Dags för en härlig omgång av Europatipset med matcher från England, Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland, det är dessutom Jackpot på ca 2,5 miljoner. Mina tankar och funderingar går på detta vis:

1. Chelsea – Leicester   1

Kvartsfinal i FA-cupen. Chelsea lär nog vila en del spelare eftersom man var ut i CL i veckan som var. Men trots att man troligen väljer den vägen så är man klassar bättre än Leicester och borde vinna ändå. Ettan till dryga 89% är inte snygg, men jag tycker det är onödigt att slösa streck här, etta!

2. Liverpool – Stoke   1

Även detta kvartsfinal i FA-cupen. Liverpool gjorde det bra senast när man slog Everton med hela 3-0, alla tre mål av Gerrard där. Jag tror Liverpool är lite hungrigare på att avancera här efter en säsong som inte varit allt för lyckosam hittills. Stoke har dessutom ett par avbräck som försämrar chanserna till ett bra resultat. Spikar Liverpool!

3. Newcastle – Norwich   1×2

Newcastle har gått knackigt på slutet och bara skramlat ihop två poäng på sina fyra senaste matcher, förvisso har man då mött både Tottenham och Arsenal på bortagräs. Senast åkte man på ett sent baklängesmål mot Arsenal som innebar förlust till slut med 2-1, men resultatet var väldigt rättvist sett till matchen. Norwich är inte alls helt odugliga och har skramlat in en del poäng på bortaplan. Helgarderar då tvåan och krysset är lågt streckade.


4. Bilbao – Valencia   2

Bilbao utan bägge sina forwards Llorente och Toquero. Den förstnämnde är ju givetvis ett gigantiskt avbräck för hemmalaget då han står för det mesta i Bilbaos offensiv. Valencia får tillbaka en del spelare från skada och har en bra mycket bredare trupp än Bilbao. Spikar tvåan till låga 27% just nu!

5. Mallorca – Atl. Madrid   x2

Atletico fortsätter göra det jättebra och tog sig vidare i EL i veckan när man besegrade Besiktas med komfortabla siffror. Just de stora siffrorna gör att jag inte tror de känner av den hårda matchningen på slutet. Mallorca är inget höjdarlag denna säsong och jag tror man får det riktigt svårt här. Tycker att x2 borde räcka långt.

6. Real Madrid – Malaga   1

Tyvärr finns det inte mycket att orda om här då jag tror att Real Madrid kommer köra över Malaga fullständigt. Ettan är streckad på 90% just nu och det är bara att hålla med majoriteten, bombsäker etta!


7. Inter – Atalanta   1×2

Inter åkte lite överraskande ur CL mot Marseille och går även knackigt i ligan där man ligger på en sjundeplats. Tycker man blossat upp som en lite för stor favorit här och jag ser helt klart värde i att ha med både krysset och tvåan. Atalanta är absolut inget dåligt lag och kan mycket väl skrälla här.

8. Udinese – Napoli   1×2

Två otroligt jämna lag och bägge ligger även på 46 inspelade poäng i tabellen som 4:a och 5:a. Udinese var ut i EL i veckan och fick en mindre vilodag än Napoli som var ut i CL. Riktigt ovisst och jag väljer att helgardera!

9. Bologna – Chievo  1x

Bologna är svårspelade på hemmagräs och senast på resande fot lyckades man faktiskt kryssa mot Juventus. Här har man lättare motstånd emot och jag tror man fixar åtminstonde ett kryss. 1x borde räcka långt!


10. Catania – Lazio   1x

Catania är ett utmärkt lag på hemmagräs och det är här som man tar merparten av sina poäng. Lazio har haft det tungt på slutet och åkte på en rejäl stjärnsmäll mot Bologna senast på hemmagräs. Lazio har dessutom två avstängningar i Matuzalem och Gonzalez. Tycker att 1x borde räcka här!

11.Rennes – Toulouse   1x

Två lag som trampar på varandra i ligan och har samma poäng i dagsläget. Men jag tror att hemmaplan avgör här och Rennes är ruskigt starka hemma med statsen 5-7-1, nog borde man kunna fixa minst ett kryss här!

12. Hannover – Köln   1

Hannover har ännu inte fått stryk på hemmagräs denna säsong med statistiken 6-6-0. Kan inte se att den raden bryts mot ett mediokert Köln och jag väljer att spika ettan här. 73% just nu och det får helt enkelt funka.

13. Kaiserslautern – Schalke   1×2

Schalke var ut mot Twente i EL i veckan och vann med hela 4-1, vilket gjorde att man även gick vidare till nästa omgång. Må hända att man vilar några spelare här som matchats hårt, men på det stora hela ska man vara bättre än hemmalaget. Dock så är det alltid lurigt när ena lagen varit ute i Europa, så jag väljer att ta en sista helgardering.


Reducerat system som innehåller 4 hela, 4 halvor och 5 spikar. Kostnad är 144 och vinstgarantin vid full ram är 12 rätt.

Som vanligt spelar ni Europatipset hos Svenska Spel.

Lycka till!

/e@sy