Väljer att försöka slå mig in på ett Europatips denna söndag i hopp om att hitta skrällarna. Bra spridning på kupongen med matcher från England, Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland. Här följer mina funderingar, notera spelstoppet som är 14.59.

1. Tottenham – Fulham 1

Tottenham har gått väldigt bra på slutet och förra helgens förlust var den första på 13 omgångar i ligan. Spelade ett returmöte i Europa League men ställde över ett par spelare, däribland den formtoppade Gareth Bale som har varit briljant. Frågetecken på Aaron Lennon. Fulham har gjort det okej på slutet men har inga placeringar att slåss om, vilket jag tror kan prägla avslutningen. Tottenham går för Champions League till nästa säsong och spikas.

2. Chelsea – West Ham 1

Chelsea kommer in som stora favoriter och är streckade till 86%. Imponerar inte i mitt tycke och man måste börja vinna ligamatcher mer kontinuerligt om man inte vill tappa sin Champions League-plats. West Hams bortaseger senast var högst unik då man brukar ha väldigt svårt utanför Upton Park. Ett prestigefyllt derby där West Ham-spelarna brukar höja sig och på så sätt hade övriga tecken också varit intressanta, men utan nyckelspelarna Mark Noble och Kevin Nolan blir det svårt. Individuellt sett ska ett skadefritt Chelsea var numret större. Jag letar skrällarna någon annanstans, hemmalaget spikas.

3. Wigan – Newcastle 1 2

Wigan har nu 6 poäng upp till närmsta lag ovanför nedflyttningsstrecket, dock med två matcher mindre spelade än Aston Villa. Skador har stört hela säsongen, börjat dock ljusna även om två viktiga spelare saknas sett till vad de hade kunnat bidra med. Newcastle kommer till spel utan Tim Krul i målet samt kaptenen Fabricio Coloccini. Har höjt sig på slutet men bortaspelet är svagt. Historiskt sett har lagen ännu inte kryssat på DW Stadium och hemmalaget måste verkligen gå för segrar. Tror att vi kan få se en del mål i matchen och väljer bort krysset.

-

4. Osasuna – Atlético Madrid 1×2

Viktig match i Pamplona där Osasuna har, trots två raka uddamålsförluster, spelat upp sig avsevärt på slutet där man har tagit ett kliv upp ovanför nedflyttningsstrecket. Försvarsspelet är i nivå med lagen på den övre halvan av tabellen, dock så har man svårt framför motståndarnas mål. Atlético åkte på sin första poängförlust på hemmaplan senast och kanske börjar man tappa rytmen nu. Falcao är inte lika produktiv efter sin skada, Diego Godin saknas i mittlåset. Utanför Vicente Calderon är man desto mer mänskligt. Tror på en jämn och snål fight där jag inte skulle bli förvånad om hemmalaget lyckades stjäla minst en poäng. Helgarderas.

5. Sevilla – Zaragoza 1

Jag ställer mig något frågande till Sevillas försvarsspel, men framåt är man vasst i dagsläget där den nyblivne tränaren Unai Emery har fått bättre ordning på manskapet. Till och med den högst oduglige Alvaro Negredo har börjat producera framåt för hemmalagets räkning. Formsvacka på Zaragoza som inte har vunnit på 10 matcher och därmed närmar sig nedflyttningsstrecket. Återigen ett dystert avbräck med Apono som saknas på mitten. Frågetecken även för målvakten Roberto som ser ut att missa även den här matchen. Tror inte att man plockar någon poäng heller. Ettan spikas.

6. Pescara – Chievo 2

Ett möte mellan två formsvaga lag, med skillnaden att Chievo hittade en övertygande 2-0 seger senast över topplaget Napoli senast. Nykomlingen Pescara har, precis som väntat, haft det tufft i Serie A så här långt och har nu förlorat 8 av sina 9 senaste matcher. Man har inget vidare hemmaspel att luta sig mot heller och har ett flertal skador, bl.a. på yttern Vladimir Weiss samt målvakten Mattia Perrin. Kan Chievo bygga på sin senaste prestation så känns man som en lämplig favorit, om man även räknar in hemmalagets svaga spel i nuläget. Bortalaget spikas till 40%.

-

7. Roma – Parma 1x

Roma styr upp bättre resultat nu sedan den galne Zdenek Zeman, som inte var särskilt intresserad av att spela försvarsspel, fick kicken från posten som huvudtränare. En av anledningarna till Parma, som annars brukar ha helt vansinnigt svårt för kvällens motstånd, lyckades vinna höstmötet lagen emellan. Roma är nu obesegrade i 4 raka matcher, där den evigt unge Francesco Totti visar upp en god form och producerar alltjämt. Hemmalaget saknar Miralem Pjanic pga avstängning. Parma lyckades vinna på ett övertygande sätt senast, ruggigt formsvagt innan dess. Kommer ägna sig åt försvarsspel här och satsa på omställningar. Tycker inte att man ska vara uträknat här, Roma är en motiverad favorit men krysset borde åka med till låga 15%.

8. Sampdoria – Inter 1

Sampdoria har haft sina perioder, där man ännu inte har hittat något mellanläge. Förlorade senast, dock på bortaplan där man inte är fullt så starkt att jämföra med hemmaspelet där man har 4 raka segrar. Man kommer till spel utan varken skador eller avstängningar. Inter är väldigt ojämna i sina prestationer. Förlorade hemma mot Bologna förra helgen vilket följdes upp med 120 minuters spel (förlängning) i Europa League i torsdags. Antonio Cassano lär inte klara av att spela en hel match på nytt mot sitt gamla lag. Har dessutom ett flertal skador sedan tidigare där backen Juan är avstängd här. Jag har svårt för bortalaget i nuläget och väljer att gå emot dem. Bra läge för ”Samp” att studsa tillbaka, Inter övertygar inte. Testar chansspiken till låga 35%.

9. Torino – Lazio 1x

Torino är ute efter att utöka avståndet till bottenlagen. Obesegrade i 5 raka hemmamatcher, men har ett trist frågetecken på mittbacken Ogbonna. Om Lazio hade spelat alla sina matcher hemma på Olimpico så hade man varit en titelaspirant, men nu är ju det inte möjligt. Har matchats hårt med spel i Europa League och man har nu även tunga avbräck på Hernanes, Klose och Dias. Dessutom så är den givne förstemålvakten Marchetti ett stort frågetecken pga en huvudskada. Halvgarderingen på hemmalaget kan räcka långt.

-

10. Toulouse – Bordeaux 1 2

Ett mittenmöte mellan två formsvaga lag. Toulouse har otroligt att svårt att hitta nätet just nu med 4 mål framåt i de 7 senaste ligamatcherna. Bordeaux plockade en välbehövlig seger senast samtidigt som man börjar få tillbaka några skadade spelare nu. Rolan och N’Guemo saknas dock alltjämt. Svårtippat, och kanske klokt att ta med samtliga tecken, men intressant att lagen inte har kryssat mot varandra i de 14 senaste mötena (tävlingssammanhang) lagen emellan. Stannar vid hemma/bortaseger.

11. St. Etienne – Paris SG 1×2

Hemmalaget fortsätter sin jakt på Champions League-spel till nästa säsong och man går väldigt bra i nuläget. Man är obesegrade 9 ligamatcher i följd där man gör en hel del mål. Frågetecken på Brandao medan Clement missar resten av säsongen med ett benbrott. Storsatsande PSG ledar som bekant ligan med en viss Zlatan Ibrahimovic på topp. Har förlorat två bortamatcher i rad mot svagt motstånd. Saknar Motta, Lucas Moura och Jallet. St. Etienne är väldigt formstarkt i dagsläget och jag hoppas på en kupongrensare här. 18% på hemmalaget är högintressant. Samtliga tecken måste med.

12. Frankfurt – Stuttgart 1×2

Eintracht Frankfurt var en pigg nykomling till en början där man var högst framgångsrikt i sitt återtåg till Bundesligan. Inga skador eller avstängningar i truppen. Stuttgart har inte gått lika starkt och placerar sig strax ovanför nedflyttningsstrecket, har dessutom dubblat med spel i Europa League. Börjar återfå en del skadare spelare, dock formsvagt med endast en seger i de 9 senaste ligamatcherna – men, Frankfurt har inte bara misslyckats med att vinna någon av sina 5 senaste ligamatcher, man har dessutom inte har gjort något mål i de matcherna. Man har inte lyckats göra något mål på 505 minuter. Med det blir x2 på Stuttgart intressant till de låga procenten. Helgarderas.

13. M. Gladbach – Hannover 1×2

Tyskt mittenmöte avslutar kupongen. Hemmalaget Mönchengladbach ser något bättre ut i nuläget, mycket tack vare gästernas enorma skadeproblem som dock har börjat lätta något på slutet. Gladbach är utan skador. Två lag som är farliga i omställningsspelet där framförallt bortalaget brukar vara inblandade i en del målrika matcher. Hannover är väldigt bortasvagt och har en svår match framför sig, men är ändå förvånad över vilket stort förtroende hemmalaget har fått från spelarna. Tror nog att 64% kan vara en favorit i fara. Avrundar med ytterligare en helgardering.

-

Systemet jag spelar är R-4-4-144. Den innehåller alltså 4 helgarderingar, 4 halvgarderingar och 5 spikar. En vinstgaranti på 12 rätt vid full träff på ramen. Europatipset spelar ni som vanligt via Svenska Spel. Spelstopp 14.59. Team Spela Spel önskar er stort lycka till.

/Puyol