Intressant kupong denna veckas europatips då vi hämtar två matcher från Champions League och resterande från Europa League. Det finns några stora favoriter som är i fara och lyckas man fälla dessa kan det bli fina pengar. Så här går mina tankar:


1. Milan – Barcelona   2

Milan går bra i serie A just nu men här stöter man på ett helt annat motstånd, man får dessutom klara sig utan Balotelli som är ”cup-tied” då han spelat med Manchester City i turneringen denna säsong. Barcelona ser otroligt starka ut just nu och man går som tåget i ligan. Viktiga Xavi tillbaka här och jag tror på bortaseger.

2. Galatasaray – Schalke   1

Galatasaray har ett väldigt intressant lag där man nyligen plockade in Sneijder och Drogba i truppen och spetsade till den ytterligare. Schalke saknar en del spelare plus att man går väldigt dåligt i ligan just nu. Hemmalaget kommer få ett massivt publikstöd idag och jag tror man vinner mot formsvaga tyskar. Bra etta!

3. Benfica – Leverkusen   1

Benfica har med sig 1-0 från första mötet mot Leverkusen och är ruskigt hemmastarka. Tyskarna ligger på en CL-plats i ligan och jag tror man kommer fokusera på att hålla den platsen vid säsongens slut. Jag såg hur Porto pulvriserade Malaga i CL igår, och är Benfica i närheten av samma kaliber så kommer man blåsa av Leverkusen här. Känns som en stark etta och jag spikar!

———————————————————————————————–

4. Genk – Stuttgart   1×2

1-1 i första mötet mellan dessa lag och jag tror vi får se ännu en jämn match där vinsten kan gå åt vilket håll som helst. Genk går bra i belgiska ligan och ligger med uppe i toppen samtidigt som Stuttgart ligger långt ner i den tyska ligan. Men den tyska ligan är bättre så jag tycker inte man kan gå på det resonemanget. Jag väljer att helgardera här!

5. Liverpool – Zenit   1x

Som vanligt är Liverpool klart överstreckade och det finns inte en möjlighet att jag vill spika ettan till 71%. Visserligen stod man för en riktigt fin insats när man körde över Swansea i helgen, men här stöter man på bra mycket tuffare motstånd. Zenit har dessutom 2-0 att gå på från första mötet så ett kryss räcker bra för ryssarna. Fina 18% på krysset åker helt klart med på min kupong.

6. Lyon – Tottenham   1×2

2-1 i första mötet till Tottenham och det här känns väldigt öppet. Lyon tog en fin vinst i helgen då man bortaslog Bordeaux med hela 4-0 i ligan. Tottenham å andra sidan hade spelledigt i helgen och har kunnat ladda batterierna. Svårt att dra åt något håll här så jag väljer att helgardera.

———————————————————————————————–

7. Metalist – Newcastle   1

Metalist har ett riktigt bra lag där det vimlar av argentinare och brassar i truppen. Man är oftast väldigt starka på hemmagräset och trots att man har uppehåll i sin säsong så tror jag att man vinner här. Newcastle bör fokusera på ligan där man går väldigt knackigt och ligger farligt långt ner. Spik på ettan!

8. Rubin Kazan – Atletico Madrid   1

Omgångens bästa spik enligt mig då Atletico Madrid väljer att lämna sju startspelare hemma i Madrid. Man har dessutom viktiga anfallaren Diego Costa avstängd här. Rubin Kazan kommer inte vila några spelare här utan man kommer se till att man tar sig vidare, man har dessutom 2-0 att gå på från första mötet. Fin spik till 34%!

9. Bordeaux – Dynamo Kiev   1×2

1-1 i första mötet och jag tror även att detta kan bli en väldigt jämn match. Bordeaux åkte som sagt på en jätteförlust på hemmaplan mot Lyon i helgen och man har inte gjort mål på två ligamatcher nu. Dynamo Kiev kan mycket väl överraska här så jag väljer att helgardera, endast 18% på tvåan just nu.

———————————————————————————————–

10. Cluj – Inter   1x

Inter vann första mötet med 2-0 och man vill nog bara åka och spela av den här matchen på ett fint sätt och gå vidare. Man har en otroligt viktig match i helgen mot Milan så jag kan tänka mig att man inte vill slita ut sig allt för mycket. Cluj har haft ett uppehåll i ligan och behöver inte vila några spelare här utan det är full fart framåt som gäller. Väljer att nöja mig med 1x!

11. Fenerbahce – BATE   1x

0-0 i första mötet där Fenerbahce fick Meireles utvisad redan i den 4:e minuten, vilket innebär att han är avstängd här. Trots detta så lyckades alltså inte BATE spräcka nollan vilket innebär att det är fördel för turkarna här. Men att hemmalaget ska vara streckade på hela 80% här köper jag aldrig och krysset till fina 12% måste med på min kupong!

12. Olympiakos – Levante  1x

Levante har hela 3-0 att gå på från första mötet och man vill nog bara åka till Grekland och spela av den här matchen utan att dra på sig skador eller slösa för mycket energi på nyckelspelare, för laget börjar dala hemma i ligan. Greker är oftast starka på hemmagräs i europaspel och jag tycker det räcker med 1x här.

13. Plzen – Napoli   1×2

Förra omgångens jätteskräll stod tjeckiska Plzen för då man plockade ner Napoli med hela 3-0 på bortagräs. Inget resultat som direkt speglar matchbilden men man var effektiva och fotboll handlar om att göra mål. Napoli lär nog knappast ställa upp med nå jättestarkt lag ikväll men man har fortfarande kvalité i truppen. Känns som detta blir en avslagen match som kan gå lite hur som helst, därför väljer jag att helgardera.

———————————————————————————————–

Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är ikväll 20:44.

Lycka till!

/e@sy