En mycket intressant kupong denna Söndag där jag tycker vi har en del favoriter som mycket väl kan floppa enligt mig. Just i de spanska matcherna har vi en del skrällvarningar och så här går tankarna:

1. Fulham – Sunderland   1x

Fulham har varit ut mot tufft motstånd i två matcher nu och gjort det riktigt bra när man kryssat mot både Everton och Arsenal. Visst ska man vara favoriter mot ett formsvagt Sunderland här men till 72% har jag ingen vidare lust att spika ettan. Fulham har kryssat en hel del på slutet så jag slänger även med det och garderar upp ettan med. Krysset är på låga 19% just nu,

2. Bologna – Palermo   1x

Bologna har inte alls fått det att lossna och placerar sig som nästjumbo i Serie A just nu. Nu har man dock en passande uppgift att ta tre poäng då bortasvaga Palermo kommer på besök. Jag tror hemmalaget grejar minst en poäng här och nöjer mig med 1x.

3. Fiorentina – Atalanta   1×2

Fiorentina har en ruskig form för tillfället och slog senast tillbaka Milan på bortagräs med 1-3. Men bortalaget Atalanta har även dem en härlig form och ska inte alls räknas bort här. Räknats bort är precis det man gjort av det svenska folket och tvåan är streckad på endast 9% just nu. Här åker alla tecken med då jag tror Atalanta kan skrälla här.


4. Sampdoria – Genoa   1×2

Två lag med urusel form som ligger i botten av tabellen. Jag har verkligen ingen känsla alls i den här matchen och väljer att helgardera direkt!

5. Siena – Pescara   1

Siena började på minuspoäng och ligger därför sist i tabellen i nuläget. Men jag tror man kommer klättra och man har dessutom ett fint facit på hemmagräset. Pescara åkte på en jättesmäll mot Juventus senast och jag tror man kommer få det svårt här. Spikar ettan!

6. Udinese – Parma   1x

Udinese streckade på hela 61% just nu och det tycker jag inte är särskilt lockande att spika, Parma är bra och kan mycket väl knipa en pinne här. Men Parma har tagit sina poäng främst på hemmagräset och inte alls varit lika lyckosamma på resande fot, så därför nöjer jag mig med 1x. Krysset streckat på fina 25% just nu.


7. Celta – Mallorca   1

Celta Vigo har öppnat lite taskig i ligan och det har framförallt varit bortaspelet som varit bedrövligt där man förlorat alla sex matcher. Men på hemmagräset bjuder man oftast upp till fint spel och jag tycker man har väldigt fina chanser mot ett bortasvagt ”Mallis” idag. Jag spikar ettan till 52%!

8. Getafe – Valladolid   1

Getafe har ett bra offensivt lag men har nu blivit bortkontrade i två hemmamatcher på raken mot Levante och Betis. Jag tror vi har en helt annan match att vänta idag och det är dags för Getafe att klättra förbi Valladolid i tabellen nu. Valladolid har gjort det bra som nykomlingar men jag tror man kommer sjunka en del i tabellen nu. Spik på ettan!

9. Granada – Atl. Madrid   1×2

Atlético har dragit upp till storfavoriter på strecket med hela 75% på sig. Visst ska man vara favoriter men jag tror inte att detta blir någon promenadseger. Granada stod för en fin skräll mot Betis senast och kan mycket väl knipa en poäng här. Krysset måste med på min kupong då det är streckat på låga 16% just nu. Tar även med ettan och hoppas på en storskräll.


10. Sevilla – Betis   2

Hett derby där jag tycker Sevilla är kraftigt överstreckade med 64% på sig just nu. Betis har gått riktigt bra hittills denna säsong och är hypergiftiga i sina kontringar. Jag tror bortalaget kontrar bort Sevilla här och chansspikar till fina 16%.

11. Nice – Toulouse   1x

Nice har fin form och är dessutom väldigt starka på hemmagräset med 2-3-1 på sina sex matcher. Toulouse har ingen vidare form med två raka förluster där man släppte in hela fyra baljor mot Ajaccio senast. Jag tror hemmaplan avgör det här mötet och nöjer mig med 1x.

12. Bordeaux – Marseille   1

Hemmalaget har visat fin form på slutet och är dessutom obesegrade på hemmagräset i ligan. Man trivs även bra mot Marseille på hemmagräs med 11 vinster, 7 kryss och inte en enda förlust! Marseille slarvade senast mot Nice och här duger inte sådant spel. Jag tror Bordeaux fina facit mot Marseille håller i sig och spikar ettan till 49%.

13. Hoffenheim – Wolfsburg   1×2

En tysk match avslutar kupongen där vi har två lag som öppnat ligan ganska svagt. En väldigt jämn match detta och därför tycker jag det är extra intressant med krysset till 25% och tvåan till 26%. Jag väljer att helgardera här då jag inte har någon direkt feeling för vart poängen kommer hamna.


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är 14:59 idag.

Lycka till!

/e@sy