Den här helgens europatips ser svårlöst ut på förhand och vi har inga direkta jättefavoriter på kupongen. Det innebär att det kan ge bra med pengar och så här går mina tankar för 13 rätt.

1. IFK Göteborg – AIK   1

Kupongen inleder med lite matcher från den allsvenska guldstriden där Göteborg och AIK är först ut. Det är knallform på hemmalaget som inte förlorat på sex raka matcher, där man dessutom tagit en pinne mot Häcken och slagit både Malmö och Elfsborg. AIK förlorade överraskande mot Gefle hemma senast på en plan som var rent bedrövlig, och nu är guldet på väg att segla bort. Nu höll planbesiktningen av Gamla Ullevi men det är förmodligen inget höjdargräs man presenterar här idag vilket jag tror gynnar hemmalaget. När det dessutom vankas storpublik så tror jag att IFK löser det här. Testar att spika ettan till fina 40%.

2. Kalmar – Malmö   2

Malmö ligger på en tredjeplats med både Elfsborg och Häcken framför sig i guldstriden, något som betyder att man inte har råd med några misstag med så få matcher kvar. Kalmar ligger i ingenmansland på en niondeplats och har inte direkt något att spela för här. Ett stort antal Malmöfans förväntas resa till Kalmar och med deras stöd tror jag att man krigar ner ett omotiverat hemmalag här. Tvåan är en bra spik i mina ögon till 61%.

3. Norrköping – Elfsborg   x2

Ännu ett lag som är inblandad i guldstriden är Elfsborg som reser till Norrköping för match. Häcken satte press på Elfsborg när dom i gårdagen slog tillbaka Mjällby och övertog serieledningen från boråsarna. Norrköping har visat fin form på slutet trots att man fick stryk mot Malmö senast, så någon promenadseger blir det inte för bortalaget. Men Elfsborg är i grund och botten det bättre laget och det är ett stort plus att man spelar matchen på konstgräs. Tvåan är utgångstecknet men jag slänger även med krysset som är streckat på 24%.


4. QPR – Everton   x2

QPR är tojumbo i Premier League och har endast två inspelade poäng på sju matcher. Man har fyra raka förluster i bagaget in till den här matchen och en målskillnad 1-7 på hemmagräset vilket är katastrofalt. Everton har imponerat hittills och skuggar topp-3 i tabellen, vid en vinst här innebär det att man hakar på de båda Manchesterlagen. Everton är mitt förstaval här men jag tar med krysset då QPR lär kriga på ordentligt här. x2 tycker jag dock borde räcka!

5. Osasuna – Betis   1 2

Spännande match mellan ett hemmastarkt Osasuna och ett kontringsskickligt Real Betis. Osasuna kommer förmodligen ha en hel del boll i den här matchen och föra spelet, vilket passar bortalaget perfekt. Kikar vi på lite statistik när dessa lag mötts i Osasunas borg så har vi 5 hemmavinster, 4 bortavinst och inte ett enda kryss. Osasuna kan säkert vinna med ett par bollar här, men det tror jag även att Betis kan göra. Tror på vinst för något lag här och väljer bort krysset!

6. Sociedad – Atletico   1 2

Kanonmatch i Spanien då hemmastarka Real Sociedad tar emot topplacerade Atletico Madrid. Sociedad har efter tre hemmamatcher lika många segrar och en målskillnad på 6-1, man är ett helt annat lag hemma än borta. Atletico hade tur senast i segermatchen mot Malaga och har även haft ett par nyckelspelare ute på landslagsuppdrag, däribland Falcao. Atletico har inte imponerat på mig på bortaplan trots tre segrar på lika många matcher, dessutom har man ställts mot ganska dåligt motstånd på resande fot. 13% på ettan ska helt klart med på kupongen, sedan väljer jag även att plocka med tvåan och lämna krysset.


7. Chievo – Fiorentina   x2

Chievo har haft det tungt i inledningen på säsongen med endast två segrar på sju matcher. Nu vann man dock senast på hemmagräs mot Sampdoria efter ett sent mål från Di Michele i 87:e minuten, så formen kanske börjar smyga sig fram. Fiorentina har inte direkt glänst på bortagräs i år och har två förluster samt ett kryss på kontot, men man har mött riktigt bra motstånd i Inter och Napoli på bortagräs ska man komma ihåg, dessutom har man förlorat knappt i dessa matcher. Här har man en mer passande uppgift och jag tror minst man fixar en poäng här. Nöjer mig med x2!

8. Genoa – Roma   1 2

Genoa har sett starka ut hemma trots att man inte fått någon höjdarutdelning poängmässigt. Man pressade Juventus ordentligt i förlustmatchen 1-3 och har sedan två raka kryss mot Parma och Palermo. Roma är det bättre laget på papperet men det här är ingen lätt bortamatch, vilket Roma fått erfara med sex förluster och endast en vinst här på de sju senaste matcherna, man har alltså inte krysset mot varandra. Tror den trenden håller i sig i en målrik tillställning. Ettan till 25% och tvåan till 46% blir mina streck.

9. Palermo – Torino   1x

Palermo är i regel väldigt starka på hemmagräset och det har inte varit någon skillnad hittills i år då man plockat merparten av sina poäng här. Man ligger långt ner i tabellen och det gäller nu att ta fram lite krigartakter inför hemmapubliken. Nykomlingen Torino har gjort det bra och ligger i mitten av tabellen, och faktum är att man är obesegrade på bortagräs denna säsong. Men man har inte mött några större stjärngäng på bortaplan och här tror jag som mest att man får en pinne. 1x borde räcka!


10. Parma – Sampdoria   1x

Otroligt svårlöst match där jag ändå tror lite mer på hemmalaget på grund av just fördel av hemmaplan. Parma är obesegrade hemma med en vinst mot Chievo och två raka kryss mot Fiorentina och Milan. Sampdoria åkte på en sur förlust mot Chievo i slutminuten senast och har nu två raka förluster på kontot. Tror som sagt att hemmaplan avgör här och nöjer mig med 1x!

11. Espanyol – Vallecano   1x

Espanyol tog en otroligt viktig pinne senast då man fick 1-1 borta mot Valladolid, med lite flyt så kunde faktiskt poängen varit tre. Jag tycker även man har bra chans här mot ett Vallecano som inte ser allt för vassa ut för dagen, men ettan som är streckad på hela 68% måste garderas upp. Krysset är streckat på låga 18% och är ett måste på samtliga kuponger enligt mig. Espanyol lär visa mer innan dom får mitt fulla förtroende. 1x räcker bra tycker jag!

12. Granada – Zaragoza   1

Granada har sett starka ut hemma där man är obesegrade än så länge, dessutom så kommer man ifrån en riktigt imponerande bortavinst mot svårspelade Mallorca. Zaragoza kommer få det tufft att hänga kvar i år tror jag och man har dessutom ett par jobbiga avstängningar här. Ettan är en vettig spik tycker jag till 61%.

13. Hamburg – Stuttgart   1x

Vi avslutar med en match från bundesliga där Hamburg är kupongens mest streckade lag med hela 71% på sig i skrivande stund. Visst ska hemmalaget vara favoriter då man har ett gäng imponerande prestationer med sig in till den här fajten, men att det ska skilja så mycket mellan dessa lag köper jag inte. Stuttgart har också fin form i ligan och har med sig en vinst och ett kryss i bagaget här. Utgångstecknet är givetvis ettan men krysset måste med till 18%.


Systemet jag spelar innehåller tre spikar och tio halvgarderingar, kostnaden för detta system ligger på 1024kr.

Som vanligt spelar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är satt till 14:59 idag.

Lycka till!

/e@sy