Precis som förra gången det begav sig så är det enbart VM-kvalmatcher på kupongen. Vi har ett par stora favoriter som jag bara tror krossar sitt motstånd, däribland Tyskland mot vårt blågula landslag. Så här går tankarna:

1. Tyskland – Sverige   1

Jag önskar jag kunde skriva att Sverige har någon form av chans här, men det kommer vi inte ha tyvärr. Spelet mot Färöarna imponerade inte samtidigt som Tyskland spelade ut Irland totalt på bortagräs. Det här vinner Tyskland enkelt och det finns inget annat än att spika ettan!

2. Belgien – Skottland   1

Här har vi ännu en storfavorit som jag inte tror bränner sin straffspark. Belgien har imponerat i kvalet hittills och tog en fin seger senast då man bortaslog Serbien med hela 3-0. Skottland har haft det tyngre och bara skrapat ihop två poäng på sina tre matcher, man kommer dessutom från en förlust i ”derbyt” mot Wales. Bombsäker etta i mina ögon!

3. Makedonien – Serbien   x2

Makedonien har spelat hyfsat hittills detta kval där man fått stryk med uddamålet av Krotien två gånger om och står på en pinne efter att ha kryssat mot Skottland. Serbien stod för en imponerande överkörning av Wales men brakade sedan ihop mot Belgien, trots detta ska man ha bra chans här. Jag tror Serbien fixar detta men garderar upp med krysset. x2 räcker!


4. Italien – Danmark   1

Italien har väl inte imponerat allt för mycket så här långt men har fortfarande två vinster och ett kryss på kontot. Sedan kanske det inte är så lätt att tända till mot lag som Malta och Armenien. Danmark har öppnat med två kryss mot först Tjeckien och sedan Bulgarien, så man lär börja vinna snart. Men Danmarks första vinst kommer inte på bortagräs mot Italien och här väljer jag att spika ettan till 69%.

5. Tjeckien – Bulgarien   1×2

Här tycker jag Tjeckien blivit för stora favoriter, för man har verkligen inte imponerat i kvalet hittills med ett kryss mot danskarna och en 3-1 vinst mot Malta. Bulgarien har tagit poäng mot Italien och stod upp bra mot Danmark senast (1-1) med en man mindre i dryga timmen. Tvåan är streckade på låga 12% och måste följa med på min kupong. Helgardera!

6. Cypern – Norge   x2

Efter chockförlusten mot Island så har Norge lyft sig och har efter den matchen vunnit mot Slovenien (2-1) och tagit poäng mot starka Schweiz (1-1). Cypern har en vinst och två förluster i kvalet och man är ett svagare lag än Norge. Att hemmalaget tar poäng är möjligt, men jag tror inte man lägger beslag på alla tre poängen. Nöjer mig med x2 här!


7. Polen – England   x2

Polen är obesegrade efter två matcher med en vinst och ett kryss, men man har heller inte mött något lag i närheten av Englands kaliber. England som också är obesegrade och leder gruppen tror jag fortsätter i den stilen här. England är en tänkbar spik om man har tunt med streck, men på min kupong åker även krysset med som är streckat på 28%. x2 räcker väldigt långt!

8. Spanien – Frankrike   1

Spanien har två vinster och 5-0 i målskillnad på sina två matcher, där man senast gjorde lite som man ville i 4-0 vinsten mot Vitryssland. Frankrike har ett bra offensivt material men kommer mestadels få ägna sig åt att jaga boll här. Tycker Spanien är en bra spik och jag hade förväntat mig mer än 69% streck på ettan. Spik!

9. Rumänien – Holland   x2

Rumänien har överraskat rejält trots att man inte har något stjärnspäckat gäng direkt och man står på tre raka segrar precis som Holland. Men här får man verkligen bekänna färg och jag tror absolut inte att man tar några tre poäng här. Men med den dunderformen man har så är det inte omöjligt att man kniper en pinne till låga 23%, tycker den ska med på kupongen!


10. Ungern – Turkiet   1×2

Svårbedömd match där jag i normala fall skulle tro på turkarna som har ett namnkunnigt lag. Men nederlaget mot Rumänien senast får mig att tänka om och bortaplan mot Ungern är aldrig några lätta matcher. Ungern kom tillbaka på vinnarspåret efter vinst mot Estland senast på bortagräs och kan mycket väl knipa alla tre pinnar här. Helgardera!

11. Island – Schweiz   2

Island har överraskat riktigt mycket hittills och står på två vinster och en förlust efter sina tre matcher. Men nu möter man gruppens starkaste lag och jag tror Schweiz är numret för stora här. Schweiz har ett riktigt bra landslag just nu och jag spikar tvåan till 49%.

12. Slovakien – Grekland   1×2

Mycket svår match mellan två lag som är obesegrade i kvalet så här långt. Slovakien har två raka segrar på hemmagräset inför denna, men dessa segrar har kommit mot Liechtenstein och Lettland, två lag som är långt ifrån Greklands kaliber. Grekland har också tagit två billiga segrar och kryssade senast på hemamgräs mot Bosnien. Tycker det luktar kryss här men tar med alla tecken.

13. Ukraina – Montenegro   1×2

Vi avslutar med matchen Ukraina – Montenegro där hemmalaget har seglat upp till jättefavoriter. Man har på sina två inledande matcher kryssat mot England och Moldavien och har nu 71% av strecken på sig. Montenegro är ett landslag på uppgång och jag blir inte alls förvånad om man kniper minst en pinne här. Krysset på 19% och tvåan på fina 10% åker med direkt på min kupong. Detta kan vara kupongens rensare!


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är 19:59 ikväll.

Lycka till!

/e@sy