Det blev 13 rätt i Söndags på europatipset men tyvärr var utdelningen ingenting att skryta om. Luktar dålig utdelning även denna gång men vi gör ett försök att fälla ett par tunga favoriter. Så här går tankarna.

1. Chelsea – Juventus   1×2

Kupongens match i mina ögon där två riktigt bra lag drabbar samman, det vore även en riktigt stor skräll om inte bägge dessa lag går vidare ifrån grupp E. Chelsea fick 0-0 mot QPR i helgen samtidigt som Juventus med lite problem slog Genoa på bortagräs. En öppen match som jag väljer att helgardera!

2. Shakhtar – Nordsjälland   1x

Shakhtar dominerar stort i den inhemska ligan och står på 9 segrar efter lika många spelade matcher, man har dessutom en målskillnad på 32-4 på dessa matcher. Danskarna kommer nog få en svettig afton här men jag har ingen lust att spika Shakhtar till 87%. Krysset åker med på min kupong då jag hoppas danskarna kan hålla ihop försvarsspelet och kanska knipa en pinne. Krysset streckat på låga 8%!

3. Bayern Munchen – Valencia   1x

Tyskarna ska givetvis vara favoriter här och man har öppnat ligaspelet med tre raka vinster och 12-2 i målskillnad. Men jag tycker man blåst upp till lite väl stora favoriter och man glömmer bort att Valencia har en offensiv som kan skada de bästa lagen i världen. Valencia tog poäng på bortagräs mot Real Madrid och det kan man även göra här. 22% på krysset och det ska med på kupongen!


4. Lille – BATE   1×2

Lille har inlett ligaspelet knackigt och hade faktiskt stora problem att ta sig förbi Köpenhamn i CL-kvalet. Bate spelar såklart i en sämre liga men radar upp segrarna just nu och har riktigt fin form. 12% på tvåan är ett fynd och jag väljer att helgardera den här matchen.

5. Barcelona – Spartak Moskva   1

Barcelona streckade på 90% just nu och det är väl tyvärr bara att ställa sig i ledet. Med det lag man har och det spel man visat upp finns det inte på kartan att det blir annat än vinst här. Bombsäker etta!

6. Celtic – Benfica   2

Celtic har inlett ligan svagt och spelade inte heller särskilt övertygande i kvalet mot Helsingborg. Nu stöter man på tuffare motstånd i form av Benfica som haft en riktigt bra försäsong och inledning på ligan. Jag tror portugiserna är det starkare laget här och spikar tvåan till fina 46%.


7. Braga – Cluj   1×2

Tycker Braga seglat upp till lite väl stora favoriter och hoppas att bortalaget kan skrälla här. Braga slog ut Udinese i kvalet efter en rysare som avgjordes på straffar, samtidigt som Cluj kvala mot Basel där man vann i två raka matcher. Tycker matchen är lite jämnare än vad strecken visar och helgarderar, 13% på tvåan måste med!

8. Man. United – Galatasaray   1x

Manchester United hade problem med både Fulham och Southampton innan man nu senast tog en säker vinst över Wigan. Galatasaray har startat ligan fint och har faktiskt klasspelare som kan störa United här, kanske Elmander hittar rätt för en gångs skull? Hemmalaget har dessutom lite skadeproblem och jag tycker därför ettan är lite väl tungt streckad till 82%. Att turkarna ska vinna är långsökt men krysset åker med som en rensare på min kupong.

9. Young Boys – Liverpool   1×2

Liverpool blandar verkligen topprestationer med rejäla bottennapp och man vet inte riktigt vart man har laget. En normal dag ska man plocka ner Young Boys här men jag vågar inte lita på Liverpool när man spelar på bortagräs, även svårt att veta inställningen man har till Europa League. Väljer att helgardera här!


10. Lyon – Sparta Prag   1

Lyon har inlett ligaspelet på ett bra sätt och är fortfarande obesegrade efter fem spelade matcher. Man är lite hårt streckade här men samtidigt så har jag svårt att se Sparta Prag rå på fransmännen. Lyon kommer förmodligen vinna här och jag spikar ettan till 73%.

11. Tottenham – Lazio   1

Tottenhams coach Andre Villas-Boas har deklarerat att man i årets upplaga av Europa League går in för att gå långt, något man knappast kan beskylla dem för tidigare år. Lazio har inlett Serie A riktigt bra och har tre vinster efter lika många matcher, men vinsterna har kommit i lättare sällskap ska man komma ihåg. Jag testar att spika Tottenham här då jag tycker man är det starkare laget. 46% på ettan just nu.

12. Rapid Wien – Rosenborg   1x

Rapid Wien slog ut grekiska PAOK i kvalet hit och man har lottats i en ganska tuff grupp här. Så det vill nog till att man tar poäng och helst vinner sånna här matcher på hemmagräset. Rosenborg har spelat bra i ligan på slutet och har ”kändisar” som Daniel Örlund och Rade Prica i laget, men jag har svårt att man kniper mer än en pinne här.

13. Levante – Helsingborg   1

Sist ut är vårt svenska hopp Helsingborg som beger sig till Valencia får att ta sig an Levante. Europaspel är nytt för hemmalaget här och man tar den här uppgiften på största allvar. Och när man tar uppgiften på största allvar så kommer tyvärr inte Helsingborg räcka till alls. 79% är mycket streck men detta vinner man!


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är 20:44 ikväll.

Lycka till!

/e@sy