Äntligen är ligamatcherna igång igen efter landslagsuppehållet och vi har en riktigt intressant omgång framför oss. Finns en del favoriter som jag tycker är bräckliga och chansen för en bra utdelning är ganska stor. Läs min tankar här.

1. Reading – Tottenham   1×2

Två lag som saknar en vinst på kontot hittills denna säsong och det är väl främst Tottenham som överraskande gått väldigt dåligt. Trots två hemmamatcher mot ganska dåligt motstånd har man inte lyckats med spelet och därför måste ettan med till 18% här. Reading är ju inget höjdargäng men mot ett vingklippt Tottenham kanske man kan överraska. Helgarderar!

2. IFK Göteborg – Elfsborg   1×2

Västkustderby där förutsättningarna är lite olika för dessa lag. Göteborg krigar om att hålla sig kvar i allsvenskan och Elfsborg vill nog gärna utöka sitt försprång uppe i toppen. Elfsborg är givetvis det bättre laget men i ett derby ska man absolut inte räkna bort Göteborg. Tar med alla tecken för att vara på den säkra sidan.

3. Fiorentina – Catania   1×2

Mycket konstig streckfördelning där Fiorentina har hela 72% på sig just nu. Man har inte alls imponerat särskilt mycket och har en seger mot Udinese att skryta om hittills, där segermålet dessutom kom på övertid. Catania har ett kryss mot Roma och en vinst mot Genoa och kan mycket väl lägga beslag på alla poäng här. Tvåan har låga 10% på sig!


4. Genoa – Juventus   x2

Juventus gör allting rätt nu för tiden och har två säkra vinster i ligan hittills, 2-0 mot Parma och 4-1 mot Udinese. En normal dag så tar man Genoa här men jag tycker att 70% på tvåan är lite väl saftigt och slänger med krysset till låga 20%. x2 räcker gott och väl, har man dåligt med streck spikar man tvåan!

5. Torino – Inter   2

Nykomlingen Torino får här bekänna färg efter två relativt lätta inledningsmatcher av Serie A, man har ett kryss mot Siena (0-0) och en vinst mot Pescara (3-0) på kontot just nu. Inter har inlett med en vinst mot Pescara och en förlust mot Roma i ligan. Lite knepig match där jag trots allt tror att Inter drar det längsta strået och vinner. Tvåan streckad på 55% just nu.

6. Atlético – Vallecano   1

Atlético har imponerat hittills denna säsong och borde inte ha några som helst bekymmer här. Rayo var helt uddlösa mot Sevilla senast och saknar dessutom målvakt Ruben som är avstängd. Bombsäker etta till 86%!


7. Osasuna – Mallorca   x2

Här är folket fel ute och har gjort Osasuna till favoriter med 48%. Hemmalaget saknar kapten Punal och även Arribas som är avstängda och man har tre raka förluster i ligan. Mallorca har inlett riktigt bra med två segrar och ett kryss och ser riktigt bra ut i spelet. Här tror jag ”Mallis” fixar minst ett kryss!

8. Sociedad – Zaragoza   1

Sociedad kom aldrig upp i någon standard senast mot Mallorca och fick stryk med 1-0. Men man ställde upp med ett defensivt lag av någon anledning och lämnade stjärnan Greizmann på bänken där, räkna med att han finns med från start här efter inhoppet senast. Zaragoza har inte inlett särskilt imponerande och har dessutom en del skadebekymmer. Spikar ettan till 60%.

9. Granada – Deportivo   x2

Granada har en del skadebekymmer och dessutom en avstängning på Gomez här. Deportivo har sett bra ut hittills och är obesegrade i ligan med en vinst och två kryss. Inga skadebekymmer eller avstängningar hos bortalaget och jag tror man fixar minst ett kryss här. x2 blir mina teckan alltså!


10. Pescara – Sampdoria   2

Nykomligen Pescara har inte fått någon smakstart av Serie A med två raka förluster och en målskillnad på 0-6. Senast mot Torino hade man knappt ett skott på mål och fick dessutom mittback Terlizzi utvisad där, som således är avstängd här alltså. Sampdoria har två raka vinster där man bland annat slagit Milan och jag tror man tar sin tredje raka här. Spik på tvåan till 54%!

11. Siena – Udinese   1×2

Siena som inledde Serie A med minuspoäng ligger såklart sist efter två spelade matcher, ett kryss och en förlust har man samlat ihop. Udinese har också inlett mindre bra med två raka förluster mot Fiorentina och Juventus. Felipe avstängd i Siena och i Udinese är målvakt Brkic avstängd. Jämnt på strecken och jag tycker inte det lutar över åt något håll här. Helgardera!

12. Nancy – Marseille   2

Nancy har öppnat svagt med raden 1-1-2 och placerar sig just nu i botten av tabellen. I andra ändan hittar vi Marseille som vunnit alla sina fyra matcher och dessutom slagit väldigt bra motstånd. Lägg därtill att Marseille brukar ha väldigt lätt för Nancy på bortagräs och vi har en väldigt vettig spik i mina ögon. Tvåan streckad på 66% i detta nu.

13. Freiburg – Hoffenheim   1 2

Två lag som inte alls kommit igång i ligan och placerar sig i botten av tabellen. Nu är det dock bara två omgångar spelade så man ska inte dra allt för stora växlar, men det är inga lag som kommer hamna långt upp i tabellen kan jag lova. Tycker det är en jämn match och lockas därför extra av 18% på Hoffenheim just nu. Bortalaget är heller inget kryssvänligt lag så jag testar att bara strecka ettan och tvåan här.


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är 14:59.

Lycka till!

/e@sy