Dagens kupong innehåller endast matcher från Champions League och Europa League. Det luktar favoritbetonat och jag kan inte tänka mig att det blir någon större utdelning. Så här går tankarna:

1. Dynamo Kiev – PSG   1×2

Dynamo är fem poäng bakom PSG vilket innebär att man måste vinna idag för att ha en chans på fortsatt spel. Man har visat sig starka hemma och har ännu inte släppt in något mål här i CL. Dynamo måste trycka på framåt och PSG har som bekant en hel del klasspelare som kan utnyttja detta. Tycker den här matchen kan sluta lite hur som helst och väljer därför att helgardera.

2. Porto – Dinamo Zagreb   1

Porto är obesegrade i Champions League och vill nog gärna lägga vantarna på förstaplatsen i gruppen. Dinamo som har noll inspelade poäng och noll gjorda mål räcker inte alls till här. Spiken är given till 91%!

3. Arsenal – Montpellier   1

Arsenal är streckade på hela 87% just nu vilket kanske är i det svettigaste laget. Men gruppen är tajt och man behöver verkligen den här vinsten, så jag kan inte se hur man ska blåsa den här chansen. Montpellier har ingen chans på avancemang och kommer förmodligen inte vara helt motiverade här. Väljar att spika ettan!


4. Schalke – Olympiakos   1x

Arsenals grupp är som sagt väldigt tajt och det är en otroligt viktig match som utspelar sig i Tyskland. Schalke är gruppetta just nu och har två poäng till godo på Olympiakos, vilket innebär att man säkrar fortsatt spel vid en vinst här. Men 74% på ettan tycker jag är lite väl högt mot grekerna som visat fin form på slutet. Slänger med krysset som är streckat på endast 17% och nöjer mig där.

5. Anderlecht – Milan   1×2

Dessa lag tillsammans med Zenit gör upp om vilka som ska följa med Malaga vidare från gruppen. Endast en poäng skiljer lagen åt och det vill nog till att Anderlecht vinner här eftersom man åka till Spanien för att möta Malaga i sista omgången. Väldigt jämnt på strecken här och jag tycker det kan gå precis hur som helst. Helgardera!

6. Ajax – Dortmund   x2

Väldigt jämn grupp där alla lag fortfarande har chans på avancemang, Dortmund toppar gruppen med åtta poäng och för deras del räcker det med ett kryss här för att säkra fortsatt spel. Tyskarna är det klart bättre laget och har imponerat stort i CL så här långt. Jag tror man säkrar fortsatt spel ikväll och nöjer mig med x2 på strecken.


7. Manchester City – Real Madrid   2

Manchester City har fortfarande en teoretisk chans att gå vidare men det är väl inte direkt jättetroligt att man gör detta. Man lär skyffla allt framåt idag och det passar nog Real Madrid väldigt bra här som har en del kontringsstarka spelare. Testar att spika tvåan till 42%.

8. AIK – Napoli   x2

AIK imponerade senast då man slog PSV med 1-0 hemma på Råsunda och drömmen om fortsatt spel lever vidare. Nu är det dock ett litet bättre lag som kommer på besök och jag tror AIK får det väldigt tungt här även fast Napoli inte verkar satsa allt för mycket på EL. 60% på tvåan är lite för mycket för min smak så jag slänger även med krysset som är streckat på 20% just nu. x2 borde räcka långt!

9. Helsingborg – Levante   1×2

Helsingborg blev bortdömda senast mot Hannover och allt talar för att man inte spelar vidare i Europa League efter gruppspelet. Men säsongen är över så det finns ingen anledning till att vila spelare här utan man går för fullt. Levante har inte visat något extra i bortamatcher i EL och jag tror man kommer få det tufft här trots att man normalt ska vara det bättre laget. 19% på Helsingborg är fint och ska med på kupongen. Helgardera!


10. Lazio – Tottenham   1

Lazio sitter i förarsätet här och vid vinst är man klara gruppettor. Man har visat fin form på hemmagräset i både ligan och Europa League och jag tror man avfärdar ett formsvagt Tottenham här. Spikar ettan som är streckad på 50% just nu.

11. Liverpool – Young Boys   1x

Liverpool helt klart överstreckade med hela 80% på sig just nu. Ställer man upp med ett slagkraftigt lag så är det självklart att man ska vara favoriter här men 80% är ändå för mycket. Young Boys bortaslog Udinese senast och är helt klart med i racet om vidare spel då man står på sex inspelade poäng precis som Liverpool. Jag tror inte bortalaget vinner här men ett kryss till 13% är helt klart inom räckhåll.

12. Rosenborg – Rapid Wien   1

Inget av dessa lag har något att spela för då det redan är klart att Metalist och Leverkusen går vidare från gruppen. Därför tror jag mest på hemmalaget här som säkerligen vill vinna inför sina fans.Rapid Wien har dessutom visat upp ett uruselt spel i EL med fyra förluster på lika många matcher och en målskillnad på 1-11. Spikar ettan här!

13. Rubin Kazan – Inter   1×2

Två lag som står på 10 inspelade poäng hittills vilket innebär att man är klara för fortsatt spel i EL. Det lär säkerligen vilas en hel del spelare i båda lagen och motivationen lär väl kanske inte vara på topp ute på planen. Svår match att tippa utgången av och jag väljer därför att helgardera!


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är ikväll 20:44.

Lycka till!

/e@sy