Ett mycket intressant Europatipsomgång där vi har en hel del fina matcher att se fram emot. Jag blickar självklart lite extra på de fem spanska matcherna vi har på kupongen och känner mig relativt säker på utgångarna där. Så det blir till att gardera upp på annat håll och så här går tankarna.

1. Man. City – Chelsea   1×2

Ligamatch. Chelsea har vaknat till liv efter tränarbytet och stått för riktigt bra prestationen på slutet. På andra sidan gräset står ett Man.City som fick stryk mot Swansea på bortagräs senast i ligan. Nu är man dock mycket bättre på hemmagräs och kammat full pott här hittills denna säsong. Men procenten på ett kryss och en tvåa är riktigt fina och ska med på kupongen tycker jag.

2. Everton – Arsenal   1×2

Ligamatch. Everton var inne i en riktigt fin trend innan man sattes på plats rejält av Liverpool senast i ligan. Arsenal är inne i en riktigt fin form och radar upp segrarna för tillfället. Men bortaspelet är inte helt hundra och jag tror säkerligen att Everton kan knipa åt sig poäng här. Helgardera!

3. Queens PR – Liverpool   x2

Ligamatch. Liverpool är gott gåendes och spelade som sagt riktigt bra i 3-0 vinsten mot Everton senast i ligan. Men nu är det bortagräs och man ställs mot ett QPR som slåss för sin existens. Tvåan ligger givetvis närmast till hands men det är inte omöjligt att QPR grisar till sig ett kryss. x2 borde räcka.


4. Tottenham – Stoke   1x

Ligamatch. Tottenham är givetvis stora favoriter här men jag gör ett tappert försök att fälla dom. Formen är ju inte tipp topp och man har faktiskt tre raka förluster i ligan med sig här, förvisso har lagen då hetat Arsenal, Man.United och Everton. Men Stoke har spelat jämnt mot både Liverpool och Chelsea på slutet så jag slänger med krysset på chansning här, streckat på endast 16%.

5. Atl. Madrid – Bilbao   1

Ligamatch. Här slösar jag absolut inte på strecken och spikar hemmalaget rakt av. Bilbao saknar både anfallaren Llorente och högerback Iraola här, viktigt är två riktigt tunga avbräck! Lägg därtill att man matchats riktigt hårt på slutet, något man absolut inte har en trupp till att klara av. Atlético har hittat sitt spel och jag tror man vinner detta enkelt! Spik till 55%.

6. Sociedad – Levante   1

Ligamatch. Sociedad är grymma hemma och har endast förlorat en match på de tio senaste här med cupen inräknad. Anledningen till att man ligger så långt ner i tabellen är det usla spelet på resande fot. Levante är precis som Sociedad ett starkt hemmalag men svaga på bortagräs, och jag tror man får det svårt här. Dessutom har Levante haft det svårt genom åren mot Sociedad borta. Spikar ettan till 45% just nu.


7. Gijon – Mallorca   1

Ligamatch. Gijon kämpar i botten av tabellen och skulle nog väldigt gärna ta en trepoängare här. Hemmaspelet har dessutom sett väldigt bra ut på slutet med två vinster och två kryss på de fyra senaste. Mallorca hade tur som vann mot Atlético senast och har dessutom mitbacksgiganten Ramis avstängd här, lägg därtill både Pereira och Castro avstängda så har vi en spik på ettan.

8. Valencia – Zaragoza   1

Ligamatch. Valencia har förvisso matchats riktigt hårt på slutet med spel i både Europa League och nu ligaomgångar som duggar tätt. MEN man har en riktigt bred trupp som jag tjatat om tidigare och jag kan inte se annat än en hemmavinst här. Dessutom är Zaragozas bästa målgörare Helder Postiga avstängd här, efter att onödigt slitit av sig tröjan vid målfirande senast. Bombsäker etta!

9. Villarreal – Real Madrid   2

Ligamatch. Villarreal har det inte kul just nu och är indragna i kampen om att hålla sig kvar i Primera Division. Senast åkte man på en riktigt kalldusch då Levante gjorde 1-0 på tilläggstid i andra halvlek. Real Madrid klantade sig senast mot Malaga och borde vunnit matchen med flera bollars marginal. Man gör inte om samma misstag och jag tror man kör över Villarreal, 78% är inte snyggt men jag ser ingen annan utgång här.


10. Blackpool – Leicester   x2

Ligamatch. Blackpool är starka på sitt hemmagräs och har endast förlorat en gång på de tio senaste matcherna här. Den förlusten kom dessutom mot topplaget West Ham och nu har man betydligt enklare motstånd. Tycker x2 borde räcka här.

11. Cardiff – Coventry   1x

Ligamatch. Två lag som slåss på olika ställen av tabellen, Cardiff i toppen och Coventry i botten. Cardiff har dock inte imponerat på slutet och kryssade bara mot Burnley senast, gången innan det fick man stryk med 0-3 hemma mot Hull. Med det i tanken så plockar jag med krysset här då Coventry kommer med just tre raka kryss i bagaget till denna match. Krysset streckat på endast 17%!

12. Ipswich – Burnley   1×2

Ligamatch. Otroligt svåranalyserad match då dessa lag är så otroligt jämna, det skiljer endast en poäng i tabellen. Ipswich har den bättre formen men det är inget som jag lutar mig åt. Brukar även vara jämnt när dessa lag möts, hela 6 av 8 möten har slutat med ett oavgjort resultat. Helgardera och var på den säkra sidan!

13. M-gladbach – Bayern Munchen   1×2 

Cupmatch. Otroligt svårt när det är cupmatcher eftersom man inte har en aning om hur slagkraftiga lagen är. Men jag kan ju säga direkt att jag inte är särskilt sugen att spika Bayern till 62%. Cupmatch, bortagräs plus att man matchats hårt på slutet med spel i både liga och CL. M.gladbach är ett bra lag och brukar även ha lätt för Bayern Munchen på sitt hemmagräs. Ettan till 15% och krysset på 26% ska definitivt med på kupongen. Helgardera!


Jag spelar som vanligt ett reducerat system med vinstgaranti på 12 rätt. Systemet heter R-4-4-5 och innehåller alltså 4 hela, 4 halvor och 5 spikar. Kostnad för systemet ligger på 144kr.

Som vanligt spelar ni Europatipset hos Svenska Spel, så klicka här och lämna in en rad redan nu!

Spelstopp: 19:59

Lycka till!

/e@sy