Cupmatcher dominerar kupongen denna Onsdag och sedan har vi även fyra matcher från den spanska ligafotbollen. Finns många storfavoriter på kupongen men det är som sagt cupmatcher och då kan det skrälla. Så här går tankarna:

1. Leeds – Chelsea   x2

Engelska ligacupen och ett väldigt hett möte mellan Leeds och Chelsea där det förmodligen kommer smälla rejält på planen. Chelsea som matchats hårt på slutet förväntas ändå ställa upp med ett starkt lag och då ska man vara klara favoriter här. Men Leeds kommer springa tills dom stupar och därför väljer jag att gardera upp med krysset. Nöjer mig med x2 då jag inte tror hemmalaget kan överraska med vinst här.

2. Napoli – Bologna   1x

Italienska cupen mellan två lag som faktiskt möttes i ligan förra helgen där Bologna överraskande vann med 2-3 efter två sena mål. Napoli var det klart bättre laget i den matchen och mycket talar väl för att man tar revansch här i cupen. Men 79% på ettan just nu är lite för mycket för min smak och jag väljer därför att gardera med krysset. 1x räcker väldigt långt här!

3. Bochum – 1860 Munchen   1

Tyska cupen och ett möte mellan två lag från andraligan. Bochum har två raka vinster i ligan där man har imponerat med en 3-0 samt en 4-0 vinst. Man brukar dessutom ha det väldigt lätt för dagens motstånd med 6 segrar och 6 kryss på de 12 senaste mötena. Jag tar en chansning här och spikar ettan till 43%.


4. Dortmund – Hannover   1x

Ännu en tysk cupmatch där Dortmund självklart är favoriter, med all rätt dessutom. Men Dortmund har inte direkt gått som tåget i ligan och har spelat för många oavgjorda för att riktigt kunna utmana Bayern i toppen. 86% på en hemmavinst är helt enkelt för mycket i en cupmatch mellan två lag i högstaligan och jag hoppas på en rensning här med krysset som är streckat på låga 9%. 1x räcker gott och väl!

5. Stuttgart – Köln   1

Det skiljer en division mellan dessa lag och det tror jag kommer synas här, speciellt när det bättre laget har hemmaplan. Stuttgart har dessutom tagit två säkra segrar i tidigare cupmatcher samtidigt som Köln krånglat sig vidare två omgångar mot mycket sämre motstånd än Stuttgart. Spikar ettan här!

6. Wolfsburg – Leverkusen   1×2

Wolfsburg går dåligt i ligan där man ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Andra tongångar hos Leverkusen som ligger på en fin andraplats bakom serieledande Bayern Munchen. Svår match ändå när det är cup och man inte direkt vet hur mycket lag går in för det här. Väljer att nyttja en helgardering då det känns väldigt öppet.


7. Go Ahead – Zwolle   1×2

Holländska cupen där Go Ahead spelar i andraligan och Zwolle i förstaligan. Bortalaget ligger illa till i ligan och kanske bör hålla fokus där samtidigt som Go Ahead är ett mittenlag i andraligan på säker mark, man är dessutom väldigt starka hemma med raden 3-3-1 denna säsong. Väldigt svår match som jag väljer att helgardera!

8. Heerenveen – Feyenoord   1×2

Heerenveen har släppt in ordentligt med mål på slutet och har haft en tveksam form i ligan, samtidigt som Feyenoord har gjort en massa mål framåt och har kalasform. Men nu är det cupmatch och det är svårt att veta hur man ställer sig till hur viktigt ett avancemang är. Väljer att ta ännu en helgardering här!

9. Groningen – Ajax   1×2

Dessa lag möttes i ligan nyligen där Ajax vann med 2-0 på hemmagräs och självklart ska man vara favoriter här. Men 72% på bortagräs i en cupmatch spikar man absolut inte till. Groningen kan mycket väl skrälla till här och jag tycker det finns värde i både krysset (19%) och ettan (9%). Väljer att ta min sista helgardering här!


10. Espanyol – Deportivo   1

Espanyol stod för en imponerande insats mot Real Madrid förra helgen där man lyckades få 2-2. Därför tror jag att hemmalaget har fint självförtroende här och har goda chanser till vinst. Deportivo har blivit nollade i två matcher på raken nu och man spelar väldigt krampaktigt framåt. Spikar ettan till 66%!

11. Sociedad – Sevilla   1

Sociedad är stabila och är nu uppe i sju raka matcher utan förlust. Sevilla åkte senast på pumpen mot Malaga på hemmagräs och är otroligt ojämna i sina prestationer, man har även stora problem att ha 11 man kvar på planen i 90 min. Sevilla väldigt svaga på bortagräs dessutom och jag väljer att spika ettan till 41% här.

12. Vallecano – Levante   x2

Vallecano är otroligt ojämna där en hemmaförlust mot Zaragoza följdes upp med en bortavinst på Mestalla mot Valencia. Man har haft stora problem med målskyttet på slutet och jag tror man kommer få det väldigt jobbigt här. Levante har knallform i ligan och älskar dessa bortamatcher när man kan spela på kontringar med sylvassa Martins uppe på topp. Tycker bortavinst ligger närmast till hands och väljer att nöja mig med x2.

13. Xerez – Villarreal   2

Segundan och en viktig match för bortalaget som måste haka på i toppen nu om man vill slåss om en direktplats tillbaka till finrummet. Xerez är inte alls ett bra lag och man har dessutom väldigt tveksam form med sex raka matcher utan vinst. Villarreal har två raka bortaförluster men dessa har kommit mot topplagen Girona och Elche så det är inte mycket att orda om. Villarreal är det klart bättre laget och jag tror man vinner här.


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är 18:59 ikväll.

Lycka till!

/e@sy