motstånd men det är viktigt att få igång målskyttet. 0-0 mot grekerna senast på bortagräs får ses som väldigt godkänt och på hemmagräs tror jag man kniper alla tre poängen med publiken i ryggen. Spikar ettan till 48%.

8. Polen – Ukraina   1×2

Hett möte mellan grannländerna Polen och Ukraina där jag tycker hemmalaget imponerat hittills i kvalet med kryss borta mot Montenegro, kryss hemma mot England och en planenlig vinst hemma mot Moldavien. Ukraina inledde fint med ett kryss borta mot England men har därefter spelat lika med Moldavien (0-0) och förlorat hemma mot Montenegro (0-1). Med de svårigheterna Ukraina haft att göra mål så är utgångstipset helt klart ettan, men jag slänger med alla tecken här då det finns potential i bortalaget.

9. Luxemburg – Azerbajdzjan   x2

Bottenmöte i grupp F där hemmalaget lite överraskande fick stryk med bara 1-2 hemma mot Portugal för att sedan ta poäng borta mot Nordirland. Men efter detta har man åkt på två raka förluster mot Isreal där man inte lyckats göra något mål. Azerbajdzjan är inget kanonlag men här ska man minst knipa en poäng med sig hem tycker jag. x2 blir mitt val!

———————————————————————————————————–

10. Nordirland – Ryssland   x2

Nordirland är inget lag som leker fotboll direkt, men man vet att laget alltid kämpar tills man stupar, speciellt på hemmagräset. Tre raka 1-1 matcher har man och extra imponerande är poängen man slet till sig i Portugal. Ryssarna har imponerande siffror i kvalet hittills där man är obesegrade med fyra raka segrar och en målskillnad på 8-0, så givetvis ska man vara favoriter här. Men 3 av 4 matcher har man spelat hemma i Ryssland och här kommer man garanterat inte få en enkel resa. Att Nordirland ska vinna matchen tror jag inte på, men krysset på 16% måste med!

11. Liechtenstein – Lettland   x2

Liechtenstein har som förväntat haft det väldigt svårt i kvalet och man kommer in här med fyra förluster på lika många matcher och en mindre smickrande målskillnad på 1-14. Lettland har inte heller öppnat särskilt bra och de tre poängen man tagit kom just mot Liechtenstein på hemmagräset där man vann med 2-0. Givetvis ska letterna vara favoriter här men 71% som man är streckade på just nu kommer jag inte spika till. Slänger med krysset till 19% för att försöka rensa lite.

12. Slovakien – Litauen   1x

Hemmalaget är streckade på 78% just nu och visst ska man vara favoriter med tanke på att man har ett par namnkunniga spelare i laget plus att man stöter på ett ganska dåligt motstånd här. Men 78% är för mycket då Slovakien inte direkt imponerat i kvalet hittills och man spelade faktiskt 1-1 i bortamatchen mot Litauen. Krysset till 16% åker med på min kupong. 1x räcker långt!

13. Moldavien – Montenegro   x2

Montenegro leder gruppen på 10 poäng och har gjort det väldigt bra då man kryssat mot Polen hemma och vunnit på bortagräs mot Ukraina med 1-0. Sedan har man två enkla segrar mot San Marino som man ska slå alla dagar i veckan. Moldavien har väl öppnat kvalet helt ok med ett kryss och en seger på sina fyra matcher. Men faktum är att man endast gjort mål på usla San Marino och det håller inte mot Montenegro som sällan går mållösa. Tvåan är helt klart utgångstipset men jag slänger med krysset för att försöka rensa.

———————————————————————————————————–

Systemet jag spelar heter R 4-7-144 och är ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 11 rätt vid full träff på ramen. Jag tror det kan skrälla en del på kupongen och då föredrar jag att spela reducerat så man får med lite fler streck, även fast vinstchanserna minskar mot vanligt matematiskt. Ska man spela det här systemet matematiskt så kostar det 10.368kr, en summa som merparten av oss givetvis inte spelar för.

Som vanligt spelas europatipset hos svenska spel och spelstopp är satt till 18:59.

/e@sy