Det var nära sist på europatipset, men vi fick nöja oss med 11 rätt efter att Frankrike och Jamaica bommat. Nytt försök idag och det är återigen landskamper på menyn av blandade slag.

Europatipset

1. Sverige – Portugal   1×2

Portugal var helt klart det spelförande laget i första matchen, men vi skapade en del fina chanser och kunde mycket väl fått med oss ett oavgjort resultat hem. Nu är det ett knivigt läge för Sverige som verkligen måste trycka på framåt här och göra mål, en taktik som jag inte tror är den bästa mot Portugal. Samtidigt så imponerade inte Portugal överdrivet mycket i första matchen och chansen finns helt klart för ett avancemang. Jag tar med alla tecken här och hoppas på svensk vinst som tar oss till VM.

2. Frankrike – Ukraina   1

Frankrike fick lite överraskande stryk i första matchen med 2-0 och har nu kniven mot strupen. Man måste gå på offensiven från start här och det känns verkligen som om man kommer pressa tillbaka Ukraina ordentligt. Med det spelarmaterial som fransmännen har så kan man garanterat vända på 0-2 och jag tycker ettan är en väldigt bra spik till 68%.

3. Kroatien – Island   1

0-0 i första mötet där Kroatien hade det mesta av spelet och fick även spela med en man mer sista 40 min. Nu har man hemmaplan och utan vinden och rusket på Island så ska man ses med väldigt bra chans. Ettan är streckad på hela 76% just nu, men det känns dumt att slösa tecken här. Detta vinner Kroatien!


4. Rumänien – Grekland   1 2

Grekerna har ett bra utgångsläge efter en 3-1 vinst på hemmaplan i helgen. Därför tror jag att bortalaget kommer krypa hemåt här och förlita sig på sitt stabila försvarsspel. Rumänien måste storma framåt och det kommer givetvis öppna upp för kontringar åt grekerna. Hemmalaget är inte alls intresserade av ett oavgjort resultat och därför lämnar jag krysset åt sidan och går på 1 2.

5. Algeriet – Burkina Faso   1x

Ännu ett playoff där första matchen slutade 3-2 till Burkina Faso efter ett sent segermål på straff. Algeriet må ses som det starkare laget på papperet med bland annat Feghouli (Valencia) i truppen. Men med tanke på första matchen så känns 76% på ettan väldigt högt och jag måste bara plocka med krysset på fina 16%. Bortalaget lär sälja sig dyrt och klarar sig vidare på ett kryss.

6. Belgien – Japan   1x

Träningslandskamp där Belgien är stora favoriter på strecket med hela 71% på sig just nu. Belgien har ett spännande lag på gång men detta är en träningsmatch och man kommer säkerligen rotera en del här för att testa olika spelare, då är 71% alldeles för mycket. Japan spelade 2-2 mot Holland i helgen och det finns nog med kvalité i det här laget för att pressa även Belgien. Har man råd så tycker jag att man ska ta med tvåan här, själv får jag nöja mig med 1x.


7. England – Tyskland   x2

England fick som väntat det väldigt svårt mot ett starkt Chile i helgen och fick se sig besegrade med 2-0. Nu ställs man mot ännu tuffare motstånd och även fast tyskarna vilar Lahm, Özil och Neuer så finns det bra ersättare i Tyskland. Tänkte spika tvåan här först, men med tanke på att bland annat Gerrard är tillbaka hos hemmalaget så plockar jag även med krysset.

8. Norge – Skottland   1×2

Norge har inget vidare landslag för tillfället och man fick även se sig besegrade av Danmark (1-2) i helgens träningsmatch. Skottarna är inne i en väldigt fin period då man vann de två avslutande matcherna i VM-kvalet för att sedan kryssa mot USA (0-0) i helgens träningskamp. Den här matchen känns otroligt öppen och jag slösar gärna en helgardering här!

9. Holland – Colombia   1×2

Holland är utan tvekan ett väldigt bra landslag, men i en träningsmatch mot ett såpass bra lag som Colombia så ska man inte vara streckade på 65% av kupongerna. Holland fick som sagt bara 2-2 mot Japan i helgen samtidigt som Colombia visade sin styrka genom att besegra Belgien med 2-0. Här ska alla tecken med och tvåan till låga 13% är utan tvekan den här kupongens bästa skräll.


10. Polen – Irland   1

Polen har ett bra lag på papperet men har inte alls fått det att funka på slutet. Man förlorade sina två avslutande matcher i VM-kvalet och fick även stryk i helgens träningskamp mot Slovakien (0-2). Irlands nya förbundskapten fick en flygande start på jobbet då man vann sin träningsmatch mot Lettland (3-0) i helgen och nu siktar man på sin tredje raka vinst. Men jag tror polackerna tar sig samman här och tar revansch från helgens plump på hemmagräs. Irland har mött ganska svagt motstånd på slutet och känns inte lika heta på resande fot. Spikar ettan till 46%.

11. Sydafrika – Spanien   2

Spanien stod inte för någon större prestation mot Ekvatorialguinea i helgen och vann bara med 2-1 trots ett stort spelövertag. Nu är det lite bättre motstånd på papperet men samtidigt så förväntas Spanien trycka ut en starkare elva till den här matchen än vad man gjorde senast. Sydafrika ska inte ha något att säga till om och trots höga 82% på tvåan så väljer jag att spika.

12. Turkiet – Vitryssland   1

Turkiet hade inget lyckat VM-kval men har helt klart ryckt upp sig efter att man bytte förbundskapten. Fyra vinster på de fem senaste matcherna och i helgen slog man tillbaka Nordirland på hemmagräs med 1-0. Man har ett starkt lag på papperet och har man bara rätt inställning så tycker jag inte att ett svagt Vitryssland ska vålla några större problem. Ettan är streckad på 79% och blir min sista spik på kupongen!

13. Österrike – USA   1×2

Österrike har inte spelat någon träningsmatch efter VM-kvalet som avslutades för en månad sedan, då man besegrade Färöarna med 3-0 på bortagräs. Nu blir det betydligt tuffare motstånd och även fast man har ett dugligt landslag så tycker jag att 46% på ettan är lite väl högt. USA har radat upp fina resultat på slutet och även fast man saknade en del spelare i helgen så kryssade man mot ett formstarkt Skottland. Jag väljer att helgardera här och hoppas på amerikanerna till 24%.


Systemet jag spelar heter R 4-4-144 och är ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt vid full träff på ramen. Vill man istället spela det här systemet på ett vanligt matematiskt vis så kostar det 1296kr.

Europatipset spelar ni som vanligt hos Svenska Spel och spelstopp är satt till 18:59 denna gång.

Lycka till!

/e@sy